Skocz do zawartości
turkuć

Samsung i przegiecie !!!

Rekomendowane odpowiedzi

kupilem w komputroniku Samsunga SyncMaster 765 MB

raz dostal mi sie egzemplarz z fatalnymi znieksztalceniami w geomatrii ekranu, laskawie wymienili na inny

i oto jest czwartek 11:00 odpalam kompa, wchodze do netu, patrze na srodku ekrany plamka - mysle mucha cos zrobila czy komar sie przespacerowal, probuje wytrzec a tu niespodzianka to jeden z pikseli sie nie jarzy !!!!!!!!!!!

niby nic ale bardzo denerwyjace !!!!

i co ja mam teraz zrobic !!!!

wymienie ma MAGA 796PF, jezeli sie zgodza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raz dostal mi sie egzemplarz z fatalnymi znieksztalceniami w geomatrii ekranu, laskawie wymienili na inny

i oto jest czwartek 11:00 odpalam kompa, wchodze do netu, patrze na srodku ekrany plamka - mysle mucha cos zrobila czy komar sie przespacerowal, probuje wytrzec a tu niespodzianka to jeden z pikseli sie nie jarzy !!!!!!!!!!!

Muszą wymienić, a jak masz szansę to wymień na MAGA, są naprawde lepsze, z tym ze mają łatwozdzieralną powłoke antyodbiciową

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszą się zgodzić, nieaktywny piksel na środku ekranu przekreśla ten monitor. Ciesz się, zę nie masz takiego czegoś, w którymś rogu bo... dopiero gdybyś miał cztery to byłaby podstawa do reklamacji. Producenci jadą sobie w kulki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym ze mają łatwozdzieralną powłoke antyodbiciową

Wlasnie ostatnio zauwazylem przy gornej krawedzi ekranu mojego Samsunga SM700IFT mala plamke. Wygladala, jakby ktos paluchem pomazal. Spryskalem plynem do czyszczenia i zaczalem wycierac szmatka.Ale plamka zamiast znikac, powieksza sie. Okazalo sie, ze to powloka antyodbiciowa (chyba) zaczela schodzic. Wyglada to teraz naprawde brzydko (jasna plama). Czy jest to wystarczajacy powod do oddania monitora na gwarancji? (kupiony rowniez w Komputroniku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie ostatnio zauwazylem przy gornej krawedzi ekranu mojego Samsunga SM700IFT mala plamke. Wygladala, jakby ktos paluchem pomazal. Spryskalem plynem do czyszczenia i zaczalem wycierac szmatka.Ale plamka zamiast znikac, powieksza sie. Okazalo sie, ze to powloka antyodbiciowa (chyba) zaczela schodzic. Wyglada to teraz naprawde brzydko (jasna plama). Czy jest to wystarczajacy powod do oddania monitora na gwarancji? (kupiony rowniez w Komputroniku)

Moim zdaniem tak, jeżeli używałeś dobrego płynu. Najlepiej weź monitor i ten płyn i przedstaw panom w komputroniku sprawe.

Aha, a jaką dokładnie szmatką to wycierałeś tzn. z czego jest wykonana?

Ja do czyszczenia kineskopu mojego Flatrona nie używam szmatki tylko specjalnych bawełnianych wacików, które nie gubią z siebie bawełny przy wycieraniu.

Gdzieś już wcześniej słyszałem, że Samsung 700IFT ma łatwo schodzącą powłokę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem tak, jeżeli używałeś dobrego płynu. Najlepiej weź monitor i ten płyn i przedstaw panom w komputroniku sprawe.

Aha, a jaką dokładnie szmatką to wycierałeś tzn. z czego jest wykonana?

Ja do czyszczenia kineskopu mojego Flatrona nie używam szmatki tylko specjalnych bawełnianych wacików, które nie gubią z siebie bawełny przy wycieraniu.

Gdzieś już wcześniej słyszałem, że Samsung 700IFT ma łatwo schodzącą powłokę.

Do czyszczenia uzywam antystatycznego plynu dunskiej firmy AM. Stosowalem go wczesniej do filtru Polaroida. W zestawie jest delikatna, bawelniana szmatka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe - myślałem, że to ja mam pecha..... 2 piksele w 755DF i 1 w LG 795FT+, a w MAG'u nic a mam go juz długo - 5 miesięcy !!! :wink: W październiku zmieniam..... na co to pomyśle intensywnie ! Ale po co zmieniać ??? Przecież wszytsko jest SUPER. To chyba jest nałóg zmian.... musze go zmienic i tyle ! :D

Co do plamek to w Action powiedzieli, że... uśmiechneli się i " Sprzedać go !" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...