berserk649 Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 czesc mam taki problem ze w emule v0.30e nie chce mi sciągac plku sciągalo ladnie przez calą noc (neo128) ok 350mb a gdy przerwalem nic nie idzie zostawilem znow na calą noc a tu kurde nic :( nie pokazuje mi ktory w kolejce jestem jest tylko tak ze obok uzytkowników jest naprzyklad 6 kb 12kb itp ale transfer jest zerowy i niby pisze ze odbywa sie przesylanie wiecie cos na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Behemothh Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 czesc mam taki problem ze w emule v0.30e nie chce mi sciągac plku sciągalo ladnie przez calą noc (neo128) ok 350mb a gdy przerwalem nic nie idzie zostawilem znow na calą noc a tu kurde nic :( nie pokazuje mi ktory w kolejce jestem jest tylko tak ze obok uzytkowników jest naprzyklad 6 kb 12kb itp ale transfer jest zerowy i niby pisze ze odbywa sie przesylanie wiecie cos na ten temat? to se zainstaluj nowszego 0.42 emula lsd mod albo overneta i jednego pliku sie nigdy nie sciaga to nie kazaa a i konfiguracja moze byc zla albo malo zrodel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swat-department Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Już tłumaczę, jesli masz zmienne IP (w neostradzie tak jest), to dostajesz LowID, a jeśli masz stałe IP to HighIP, w kolejkach jakich czekasz, to nawet jesli już masz rozpocząć ściąganie a "przyjdzie" ktoś kto ma HighIP to on jest przed tobą, po prostu High IP jest ważniejsze, tak samo jest podczas ściąganie, transfer spada, jeśli więcej osób przychodzi z HighIP to poprostu Cię spychają coraz niżej w tej hierarchi, kilka razy zrzucili mnie do kolejki mimo, że miałem już ok 70%. PS: Mam nadzieję że coś z tego zrozumiałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berserk649 Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 nom rozumiem a jak uzyska hight ip?? nie wiem czy dobrze gadam ale chyba trzeba wykupic czy cos w tym stylu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 jeśli masz stałe IP to HighIPPo pierwsze: nie HighIP tylko HighID Po drugie: aby uzyskac HighID (czyli mozliwosc polaczenia z Twoim portem 4662 poprzez emule) nie trzeba miec zewn. IP - wystarczy przekierowany port np. 4662, czyli domyslny dla emule (jesli to neo128 jest nie dzielone, to nie powinno byc problemu z zablokowanymi portami poniewaz masz wlasnie zmienne ale zewn IP, jesli problem jest to jest to wina ustawien firewall'a) nawet jesli już masz rozpocząć ściąganie a "przyjdzie" ktoś kto ma HighIP to on jest przed tobąTu kolega sie myli. Przeskakiwanie w kolejkach w sieci ed2k odbywa sie nie za pomoca otrzymywania ststusu LowID czy HighID - w kolejce przemieszczamy sie zaleznie od uploadu ktory akurat wysylamy (wzgl. goscia u ktorego stoimy w kolejce - czyli jesli my mu nic nie wysylamy bo akurat nie mamy nic z rzeczy ktore on sciaga, a pojawi sie ktos kto ma cos co go interesuje to zaczyna mu to wysylac i przeskakuje w kolejce do przodu) Ale nagmatwalem :roll: Reasumujac: HighID pomaga w dostaniu sie na szybsze serwery oraz dzieki niemu mozemy sciagac zarowno od tych z LowID jak i od tych z HighID czyli z wiekszej liczby zrodel (gdy mamy LowID to mozna ciagnac tylko od tych z HighID) Wracajac do problemu berserk649'a: Pozwol emule aby dzialal dlugo, zapewne wczesniej nalapal duzej ilosci zrodel i dlatego mial skad sciagac po wystaniu sie w kolejkach. Daj w miare wysoki (ale taki by nie dlawil downloadu) upload, dzieki czemu bedziesz mogl przeskakiwac innych w kolejkach. Oprocz tego sprawdz firewall'a, poniewaz majac tylko dla siebie neo128 nie powinienes miec problemow z otrzymywaniem HighID (czasem wykrywa blednie LowID, musisz sie wtedy odlaczyc i podlaczyc pod serwer jeszcze raz,oczywiscie tylko serwery z najwieksza iloscia userow). Oprocz tego czy kolega nie przekroczyl limitu miesiecznego transferu...? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berserk649 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 A wjec tak-wielkie dzieki za podpowiedz.Neo mam nie dzielone, upload mam na 12 ustawiony, mysle ze masz racje mówiąc ze zbiera mi za duzo źródeł sprobuje powiekszyc upload i sie zobaczy czy podziala.Znajduje mi nawet po 20 źrodel ale z zadnego nie sciąga tylko jest usmiechnieta zielona mordka :lol: obok niej po 6-12bajtow.Aha i jeszcze friwalla nie mam zainstalowanego wjec to odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytuspiotr Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 witam. nie wiem, czy moj problem jest nietypowy czy nie, ale po kilku dniach poszukiwania w sieci wciaz nie trafilem na odpowiedz. mam emula, neo128 i wciaz LowID. sek w tym, ze po wywaleniu wszystkich mozliwych firewalli z kompa mulek wciaz ma LowID. probowalem juz z podlaczaniem do innych serwerow, grzebalem nawet w portach (sprawdzalem jakims porgsem ktore sa odblokowane a ktore nie). ciagle nic... nie wiem, czy trafilem na dobry trop, ale to moze wina modemu ?? modem to podstawowy model dolaczany do neo128 - thomson speedtouch 330 (czy jakos tak bardzo podobnie...) jezeli ktos moze mnie poratowac dobrym slowem (zdaniem), to bede naprawde wdzieczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalnici Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 a na no-ip. czy jakos tak nie da sie ze zmiennego zrobic stały?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Tu nie chodzi o stałe ip tylko o przekierowanie portów.... Ja na ruterze mam DMZ na swoje ip i mam HighID i zero problemów... Aha i sciągnij sobie nowszego Emule'a Co do highID to w prawym dolnym rogu jest taka kula ziemska opleciona dwoma strzałkami jak ta niżej jest zielona po połączeniu to masz highID i przyczyna jest inna,a jeśli jest zółta to masz LowID i to jest przyczyną niskich transferów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiu Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) A może mi ktoś powie dlaczego mam LowID?? Zawsze miałem HighID a teraz nie :blink: Mam WinXP Sp2 i nie mam zainstalowanego firewalla. Próbowałem już wszystkiego a porty otworzyłem w wewnętrznej zaporze windy. Mam Internet z multimedi i mam dynamiczny zewnętrzny IP, więc wszystko powinno być ok, a nie jest :mur: P.S Zmieniłem kompa na tego co widać w opisie czy to może mieć wpływ na to że mam LowID?? Edytowane 23 Stycznia 2006 przez rysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...