Skocz do zawartości
xequo

Celeron 600@900

Rekomendowane odpowiedzi

:?: Czy Celeron będzie działał na fsb 133. Aktualnie mam go na fsb 100.

Płytę mam DFI CA-63SC

jesli chcesz uzyskac celerona 600(66)@900(100)@1200(133) to sie nie uda... chyba, ze obnizylbys mnoznik, co jak wiadomo nie jest mozliwe... :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze przy chlodzeniu LN

ale patrzac z drugiej strony na www.overclockers.com

jest pare wyników okolo 1200 i jeden nawet ponad i z chlodzeniem roznie np. woda + peltier ale nie wiem czy wierzyc tym wpisom

ale chyba nie na dfi ??? :mrgren:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płytę mam DFI CA-63SC

Ja bardziej z zapytaniem : jakie masz aktualnie chlodzenie? Bo mam drugiego kompa - celka 600 wlasnie i tez chcialbym go kopnac na 900 plyta pod celkiem to BX II wiec do o/c tego procka raczej jedna z najlepszych. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest szansa 1 na 100000 że masz procek z pewnej serii, nie pamietam jakiej, ale było tam cos w rodzaju "c0" lub "k0" i te celki z nominalnej fsb 66 kreciły sie na 133, ale ich było strasznie mało i trudno było je dostać.

decnis ...

jak ponaciagales talerze w swoim HDD ??? 8O 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest szansa 1 na 100000 że masz procek z pewnej serii, nie pamietam jakiej, ale było tam cos w rodzaju "c0" lub "k0" i te celki z nominalnej fsb 66 kreciły sie na 133, ale ich było strasznie mało i trudno było je dostać.

decnis ...

podkrecenie twardziela to jest bardzo skomplikowana sprawa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

decnis ...

Mnie tez ciekawi jak to zrobiles bo cos mi sie wydaje ze to jest chyba nie mozliwe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba by sprawdzić specyfikacje tego celerona na stronie intela http://processorfinder.intel.com/scripts/l...ALL&PkgType=ALL

ważne są informacje na temat jego napięcia, serii, itp. Są gdzieś wykazy danych co można uzyskać z danych procków .... wystarczy szukać

np. http://republika.pl/pcnowinki/linki.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba by sprawdzić specyfikacje tego celerona na stronie intela http://processorfinder.intel.com/scripts/l...ALL&PkgType=ALL

ważne są informacje na temat jego napięcia, serii, itp. Są gdzieś wykazy danych co można uzyskać z danych procków .... wystarczy szukać

np. http://republika.pl/pcnowinki/linki.html

Miałem Celeronka 633 na abit bx 133 raid i hulało mi to na standardowym boxowym coolerze ok. 900 przy szynie ok. 95, na więcej kompa nie poszła. Dodam ze mój procek nie należy do szczególnie łatwych do kręcenia....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj stary celek 566 poszedl na 1173 czyli fsb 138 wiec prosze mi nie mowic ze to jest niemozliwe ( looknijecie na www.overclockers.com jest tam moj stary wpis po polsku i angielsku)

granica tych jader jest okolo 1300MHz czy jak ktos ma szczescie to moze i mu sie uda

wg jak bedzie mial dobre hclodzenie i napiecie to powinien chodzic oczywiscie plyta tesh ma na to duzy wplyw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj stary celek 566 poszedl na 1173 czyli fsb 138 wiec prosze mi nie mowic ze to jest niemozliwe

TAAAAAAK jak sie ma najlepszego do kręcenia - Celka 566MHz który, ma core stepping cC0 i napięcie 1.7V to pewnie że da sie wycisnąć z niego takie cuda.

:wink: :wink: :wink: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: Tak się składa że jestem szczęśliwym posiadaczem celerona 600 i podkręciłem go na 900!! beż żadnych smug :P .A z dobrym chłodzeniem nawet 1012

Tylko że on go chce bujnąć jeszcze bardziej. On che mieć 1200 i o tym tu tozmawiamy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

decnis ...

jak ponaciagales talerze w swoim HDD ???  8O  8O  8O

Mnie tez ciekawi jak to zrobiles bo cos mi sie wydaje ze to jest chyba nie mozliwe?

W sumie istnieje takie cos jak kompresja dyskow. Spowalnia strasznie ale sam pamietam ze na Win95@FAT16 mialem dysk Quantum 365 MB i skompresowalem i juz bylo 510 MB, z tym ze system sie 8 minut bootowal, a przegrywanie danych trwalo dluzej niz z FDD. Inna sprawa ze isc z tym dyskiem do kumpla tez sie nie dalo. W sumie on napisal ponizej ze zartowal ale chcialem tylko powiedziec ze wcale zartowac nie musial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj celek idzie spoko na 1012 na Volcano 7+ .... tyle ze mi szkoda kasy na taki wentyl :) ale od kolegi porzyczylem i 1012 ciagnal..... a wiecej nawet nie sprawdzalem :) poniewaz mialem wentyla na 10 min :) a teraz jest spoko 1 ghz i temperatura 33C :) Wiecej info w moim info na dole :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płytę mam DFI CA-63SC

Ja bardziej z zapytaniem : jakie masz aktualnie chlodzenie? Bo mam drugiego kompa - celka 600 wlasnie i tez chcialbym go kopnac na 900 plyta pod celkiem to BX II wiec do o/c tego procka raczej jedna z najlepszych. Pozdrawiam.

Mam Cooler Mastera dp5... i dwa wiatraki wciągające powietrze.

25C po włączeniu peceta i 32C przy włączonym gta3.

Celeron 600@900 SL4PB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zmenię fsb na 133mhz to po włączeniu peceta jest czarny ekran.

Pecet na nic nie reaguje oprócz na przycisk reset i power.

Mam 3 kości pamięci. Jedna to 256mb 133mhz Micron-a, dwie następne

to 32mb 66/100mhz noname. Po wyciągnięciu dwóch kośći 32mb

nic się nie zmienia. Co jest :?: Może zwiększyć napięcie :?:

Płyta główna jest oparta na chipsecie via apollo. Obsługuje procki

do 933 mhz. Nie da się tego jakoś obejść :?: :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...