kqba Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Posiadam tą kartę: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25769156 Wszystko chodziło super. w 3D Marku '01 bez OC 11320pkt, po podkręceniu do 300/600 (Hynix 4ns) 12465pkt. (jeden test na tych ustawieniach.) Niedawno zakupiłem takie radiatorki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27734633 i przykleiłem je, dając z brzegu klej Thermopox, a w środku silikon. Podkręciłem kartę do 270/592. W 3dMarku wszystko ok 12000pkt. Jednakże po ok 1 godz. grania, a czasami po kilku minutach wywalało z gry. Obnizyłem taktowanie rdzenia do 250mhz. Wszystko szło ok. Wyłączyłem kompa na kilka godzin, załączam znowu, a tu zaraz na stronie startowej jakieś KSHAKI. Jakieś literki AAAA, czerwone pionowe pasy. Wystraszony wyjąłem karte i zauważyłem że radiatorki poprzesuwały się i zaczęły dotykać takich małych wystajacych blaszek. Poodsuwałem je od nich i na razie wszystko dobrze, jednakże nie mam pewnosci. 3dMark znowu bezbłędnie. Niedawno założyłem jeszcze radiator na Southbridge. Miał on fabrycznie taśme klejaca termoprzewodz.,jednakze po kilku godzinach też zjechał z chipsetu. Czy moja karta mogła się np. przegrzać od OC, albo coś takiego :?: . Nie katowałem jej testami. Raz tylko sprawdzałem w RivaTunerze ile moge wycisnąć z pamięci (po ok 630 mhz artefakty). Rdzeń nawet na fabrycznych ustawieniach jest bardzo gorący od spodu karty. Czy miał już ktoś taki przypadek że przesunięte radiatorki robiły zwarcie i pokazywały sie kshaki przy poscie :?: Czy lepiej przykleić radiatorki kropelką lub superglue na rogach i dać w środku paste :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Jakim cudem sie radiatorki poprzesuwały??? Przecież karta leży poziomo więc miały prawo co najwyżej odpaść. A jeśli dotykały tych blaszek to mogły robić zwarcie i róże paski itp. Jeśli teraz jest ok to raczej nie przegrzałeś karty. Spróbuj przykelić na taśme termoprzewodzącą ale dociśnij na maxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Posiadam tą kartę: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25769156 Wszystko chodziło super. w 3D Marku '01 bez OC 11320pkt, po podkręceniu do 300/600 (Hynix 4ns) 12465pkt. (jeden test na tych ustawieniach.) Niedawno zakupiłem takie radiatorki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27734633 i przykleiłem je, dając z brzegu klej Thermopox, a w środku silikon. Podkręciłem kartę do 270/592. W 3dMarku wszystko ok 12000pkt. Jednakże po ok 1 godz. grania, a czasami po kilku minutach wywalało z gry. Obnizyłem taktowanie rdzenia do 250mhz. Wszystko szło ok. Wyłączyłem kompa na kilka godzin, załączam znowu, a tu zaraz na stronie startowej jakieś KSHAKI. Jakieś literki AAAA, czerwone pionowe pasy. Wystraszony wyjąłem karte i zauważyłem że radiatorki poprzesuwały się i zaczęły dotykać takich małych wystajacych blaszek. Poodsuwałem je od nich i na razie wszystko dobrze, jednakże nie mam pewnosci. 3dMark znowu bezbłędnie. Niedawno założyłem jeszcze radiator na Southbridge. Miał on fabrycznie taśme klejaca termoprzewodz.,jednakze po kilku godzinach też zjechał z chipsetu. Czy moja karta mogła się np. przegrzać od OC, albo coś takiego :?: . Nie katowałem jej testami. Raz tylko sprawdzałem w RivaTunerze ile moge wycisnąć z pamięci (po ok 630 mhz artefakty). Rdzeń nawet na fabrycznych ustawieniach jest bardzo gorący od spodu karty. Czy miał już ktoś taki przypadek że przesunięte radiatorki robiły zwarcie i pokazywały sie kshaki przy poscie :?: Czy lepiej przykleić radiatorki kropelką lub superglue na rogach i dać w środku paste :?: po co używałeś silikonu skoro uzyłeś termopoxu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kqba Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 ZNOWU PROBLEM!!!!!! :!: :!: Dziś znou załączam kompa, a tu artefakty!!!. Usunąłem z karty radiatorki i wyczysciłem pamięci zmywaczem do paznokci z kleju. Wkładam karte do kompa, a tu jeszcze gorzej niż było :( Wszystko porozwalane po całym ekranie już na poście. Do Windy nawet nie wchodzi. Pomyslałem zobacze, moze coś na rdzeniu. Zdjąłem radiator, patrze, a tam coś przypominające paste (rzadkie jak mleko). Nałożyłem inną, i tylko lekka poprawa. Czy karta już na cmentarz :?: Nie da się już nic zrobić :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 A jak zniżysz maksymalnie taktowania to dalej tak jest??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 miałem kiedys podobna sytuacje ale mniej drastyczna gdyz bez podkrecania heh, a bynjamniej zdjałem radiator z czujnika elektronicznego i tak sobie mowie moze przycisne go ręka do pamieci ale tylko jednej i odrazu masa artów itp!! hmm nie wiem dlaczego ale niestety tak sie zrobiło. Weź wszyskto pozadnie oczysc zjedź maxymalnie na taktowaniu a jeżeli to nie pomoze zjedź nawet na taktowaniu ponizej standardowych spróbuj ustalic kiedy ustana. 1. Moze przegrzałeś pamieci 2. mozę gdzies wystapuje zwarcie przez shitowa paste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kqba Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Tylko jak ustawić niższe taktowania, kiedy nie wchodzi nawet do windy :?: W biosie też nic nie widać. Ale dziwne, bo wczoraj było ok, dziś rano też komp sie załączył, ale wyskoczyły artefakty. No i po tym postanowiłem odkleić te radiatorki z pamieci i poczysciłem je zmywaczem do paznokci. Wyglądają na bardzo czyste, a mimo to jest gorzej niż było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 pamieci albo gpu padl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysoki Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 A jak zniżysz maksymalnie taktowania to dalej tak jest??? a ja mam takie pytanie, czy mozna zmniejszyc taktowanie gpu ponizej ustawionego fabrycznie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 A jak zniżysz maksymalnie taktowania to dalej tak jest??? a ja mam takie pytanie, czy mozna zmniejszyc taktowanie gpu ponizej ustawionego fabrycznie?? tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Nie ma problemu ze zmniejszaniem. Wprawdzie u mnie GF2 GTS poniżej 100MHz sie wieszał ale do tylu sie dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Radiatorki jak się przesunęły i podotykały tych "małych wystających blaszek" zrobiły gdzieś zwarcie i coś sie usmażyło podejrzewam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marakatti Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 pamieci albo gpu padl :D tudziez proponuje zerknac: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=1107166#1107166 mnie spotkal problem z kondensatorami, a objawy zupelnie takie jak twoje - kszaki juz od posta, nie wejdzie do windy (nie daje sygnalu na monitor ) , co najwyzej do awaryjnego (mysle ze chodzi o rozdzielczosc - ja normalnie w Win mam 1280x1024. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...