Skocz do zawartości
Misyo

Czym usunąć starą pastte...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zdjąłem cooler z ATi (a wlasciwie uciąłem mu nózki... bo ni cholery skurczybyk nie schodził). I pod spodem jest zeschnięty klej. Instrukcja mówi tak: "can be removed with a xylene based cleaner, (Goof Off and some carburetor cleaners) acetone, mineral spirits, or high-purity isopropyl alcohol." Tylko gdzie normalnie mozna kupić aceton? od razu mówie ze nie zamierzam szukać jakiś zakładów lakierniczych ;-)

Co moge użyć sensownego - łatwodostępnego?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zawleczki niby były... ale po 15 minutach walki po prostu je uciąłem.

Jeśli idzie o zmywacz... teraz sie robi je bez acetonu a już na 99% są z dodatkami olejków itd. nie chce ryzykować....

Jakieś sugestie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasta schodzi fajnei przy uzyciu zwyklej gumki do gumowania olowka :idea: Pozniej tylko jakims alkoholem przeczysc zanim nalozysz nowa paste.

Jesli na rdzeniu byl ten oryginalny glut-pasta, to bedziesz musial sie troszke bardziej uzbroic w cierpliwosc zanim zejdzie dokladnie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zawsze paste usuwam wacikiem namoczonym w sprytusie(wacik kosmetyczny taki do czyszczenia uszu :D - jak jest jakis lepszy nie zostawia waty,pozniej jak juz jest w miare czysty rdzen to papierem toaletowym tez zamocznym w spirolu i jest luxor)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem Aceton. Potrzebowałem kropel 5 ale mieli tylko 0.5. 4.62PLN ;-) Zlazło piknie.

Był pod spodem raczej klej nie pasta.. albo pasta która tak sie zatwardziła że już pastą nie była ;-) Ot takie fajne stwierdzenie... dobra zabieram sie do składania tego... cicho licząc że wogole coś z tego będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi