Skocz do zawartości
andriu

ATI Radeon 9700 w Polsce !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Już biegne do sklepu :D A tak na poważnie - poczekam aż karta "dojrzeje".

Żebyś sie nie rozczarował.

Według mnie karta "dojrzeje" wtedy jak niewidia coś wypuści, coś co będzie miało podobne osiągi lub lepsze, a że narazie sie na to nie zanosi to można czekać i czekać.

Można też poczekać na nowego radzia 10000, który ma mieć premiere na początku przyszłego roku, wtedy r9700 może spaść do dzisiejszej ceny r 8500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Już biegne do sklepu :D A tak na poważnie - poczekam aż karta "dojrzeje".

Żebyś sie nie rozczarował.

Według mnie karta "dojrzeje" wtedy jak niewidia coś wypuści, coś co będzie miało podobne osiągi lub lepsze, a że narazie sie na to nie zanosi to można czekać i czekać.

Można też poczekać na nowego radzia 10000, który ma mieć premiere na początku przyszłego roku, wtedy r9700 może spaść do dzisiejszej ceny r 8500.

No to chyba o to chodzi nieprawdaz? Wyjdzie nv30 szybsze niz r9700 i wtedy ATI obnizy cene do ok 1000 albo i mniej, czyli do akceptowalnego przeze mnie poziomu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu kupować grafiki za 2000zł, jak cały komputer nie jest wart nawet połowy tego, bo to będzie taki zestaw, jaki ma Arnie: PII 333 i GF4Ti4200, 2600 w 3dMarku2001... na co to komu?

Żeby wykorzystać możliwości radka trzeba mieć równie potężny komputer, za grube pieniadze, bo inaczej to większą różnicę zobaczymy w potfelu niż na ekranie.

Ja tam jestem zdania, że dopóki nie jest potrzebna taka wydajność to nie ma co ładować w te gierki. Może ktoś się ze mną nie zgodzi, ale o różnicy w wydajności między GF2Ti a GF4Ti mówią mi tylko wyniki w 3dMarku, gdyż gry i tak mi nie skakały. Kupiłem GF4Ti4200, żeby mi Doom III nie skakał, i dopóki on będzie chodził, to ja nie mam zapotrzebowania na więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś się ze mną nie zgodzi, ale o różnicy w wydajności między GF2Ti a GF4Ti mówią mi tylko wyniki w 3dMarku, gdyż gry i tak mi nie skakały. Kupiłem GF4Ti4200, żeby mi Doom III nie skakał, i dopóki on będzie chodził, to ja nie mam zapotrzebowania na więcej.

Aż miło poczytać taką rozsądna wypowiedź :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z Farelka to lekka przesada, ze kosztuje 2000 zeta, skoro teraz jest Radeon 9700 co tyle kosztuje. Po testach zgranicznych watpie by jakosc Radeona nowego odbiegala od Matroxa. Farelka moze stanieje do 1000 zeta:). Ciekawe co to bedzie za Radeonik w komputroniku : Gigabyte czy Creative, bo narazie Hercules nie sprzedaje w Europie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...