berkut Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Kilka zdjec chlodzenia ktore zrobilem nudzac sie... (i potrzebujac czegos do benchingu) Zrobie jeszcze glowice chlodzaca i powiem jak temp na procku sie przedstawiaja.... Widzicie zapewne czesci kaskady stare i skraplacz mial byc parownikiem w komorze... Ale zmienilem troche plany co do komory.... berkut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 berkut, ile zajmuje Ci złożenie takiego FC :?: Co jakiś czas pokazujesz nam swoje nowe projekty. Co będzie z komora :?: I jeszcze się tak zapytam z ciekawosci: no co dzien czym proca chlodzisz :?: WC :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 ten system robilem 30-45min... komora jest tworzona ale robie to poraz pierwszy wiec wiecej medrkuje niz robie chlodze wc albo powietrzem ale jak to skoncze to bede chlodzic tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 ja to bym wyslal saperow do berkuta :P ciakwe co by powiedzieli jakby to zobaczyli 8) LOL IT'S ONLY A JOKE !!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 wiecie dlaczego SADDAM nie zdażył zbudować bomby atomowej? bo nie miał berkuta u siebie... ja sietak zastanawiam czy dałoby siego namówic na zrobienie małej bombki ... nie musi byc od razu atomowa ale coś czym możnaby zrobic porzadek w kilku nielubianych przeze mnie miejscach? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 robilem i nie bede sie w takie rzeczy wiecej bawil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 DLACZEMU NIE???????? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 berkut - ja się Ciebie boję ;) A na poważnie - całkiem fajny układ tylko trochę mało kopaktowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Malo kompaktowy ? On wlasnie maly jest bardzo, FC Szymka wiecej objetosciowo zajmuje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 a jak z wydajnoscią tego zestawu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 nie wiem, nie testowalem z obciazeniem ale szykuje sie na bardzo dobra chwilowo stygnie izolacja na glowice, zaraz dam zdjecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 a czy te wiatraczki sa potrzebne az tak bardzo na tej chlodnicy ?? przeciez tam jest chyba niziutka temperaturka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Niziutka ? ;) Tam jest goraco jak w piekle ;) SST mam 35C! To duzo bardzo... Tam jest sporo R22 naprawde (jeszcze propanu bede dodawal dla nizszych temp) i kompresor jest z lekka przyduzy do takich zastosowan Musze zrobic shroud'a a te 2 wentylki to bardzo mily akcent biorac pod uwage grzanie sie kompresora do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 z nowu wszyskich doprowadzasz do komplexów, przez te twoje chłodzenia atomowe :P no a poza tym to zycze lekkiej pracy i niskich temperatur :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 a ile takie cos kosztuje?? starczy na to moj SP97 ?? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 widze berkut ze moje zaworki ci sie podobaja ;] niskich temp zycze, a z tym kompresorkiem to raczej takie osiagniesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 berkut, jaki był własciwie cel tego projektu? Napisałeś, że do benchowania. Czy mamy to rozumiec jako kompaktową wersję poprzedniego twojego FC? Czy jest to po prostu rozinięcie poprzedniej mysli w kierunku zmniejszenia gabarytów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 berkut, jaki był własciwie cel tego projektu? Napisałeś, że do benchowania. Czy mamy to rozumiec jako kompaktową wersję poprzedniego twojego FC? Czy jest to po prostu rozinięcie poprzedniej mysli w kierunku zmniejszenia gabarytów? Cel jest taki ze organizuje 5000-6000zl na kaskade nowa i "po drodze" chce miec jakies chlodzenie. Ja i zmniejszanie gabarytow ? ;]]]] fakt ze to mniejsze jest i zabiore to na zlot ale nie az tak ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8001636 pierwsze owoce... tym wynikiem