pimol Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Witam! Podkręcam mojego Gigabyte'a Radeon 9600 Pro programikem dołączanym chyba do każdego Gugabyte'a - VTuner. Jest jeden "maleńki" problem. Po podkręceniu karty i kliknięciu klawisza "save" gdy ponownię uruchomię system taktowania znów są domyślne! Programik uruchamia mi się razem z windą. Czy ktoś z was ma podobny problem? Jak zrobić, żeby nowe taktowania były ładowane razem z Windows'em? Jeśli sie tak nie da, zaproponujcie jakiś inny programik... z góry thx! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Witam, Riva Tuner najlepszy do O/C http://www.guru3d.com/rivatuner/ I tam wybierasz opcje Apply overlocking at startup. Swoją droga było już sporo tematów o tym no ale każdy się uczy. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pimol Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 No to w końcu da się zrobić to samo za pomocą VTunera? Tam mam od razu wgląd na temperaturę rdzenia, napięcia itp... po prostu nie chciałbym instalować dwóch różnych programów do tego samego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 To wywal V- tunera :) nie używałem go wieć nie wiem . Ile on zajmuje mozna sciagnac go ze strony gigabyte ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Odnajdz w rejestrze systemu odpowiedni string od taktowania na default i zmien go :) u mnie dziala :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Skąd wziąc tego V tunera jest on odzielnie ? Jak tak to ile zajmuje i czy kto mi go wysle/wstawi lub powie gdzie bo na stronie gigabyte nie widze :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pimol Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Wrześni@k, ssij go stąd: http://tw.giga-byte.com/Download/Download....iver_vtuner.exe Odnajdz w rejestrze systemu odpowiedni string od taktowania na default i zmien go :) u mnie dziala :) Możesz podać dokładne namiary na ten klucz? (ależ leń ze mnie :twisted: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 cholera zassałem ale mowi że nie mam karty gigabyte. Ale chyba isntlajca od niej steów powinna rozwiązać sprawę :) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pimol Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Raczej nie, u mnie dowolne stery przy instalacji na wstępie wykrywają "GIGABYTE Radeon 9600 Pro", więc u ciebie zapewne model, który masz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 hehe odpal REGEDIT wcisnij F3 :P w opcji szukaj wpisz V-tuner i czekaj az cos znajdzie :P jak znajdzie to bedziesz widzial 2 stringi jeden odpowiedzialny za core drugi za mem zapisane w nich wartosci beda hexadecymalnie wiec zmien je na dziesietne i wpisz odpowiednie wartosci takie jakie chcesz po tej operacji powinno byc juz dobrze :P Na sapphire nie dziala v-tuner i chyba nie zadziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Saphira mi nie wykrywaja hehehe :D ok zassysam stery instaluje moze sie uda. No bo jakim innym programem sprawdizć temperature bo bardzo mi na tym zależy i nigdzie nie moge znaleźć :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 ale twoja karta kolego nie ma HM wiec jak chcesz sprawdzic ?? no chyba ze ma a ja nic o tym nie wiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 to jak cholera wszyscy sprawdzaja bo wgraniu biosu z 9800 pro na XP bo juz nie kminie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pimol Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 ok, dzięks fi5h. Problem rozwiązany, ale dziwić może takie niedoprawcowanie w firmowym programiku Gigabyte'a. Miejmy nadzieję, że wyjdzie jakiś update, a może trzeba im o tym napisać? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 a tego to nie wiem :) jesli hardwar mointor jest na karcie to chyba mozna sprawdzic ale nei wiem czy jest na wszystkich czy tylko na niektorych akurat tu sie nie zaglebialem nigdy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 ok to ide na czuja dotad az beda arty sprawdozna metoda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pimol Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 A jednak problem nie rozwiązany do końca... :? Oto jak zrobiłem: Wyłączyłem V-Tuner, uruchamiam edytora rejestru, zmieniam klucze: DefaultCFreq na 500 i DefaultMFreq na 650, wyłączam regedit'a, robie restart. Po restarcie otwieram v-tuner'a, a tam znowu 400 i 600 :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Nie baw sie w jakies Vtunery tyko odpal Riva Tunera i po sprawie :). A w vtuerze sprawdzaj tylko temperatre jak w rivie podkręcisz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...