tomek1111 Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Witka Czy ktoś mi wyjaśni co jest przyczyną tego że gdy po zmianie mnożnika w Duronie 600 Mhz ( mostki L1 dokładnie zamalowane: ) , i resecie kompa monitor nic nie wyświetla :evil: , aby przejść do ustawień domyślnych resetuje biosa :!: :?: Próbowałem nawet zmniejszyć mnożnik 5 x 100 MHz = 500 MHz i tak komp nie startuje . :cry: Natomiast gdy zmieniam samo FSB z 100 na 133 6 x 133MHz = 800 MHz >> komp chodzi bez problemu !!! :? Dla porównania byłem u sąsiada który ma MSI KT4V i u niego procek kręcił się nawet do 950 MHz :D :) DORADŹCIE co mam robić :?: może pozbyć się tej płyty :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigdwo Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 A co ze zworkami FSB 100/133 na płycie głównej, przestawiałeś? zbigdwo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek1111 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Zworki FSB przestawiłem , ale wtedy procek podkręca się do 800 MHz a ja chcę więcej :) Problem polega na zmianie mnożnika !! Na płycie nie ma zworek a w biosie jest możliwa zmiana MNOŻNIKA tylko że komp nie startuje z iinym mnożnikiem np. 6x , 5x Nie wiem dlaczego nie mogę zmieniać mnożnika ???!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigdwo Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 No to ustaw mu w bios'ie np. 141x6 (FSB=141 i zworka na płycie na FSB=133) i w czym problem? Raz piszesz, że PC startuje z mnożnikiem 6 a póżniej, że nie startuje ??? Albo 121x7 (FSB=121 i zworka na płycie na FSB=100). O pod@ poczytaj może tutaj http://ourtower.acn.waw.pl/page12.html Możliwe, że ten dureń więcej jak 800MHz nie zechce :wink: zbigdwo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek1111 Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Sorki ,mój błąd ,w ostatniej wypowiedzi zapomniałem dopisać do 6 jeszcze 0,5 = 6,5x ,,,,, A jeszcze jedno ,kumpel wpadł na pomysł aby zmienić mnożnik drucikami w sokecie i wszystko byłobyOK gdybym miał lepsze chłodzenie ... A więc z podkręceniem muszę jeszcze trochę poczekać aż do momentu kiedy standartowego alu coolermastera , zmienie na jakiegoś dobrego "miedziaka" . Dzinx ALL za porady : ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...