Skocz do zawartości
berkut

uSystem 2

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka zdjec chlodzenia ktore zrobilem nudzac sie... (i potrzebujac czegos do benchingu)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zrobie jeszcze glowice chlodzaca i powiem jak temp na procku sie przedstawiaja....

Widzicie zapewne czesci kaskady stare i skraplacz mial byc parownikiem w komorze... Ale zmienilem troche plany co do komory....

berkut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie dlaczego SADDAM nie zdażył zbudować bomby atomowej? bo nie miał berkuta u siebie... ja sietak zastanawiam czy dałoby siego namówic na zrobienie małej bombki ... nie musi byc od razu atomowa ale coś czym możnaby zrobic porzadek w kilku nielubianych przeze mnie miejscach? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niziutka ? ;) Tam jest goraco jak w piekle ;)

SST mam 35C! To duzo bardzo... Tam jest sporo R22 naprawde (jeszcze propanu bede dodawal dla nizszych temp) i kompresor jest z lekka przyduzy do takich zastosowan

Musze zrobic shroud'a a te 2 wentylki to bardzo mily akcent biorac pod uwage grzanie sie kompresora do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

berkut, jaki był własciwie cel tego projektu? Napisałeś, że do benchowania. Czy mamy to rozumiec jako kompaktową wersję poprzedniego twojego FC? Czy jest to po prostu rozinięcie poprzedniej mysli w kierunku zmniejszenia gabarytów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

berkut, jaki był własciwie cel tego projektu? Napisałeś, że do benchowania. Czy mamy to rozumiec jako kompaktową wersję poprzedniego twojego FC? Czy jest to po prostu rozinięcie poprzedniej mysli w kierunku zmniejszenia gabarytów?

Cel jest taki ze organizuje 5000-6000zl na kaskade nowa i "po drodze" chce miec jakies chlodzenie.

Ja i zmniejszanie gabarytow ? ;]]]] fakt ze to mniejsze jest i zabiore to na zlot ale nie az tak ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1200zl? zalezy jakie podzespoly... Widzisz do takiego fc nie potrzeba mocnego kompresora wiec na kompresor pojdzie z 200zl max. Ale mozesz chciec np firmowy kompresor danfosa to wtedy juz trzeba za kompresor dac 500zl. I tu tez dziwna sprawa dolozysz 40zl i masz kompresor z prometei ktory spojnie poradzi sobie z 200W i jest tak samo cichy.

Wszystko zalezy czego oczekujesz od fc. Zuzycie pradu zalezy glownie od kompresora, cichy system radzacy sobie z 100w to 200-250W ciagnie. 200W obciazenia to juz ok300W ssa. Glosnosc zalezy od freonu, oleju w kompresorze i samego kompresora ale rowniez cisnien w ukladzie.

Sa rozne opcje i rozne potrzeby, regulacja cisnienia ssania to wydaje mi sie juz standartem, ze sie tak wyraze nie chce mi sie robic systemu na kapilarze z marnymi efektami.

Ale hmm... 100W? czyzby grafa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wycen mi cos co bedzie w stanie mi schlodzic mojego "potworka" z podpisu. nie wusza to byc jakies super niskie temp byleby bylo w miare tanio.

proponuje, zebyscie Panowie zrobili jakis FAQ o tym, bo ten Wasz topic o FC to jest nie_do_przeczytania przez normalnego czlowieka. jest tam wiecj smieci niz info.

zaczyna mi chodzic po glowie cos takiego, bo jeszcze nei chlodzilem tym procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wycen mi cos co bedzie w stanie mi schlodzic mojego "potworka" z podpisu. nie wusza to byc jakies super niskie temp byleby bylo w miare tanio.

proponuje, zebyscie Panowie zrobili jakis FAQ o tym, bo ten Wasz topic o FC to jest nie_do_przeczytania przez normalnego czlowieka. jest tam wiecj smieci niz info.

zaczyna mi chodzic po glowie cos takiego, bo jeszcze nei chlodzilem tym procka.

a ja proponuje zajzec na forum oc-serwisu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

~1300zl temp w granicach -40C do -45C, pelna regulacja wydajnosci. Obudowa - sama drewniana podstawka. Wstepne rozmiary szer30X dl40-50X wys LUB 38x38najwyzszej czesci 22,5cm. Czas wykonania - ok miesiac. Max wydajnosc ~220W@ -30C? I najwazniejsze, czynnik chlodniczy jest okropisnie greenpeace, nie niszczy srodowiska, nie psuje ozonu :mrgreen:

Oszacowalem....

moje forum... bo topic berkuta faktycznie zasmiecili, chociaz przyznam sie i ja smiecilem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi