Skocz do zawartości
keson75

nview i DVD na TV

Rekomendowane odpowiedzi

czy przy karcie klasy gf4200 jest mozliwe jednoczesne ogladanie filmow przez tv out i np. edytowanie tekstu na monitorze/panelu ?

nview udostepnia mi tylko podzil ekranu badz klonowanie. czy mozna uzyskac dwa calkowicie niezalezne obrazy ? probowalem wczoraj uzyskac ten efekt na prolinku i nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy przy karcie klasy gf4200 jest mozliwe jednoczesne ogladanie filmow przez tv out i np. edytowanie tekstu na monitorze/panelu ? 

nview udostepnia mi tylko podzil ekranu badz klonowanie. czy mozna uzyskac dwa calkowicie niezalezne obrazy ? probowalem wczoraj uzyskac ten efekt na prolinku i nic.

no wlasnie. zaraz mi przywioza prolinka gf4 mx440 ultra i tez jestem ciekaw...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tak wlasnie na gf2mx400 robilem, na tv szedl film DVD a na monitorze gralem sobie w q3. film oczywiscie ogladala zona. :D. to byly czasy - skonczyly sie odkad mam gf3.

p.s. i powiem wam ze nie bylo duzej roznicy w wydajnosci mimo ze to byl tylko 2mx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tak wlasnie na gf2mx400 robilem, na tv szedl film DVD a na monitorze gralem sobie w q3. film oczywiscie ogladala zona. :D. to byly czasy - skonczyly sie odkad mam gf3.

p.s. i powiem wam ze nie bylo duzej roznicy w wydajnosci mimo ze to byl tylko 2mx

Musiałeś mieć chyba dualheada, bo gf2mx nie ma nview

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak w takim razie skonfigurowac nview ?? 

tak jak napisalem wczesniej, klonowanie i podzial ekranu na to nie pozwalaja

nie pamiętam dokładnie, ale nie trzeba konfigurować nview.

We właściwościach wyświetlanie (tam gdzie sie zmienia rozdziałe), masz poprostu dwa monitory(monitor i telewizor), włączasz ten drugi jako secondary, odpalasz filmik na monitorze, a automatycznie na telewizorze masz fulskren film.

Możesz to zrobić tez przy pomocy nview, robisz podział pulpitu dla dwóch urządzeń, na jednym (np. monitorze uruchamiasz film nie w fulskren), a na drugin odpala sie fulskrin)

proste i logiczne, właściwie nie wiem dlaczego sie pytacie jak to zrobić, wystarczy posiedzieć 10 minut i poeksperymentować i napewno wszystko sie wyjaśni, a wy tu z takimi błachymi problemami :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...