Pawelo83 Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Witam. Mam to co w podpisie, i jest wielki zonk. Podpinam tv (stary elemis) seryjnym kabelkiem (s video na euro) i co nic czarny ekran i dupen. Wywalilem omegi, zainstalowałem catalisty i dalej nic. Tv zachowuje się tak jakbym nic nie podpinal do niego. Tv byl testowany już z kompem i działał, wiec to wina ...no wlaśnie czego? Może jakaś podpowiedz .........? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigdwo Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 1) A włączyłeś odpowiednie wejście na TV (Euro1,2 ...)? 2) S-video to inny standard sygnału video niż RGB. S-vdeo masz zwykle na panelu czołowym TV. zbigdwo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelo83 Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Nie mam co wybierać w tv mam tylko jedno wejście euro jedyne wejście w tv to euro. Do kart podpinam kabel s-video on zakończony jest końcówką video (taką z bolcem), a ta końcówka wpięta jest w konwerter na euro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAtswat Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Ja tez niestety posiadam telewizor tej marki, jezeli tu mozna mowic o jakiejkolwiek marce. Sytuacja u mnie jest nastepujaca i mysle ze masz taka sama: S-video z karty =>kabel S-video (4 pin)=>Przejsciowka z kompozytami (audio L, audio R i Video 1- s-video i 2- kompozyt]) do Euro =>telewizor. Na moim Radeonie 9600 Xt od Sapphire podlaczony przez S-video Telewizor wyswietla obraz czarno-bialy, sadze iz jest to wina starego telewizora ktory nie radzi sobie z S-video. Jezeli nie masz w ogole obrazu, sprobuj wymuszonego wykrywania TV w zakladce ekrany w sterach od ATI (chyba w tej zakladce jest tak opcja), jezeli to nie zadziala sprobuj uzyc przejsciowki z s-video na kompozyt i takim kablem podlaczyc do przejsciowki, jezeli nic nie daje rezultatow to znaczy ze masz uszkodzona karte. Tak pozatym to jezeli obraz znieksztalcil sie (na monitorze) po podlaczeniu przewodu do TV to znaczy ze karta wykrywa odbiornik telewizyjny i cos jest nie tak z kablem lub telewizorem. A moze podlaczales na "żywca" gdy miales komputer i telewizor wlaczony? Jak tak to karta mogla sie popsuc w 90% Czasem tak bywa z Radeonami ze byle Gie potrafi zepsuc modul odpowiedzialny za wyswietlanie na TV. Mi na przyklad compozyt sie styral a s-video dziala !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelo83 Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 To na 100 % wina tela. Kable sprawdzałem u kumpla - są ok, mojego kompa do siory i działa ok, komp kumpla do mnie i du..pa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...