freeman Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Fortron FSP300-60BT z allegro, piszczy. Nie jest to piszczenie bardzo glosne ale bardzo irytujace. Nie powinno chyba tak byc? Co tak moze piszczec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_zero Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 a masz barracude? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Spróbuj sobie załatwić pierścień ferrytowy na kable. Eliminuje w dużej częśći zakłócenia. Zobacz, czy nie było w zasiłce grzebane. Podokręcaj w razie czego wszystkie śrubki w zasiłce. Więcej mi na myśl nie przychodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 jedyne co mi piszczy w budzie do szajsung 40gb... a zasilke mam taka sama jak Ty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Spróbuj sobie załatwić pierścień ferrytowy na kable. Eliminuje w dużej częśći zakłócenia. Zobacz, czy nie było w zasiłce grzebane. Podokręcaj w razie czego wszystkie śrubki w zasiłce. Więcej mi na myśl nie przychodzi. Raczej bylo grzebane, bo to naprawiany zasilacz. Gdzie takiego pierscienia szukac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 a masz barracude? nie, ale mam seagate'a i jak odlacze od niego zasilanie to juz nic nie piszczy. jak zmniejszyc zaklocenia, ktore emituje hdd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Pierścienia szukaj w starych obudowach. To takie bydle przypominające magnes założone na kablach. Z drugiej strony to mógłbyś zobaczyć co było wlutowywane na nowo i spróbowac wymienić element na nowy. Może właśnie charakterystyka TEGOŻ ELEMENTU powoduje wzbudzanie się zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 To ja mam podobny problem - też Fortron tylko GTP 300 W. Przy starcie kompa ( czasami) i w czasie pracy zaczyna bardzo głośno pracować, potem przestaje, czasami się to zdarza. Co to może być? Jakieś kable się stykają? Tak samo miałem przy poprzednich 2 zasilaczach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jory Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 U mnie też piszczy 300BT z Allegro + Barracuda IV 40GB. Może pomóc kondensator 2700uF/16V+ wpięty równolegle do linii +5V na kablu zasilającym dysk. Na razie nie próbowałem. Slabszy kondensator nic nie daje. Można się przyzwyczaić do tego pisku, szczególnie ze słuchawkami na uszach albo podczas słuchania muzyki :roll: Co do głośności zasilacza - po prostu się nieco grzeje i gdy dochodzi do pewnej temperatury, zaczyna chlodzic na calego. U mnie pomoglo zamontowanie dodatkowego wiataczka od spodu zasilacza - caly czas pracuje na najnizszym biegu. Wadliwy element wlutowany przy naprawie raczej odpada. Piszczą też nowe zasilacze z nowymi dyskami, więc to nie może być powód. Może pierścień pomoże :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jory Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 W moim fortronie jest pierścień ferrytowy. Takie 'bydle założone na kablach'. Jest w środku w zasilaczu, więc niestety też nie pomoże :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Z tymv kondensatorem to bym uważał, bo takie bydle może troszku napięcie podbić. Ale w BT zawsze można je podregulować potencjometrami.........i dlatego lubię BT, bo jak chcę miec wyżej lub niżej to mogę to osiągnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 hm kondensator raczej napiecia nie podbije... bo za filtrami jest już wygładzone - a piszczy peknięty rdzen dławika (najczesciej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 a może lepiej kupić takie coś http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...z&id_towaru=746 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 a może lepiej kupić takie cośhttp://angela.pl/index.php?action=TowarPokaz&id_towaru=746 a czym to sie rozni od zwyklej wtyczki? (oprocz wygladu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 a może lepiej kupić takie cośhttp://angela.pl/index.php?action=TowarPokaz&id_towaru=746 a czym to sie rozni od zwyklej wtyczki? (oprocz wygladu) ma to wbudowany filtr który zmniejsza zakłucenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 a czy to sprawdzone? naprawde dziala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 nie sprawdzałem nie mam fortona ale wato spróbować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 heh, ja również mam zasilacz z allegro fortron 300W i segate (nie barracude) i oczywiście też piszczy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 hm kondensator raczej napiecia nie podbije... bo za filtrami jest już wygładzone - a piszczy peknięty rdzen dławika (najczesciej) No to panowie czas posprawdzać dławiki. Podejrzewam, że jeżeli wymiary są zbliżone, to w razie czego można zastąpić uszkodzony rdzeń jakimś innym z innej np.zjaranej zasiłki, lub starej płyty głównej. Jeżeli z powrotem dobrze nawinie się cewkę to wszystko powinno być ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 polakierowanie cewek moze pomóc, na skutek drgań zwojów takie cos sie pojawia, kiepskiej jakosci podzespoły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Warto takie cewki zalac lakierem ,żywica itp czymś. A chciałem kupic tego fortrona. Ciekawe z czego te pisk sie wydostaje (napewno cewka) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 a ktore to te cewki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 a ktore to te cewki? tłumacze po chłopsku :D na czarnych malych pretach dookola owoiniety drut :D i on drga(tego nie widac) i piszcy - zalej to lakierem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 no ale to piszcza dyski a nie zasilki ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 A czytałeś tytuł posta , bo chyba nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 a ktore to te cewki? tłumacze po chłopsku :D na czarnych malych pretach dookola owoiniety drut :D i on drga(tego nie widac) i piszcy - zalej to lakierem lakier do paznokci moze byc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 a ktore to te cewki? tłumacze po chłopsku :D na czarnych malych pretach dookola owoiniety drut :D i on drga(tego nie widac) i piszcy - zalej to lakierem drut nie drga :D tylko pierscien ferrytowy - zalanie lakierem moze faktycznie pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NExik Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Co do tego kableka z angela.pl to jest ok...(sprawdzal koles) POzatym w tym sklepie wg mnie dobre rzeczy do OC sprzedaja.. inie tylko mozna sobie fajnie kompa zrobic.:D:D Polecam sklep jak najbardziej.:D Pozdrowka:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 no to jak w koncu jest co trzeba zrobic zeby nie było pisku :evil: :evil: :evil: - wstawic kondensator na lini 5v przed HDD - zalac lakierem lub zywica pierscien zamierzam se kupic takiego fortonika i przerobic na chlodzenie woda a wiatraczek wywalic. nie po to chcem przerobic zasilke zeby mi cos innego piszczało :evil: :evil: czekam na porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Ja naprawiałem już piszczące fortrony i zrobiłem to natępującym sposobem: Posmarować dławiki najzwyklejszym sanitarnym silikonem. Możan doistać w małych tubkach 20ml jak i w większych opakowaniach. Efekt gwarantowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...