Mac102 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 po podkręceniu w wielu miejscach jest lepsza od XT, aczasem nawet bez krecenia pomimo niskiego taktowania rdzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 To chyba ci sie pomyliło z normalna wedsja 6800 a nie z wersja LE poszukaj testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Wrześni@k looknij na to: http://www.tbreak.com/reviews/article.php?...25&pagenumber=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 wezcie pod uwage to, ze ta karta ma "tylko" 8 potokow, co oznacza, ze powinna sie mniej grzac, a tym samym lepiej krecic od zwyklego 6800, czy GT. gdyby dalo sie wykrecic ja do 400MHz to napewno dogonila by 9800XT, a moze i bylo by lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 to trzeba odblokować pozostałe 8 potokow :D tylko jak ale ta karta będzie miała podatnoć na podkręcanie i będzie to według mnie bardzo dobry zakup do ok. 1000zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Panowie a co znaczy cos takiego: "..Wprawdzie GeForce 6800LE ma być limitowany tylko dla OEMowych sprzedawców ....." - fragment tekstu z Nvision Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 To znaczy ze dostana je producenci zestawow typu Dell ,IBM itp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Wrześni@k looknij na to: http://www.tbreak.com/reviews/article.php?...25&pagenumber=1 Z tego co pokazujesz wyraźnie widać że jest spro wolniejszy niż XT a kosztuje wiecej dlatego szkoda przepłacać. A poza tym nie od dzisiaj wiaodmo ze stery do 6800 i nowych kart nvdii sa bardzo zoptymilizowane pod benchmarki !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WzQ Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Lol... nie we wszystkich testach, nawet w większości wyprzedza radka. O sterach nawet nie mów bo to się także zdarza u ATi, ale jeśli nie jest to kosztem jakości obrazu to co nas to obchodzi ? I pokaż mi gdzie dostanę 9800XT za mniej niż 800-1000zł ?? Podobno jest sporo tańszy ? Nie mówię o podkręcaniu 9800pro, bo 6800LE też można podkręcić. pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 no ale jeśli dostępu do niego nie będą mieli zwykli zjadacze chleba to bedzie popis ze strony Nvidii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Lol... nie we wszystkich testach, nawet w większości wyprzedza radka. O sterach nawet nie mów bo to się także zdarza u ATi, ale jeśli nie jest to kosztem jakości obrazu to co nas to obchodzi ? I pokaż mi gdzie dostanę 9800XT za mniej niż 800-1000zł ?? Podobno jest sporo tańszy ? Nie mówię o podkręcaniu 9800pro, bo 6800LE też można podkręcić. pzdr. Lol lol LOL .. płytka pcb i r360 to samo jest co xt a wiec ładujesz bios i masz xt za 880 zł bez podkręcania odkręcać go mozes zjak zwyłęgo xt to raz. Dwa optymilizuje w 3dmarka i do gier tych co są teraz w benchmarkach a to znaczy że zaczna wychodzic nowe giery i 6800 le zostanie w tyle. A poza tym zwróc uwage choćy na doom 3 nie jest tak ? 6800 le wygrywa z 9800 pro przy pełnem Alisaingu i Anizo myślisz że dlaczeog ? Że jest lepszy ? Poczytaj sporo i dowiedz sie co i jak i wtedy sam oceń, nie mowie że ja jestem jakis super mądry ale to nie tylko moje zdanie ale innych maniaków kompa :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WzQ Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Raz... nie każdy 9800pro tak możesz przerobić tym biosem. Dwa 880 zł to jeszcze nie wiadomo czy taniej od 6800 LE. Trzy - jeśli nie widać różnicy w jakości obrazu, to co Ci przeszkadza optymalizacja ? To chyba powód by się cieszyć skoro jest szybciej bez żadnej utraty jakości ? I czytałem sporo i wiem trochę o czym mówię :| No ale obaj mamy różne zdania i mamy do tego prawo :) Ja szanuję Twoje i nie chcę się kłócić :P peace :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Lol lol LOL .. płytka pcb i r360 to samo jest co xt a wiec ładujesz bios i masz xt za 880 zł bez podkręcania odkręcać go mozes zjak zwyłęgo xt to raz. (...):A gdzie brakujące 128Mb? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 bedzie dobra karta jeśli cena nie przekroczy tysiąc zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Testy...... nVidia 6800LE http://www.tbreak.com/reviews/article.php?...25&pagenumber=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 dzieki ze po raz setny ktos podaje tego linka, skad ty sie zerwales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Lol lol LOL .. płytka pcb i r360 to samo jest co xt a wiec ładujesz bios i masz xt za 880 zł Gdzie za tyle dostane taką 9800pro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28214455 looknij np tu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28214455 co prawda nie ma pewnosci czy trafisz na pcb od Xt,ale cena jest w granicy 900zl, podobno cała seria nowych sapphire jest na pcb od XT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 oj sorry cytat powinien być Gdzie za tyle dostane taką 9800pro? , troszke sie zakrecilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 A ja mysle ze warto jeszcze jakis czas sie wstrzymac, i juz niedlugo 6800 i GT beda do wyrwania ze stanow czy nawet niemiec ( tu drozej) za okolo 1000 i 1500 (gt juz mozna wyrwac za 1500 + ship ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Okazuje sie, że 6800 LE to nic innego jak 6800 z zablokowanymi 4 potokami, który z kleji ma zablokowane kolejne 4 potoki wzgledem GT. Dopuki jednak nikt nie odkryje metody na odblokowanie potowków, karta będzie niestety zbyt drogą alternatywą dla 9800 PRO ( lub SE@PRO) i niejednokrotnie wolniejszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Lol lol LOL .. płytka pcb i r360 to samo jest co xt a wiec ładujesz bios i masz xt za 880 zł Gdzie za tyle dostane taką 9800pro? W którymś z interneotyw kslepów DREAMA czyli Spapphire albo na giełzie elektornicznenej u Nas w wawie :) I napenwo jest duuzo lepszy radek niz 6800 LE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 hm... albo mnie juz starosc bierze , ale wyczytalem gdzies ze 6800le ma miec USUNIETE dodatkowe potoki , a nie zablokowane. is that right? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Ja wolę uciułać troche więcej kaski i powinienem kupić między grudniem a styczniem 6800GT (może wtedy pojawi się jakaś niezła oferta od gainwarda). A jeśli chodzi o 6800LE to zwyczajnie się nie opłaca. Skoro już 6800 ma problemy z 9800pro to co dopiero będzie się działo z wersją LE. Jeszcze do tego posiada tylko 8 potoków, zdecydowanie odradzam. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Tak patrząć na cały ten temat widze że głosy są podzielone,jednak myśle że wezme tego radeona, w sumie to nie chce mi sie już czekać,a poza tym zawsze go moge sprzedać i ewentualnie coś dołożyć do ktoregoś gf,bo czas ucieka i wakacje sie skończą, dzięki wszystkim za opinie pozdrawiam ps.jutro jade po radka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...