Lancera narazie przebilem ale wiem ze ona ma tam zabawki od Raven'a ;]] moze w tym tygodniu do 26000 dostane sie (i bede walczyc o 15k w 2k3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 powiedz Berkut ile taka "prosta" zabawka kosztuje i ile zajmie zrobienie czegos takiego dla poczatkujacego, bo takiego chlodzenia jeszcze nie mialem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 mnie to kosztowalo nic bo mialem czesci w domu zrobilem to w 45min nie liczac dzisiaj rano przecieku teraz robie mu izolacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Kurde czemu mnie sie nikt nie pyta no, przeciez robie ladniejsze/mniejsze/lepsze temp maja bo na 404a wszystko leci :mrgreen: . Berkut moze ty jednak masz w sobie to cos :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Msi16 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Chlopaki przed wami przyszlosc moze wezma was firmy ktore zajmuja sie chlodzeniem podzespowlow komputerow itp :) a wracajac do Bomby Berkut budowales cos :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 mnie to kosztowalo nic bo mialem czesci w domu zrobilem to w 45min nie liczac dzisiaj rano przecieku teraz robie mu izolacje ...a możesz to wycenić - same części. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 moze wezma was firmy ktore zajmuja sie chlodzeniem podzespowlow komputerow itp :) nie dziekuje, sam taka firme zaloze :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 RaVeN155 > pozwol, ze zaptam Ciebie :) Jesli chcemy miec -40*C przy 100W: Jaki jest koszt FC? Jakie jest zuzycie pradu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 1200zl? zalezy jakie podzespoly... Widzisz do takiego fc nie potrzeba mocnego kompresora wiec na kompresor pojdzie z 200zl max. Ale mozesz chciec np firmowy kompresor danfosa to wtedy juz trzeba za kompresor dac 500zl. I tu tez dziwna sprawa dolozysz 40zl i masz kompresor z prometei ktory spojnie poradzi sobie z 200W i jest tak samo cichy. Wszystko zalezy czego oczekujesz od fc. Zuzycie pradu zalezy glownie od kompresora, cichy system radzacy sobie z 100w to 200-250W ciagnie. 200W obciazenia to juz ok300W ssa. Glosnosc zalezy od freonu, oleju w kompresorze i samego kompresora ale rowniez cisnien w ukladzie. Sa rozne opcje i rozne potrzeby, regulacja cisnienia ssania to wydaje mi sie juz standartem, ze sie tak wyraze nie chce mi sie robic systemu na kapilarze z marnymi efektami. Ale hmm... 100W? czyzby grafa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 to wycen mi cos co bedzie w stanie mi schlodzic mojego "potworka" z podpisu. nie wusza to byc jakies super niskie temp byleby bylo w miare tanio. proponuje, zebyscie Panowie zrobili jakis FAQ o tym, bo ten Wasz topic o FC to jest nie_do_przeczytania przez normalnego czlowieka. jest tam wiecj smieci niz info. zaczyna mi chodzic po glowie cos takiego, bo jeszcze nei chlodzilem tym procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 to wycen mi cos co bedzie w stanie mi schlodzic mojego "potworka" z podpisu. nie wusza to byc jakies super niskie temp byleby bylo w miare tanio. proponuje, zebyscie Panowie zrobili jakis FAQ o tym, bo ten Wasz topic o FC to jest nie_do_przeczytania przez normalnego czlowieka. jest tam wiecj smieci niz info. zaczyna mi chodzic po glowie cos takiego, bo jeszcze nei chlodzilem tym procka. a ja proponuje zajzec na forum oc-serwisu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 ~1300zl temp w granicach -40C do -45C, pelna regulacja wydajnosci. Obudowa - sama drewniana podstawka. Wstepne rozmiary szer30X dl40-50X wys LUB 38x38najwyzszej czesci 22,5cm. Czas wykonania - ok miesiac. Max wydajnosc ~220W@ -30C? I najwazniejsze, czynnik chlodniczy jest okropisnie greenpeace, nie niszczy srodowiska, nie psuje ozonu :mrgreen: Oszacowalem.... moje forum... bo topic berkuta faktycznie zasmiecili, chociaz przyznam sie i ja smiecilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...