Neons Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Witam, nadzeszlo lato i moj dysk ma 50 stopni :evil: czy to aby nie za duzo?? hdd to baracuda V 80 GB, za wszystkie sugestie z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 za pewnie nie, ale dużo na pewno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neons Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 ale chyba nie powinien sie uszkodzic po dłuzszej pracy w takiej temp?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Barracudy znane są z tego że się grzeją i jakoś im nie specjalnie przeszkadza ale i tak polecam jakiś wiatraczek żeby chociaż mało przewiew był przez budę. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 dla mnie jak dysk przekroczy temp 40C jest juz zaduzo :D teraz ma tak ok 38C :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neons Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 oki doki, ale raczej nie bede nic zakladal bo lubie cisze:) jak dysk bedzie mial problemy z zapisem to coz zroibe :), a wasze hdd ile maja stopni ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 mój Samsung ma 24 st. przy 33 w obudowie :D dmucha na niego wentylek puszczony na 7V zamontowany w podłodze obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 moja barka 39C teraz obciazenie gdzies 41....;] ale gdy zamkne bude to spada do 33 - 35C max... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpl Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Moja Baracuda IV 40GB ma obecnie 36C, w stresie czasem dochodzi do 42C. W budzie ma jeden wentyl z przodu (niestety nie dmucha na dysk tylko pod nim) i jeden z tyłu (wyciągający). Neons skoro Twoja Barka tak się grzeje to lepiej owiej ja jakimś wiatrakiem, jak puścisz go na 7V to będzie prawie niesłyszalny, a temp powinna spaść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadet1212 Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 A zdjęłeś to u dołu nie wiem jak to nazwać - takie zabezpieczenie przy transporcie od dołu. Jak je zdjemiesz powinno być chłodniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 a mój IBMek w notebooku ma czasem i 80* i śmiga jak dziki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 weź zapodaj byle jaki wentyl 8x8 na 5v będzie nie słyszalny (na 7v nieco go słychać) ja tak zrobiłem i na mojej barce temperatura spadła o 12*C a głośność na ucho się nie zwiększyła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Mój WD 800JB ma maksimum 31C, buda otwarta i wentyl wiejący na niego z przodu (2500RPM) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limal32 Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 moja barakuda 120gb ma 31,a w stresie 33/34 stopni przy zewnetrznej 26 mam założony zwykły niewiem jak to nazwać ,ale ma 2 wiatraczki 60 i jest na takiej aluminiowej podstawce za 35 złociszków nawet ich niesłychać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4GiczNy Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 mój wd cavior 80gb ;) w ostatnie upały wyciagnął 52*C 8) Ale trzeba przyznac, ze go mocno wtedy męczyłem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrob Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Moje WD 80 GB x 2 w akrylowej obudowie dochodza przy ostym copy party do 52* i jakos zyja :) (w blaszanej byly chlodniejsze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neons Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 dzieki za rady, moj sie tak grzeje pownieaz lezy na gąbce, bez niej nie idzie wytrzymac, moja buda sie rozlazla od basow, efekt zbyt bliskiego sasiedztwa głosnikow, mysle ze powinna przezyc tegoroczne lato, a dokladnie o ktora osłone chodzi?? o ta metalowa u dołu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Ja mam WD 800 JB i 33*C przy zamknietej obudowie. Temp w obudowie 25*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...