Skocz do zawartości
ridlaa

Kto grafikuje?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jets to ani ankieta ani post dla graficiazy :P . Chcialbym tylko wiedziec czy sa na forum ludzie ktorzy maja cos wspolnego z grafika tak 3d jak i 2d. Sam sie nieco tym zajmuje i czekam zatem na wasze uwagi. Osobiscie uzywam Lightwave 7.5 i Forosklepu 6.. Moze ktos robi cos w Maya 4 ? A moze sa ludzie robiacy cos na kilku platformach Maya/Lightwave/3d studio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja kompletnie nie trawie PS'a. Nie podoba mi sie jego interface z tymi floating panelami :/ Ale profesjonalista nie jestem wiec mi to wisi, spokojnie starcza mi PSP, a i jego mozliwosci nie wykorzystuje nawet w polowie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O! A juz myslalem ze nikt sie tutj nie odezwie 8) . Kiedys sporo robilem na PSP bo Fotosklepu nir lubielem - zmienilo sie to gdy kupilem tablecik a PSP jakos z nim nie chce wspolpracowac (mam chyba jakas skaszaniaona wersje). Wtedy przekonalem sie do Photoshopa i nie zaluje. Ma on nieco bledow ciage np PSP lepiej zgrywa pliki go *.jpg w podobnej kompresji. Normalnie sa lepszej jakosci. Co do postu to ciagle czekam na grafikow 3d - sa tu tacy :) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jets to ani ankieta ani post dla graficiazy  :P . Chcialbym tylko wiedziec czy sa na forum ludzie ktorzy maja cos wspolnego z grafika tak 3d jak i 2d. Sam sie nieco tym zajmuje i czekam zatem na wasze uwagi. Osobiscie uzywam Lightwave 7.5 i Forosklepu 6.. Moze ktos robi cos w Maya 4 ? A moze sa ludzie robiacy cos na kilku platformach Maya/Lightwave/3d studio?

a co konkretnie działasz w LW? rzeźbisz, wizualki budynków, grafika 2d, coś do reklam, animki? Ja robię wizualki chałup, lubię bawic się światełkami i materiałami, czekam na czas by zgłębic wiedzę o nurbsach, coraz więcej rzeźbiłem mebli i ostatnio wzięło mnie na rzeźbę samą w sobie a bez głębszego wniknięcia w nurbsy nie ma bata, sam lofter jest za cieńki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co to za soft?

ja też robię w "nieaktualnej" wersji 3d studia rev3i -> bo taką mam legalną :oops:

ja założyłem www na interia.pl, słabo chodzi ale można zamieścić bitmapki. pochwalę się moją najnowaszą pracą:

http://arkady666.w.interia.pl/PBPh-island.jpg

http://arkady666.w.interia.pl/PBPh-river.jpg

copyrights: arkady art

oryginalnie jest zrobione jako tiff o podstawie 6k pixeli. musiałem niec0 zmniejszyć i dać 5% kompresji, i tak ciężko wchodzi :cry:

sorry, to już nieaktualne. Interia to nieporozumienie, totalny syf, słowem: do d 8O py.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi