xequo Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 :?: Czy Celeron będzie działał na fsb 133. Aktualnie mam go na fsb 100. Płytę mam DFI CA-63SC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 jeżeli mowa o tym modelu co w temacie, to raczej nie będzie, przecież już i tak jest wykrecony z magistrali 66 na 100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 :?: Czy Celeron będzie działał na fsb 133. Aktualnie mam go na fsb 100. Płytę mam DFI CA-63SC jesli chcesz uzyskac celerona 600(66)@900(100)@1200(133) to sie nie uda... chyba, ze obnizylbys mnoznik, co jak wiadomo nie jest mozliwe... :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 moze przy chlodzeniu LN ale patrzac z drugiej strony na www.overclockers.com jest pare wyników okolo 1200 i jeden nawet ponad i z chlodzeniem roznie np. woda + peltier ale nie wiem czy wierzyc tym wpisom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 moze przy chlodzeniu LN ale patrzac z drugiej strony na www.overclockers.com jest pare wyników okolo 1200 i jeden nawet ponad i z chlodzeniem roznie np. woda + peltier ale nie wiem czy wierzyc tym wpisom ale chyba nie na dfi ??? :mrgren: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 :?: Czy Celeron będzie działał na fsb 133. Aktualnie mam go na fsb 100. Płytę mam DFI CA-63SC Ja bardziej z zapytaniem : jakie masz aktualnie chlodzenie? Bo mam drugiego kompa - celka 600 wlasnie i tez chcialbym go kopnac na 900 plyta pod celkiem to BX II wiec do o/c tego procka raczej jedna z najlepszych. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 no niestety większość jest na Abicie i Asusie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Jest szansa 1 na 100000 że masz procek z pewnej serii, nie pamietam jakiej, ale było tam cos w rodzaju "c0" lub "k0" i te celki z nominalnej fsb 66 kreciły sie na 133, ale ich było strasznie mało i trudno było je dostać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Jest szansa 1 na 100000 że masz procek z pewnej serii, nie pamietam jakiej, ale było tam cos w rodzaju "c0" lub "k0" i te celki z nominalnej fsb 66 kreciły sie na 133, ale ich było strasznie mało i trudno było je dostać. decnis ... jak ponaciagales talerze w swoim HDD ??? 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Jest szansa 1 na 100000 że masz procek z pewnej serii, nie pamietam jakiej, ale było tam cos w rodzaju "c0" lub "k0" i te celki z nominalnej fsb 66 kreciły sie na 133, ale ich było strasznie mało i trudno było je dostać. decnis ... jak ponaciagales talerze w swoim HDD ??? 8O 8O 8O podkrecenie twardziela to jest bardzo skomplikowana sprawa :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Jest szansa 1 na 100000 że masz procek z pewnej serii, nie pamietam jakiej, ale było tam cos w rodzaju "c0" lub "k0" i te celki z nominalnej fsb 66 kreciły sie na 133, ale ich było strasznie mało i trudno było je dostać. decnis ... jak ponaciagales talerze w swoim HDD ??? 8O 8O 8O podkrecenie twardziela to jest bardzo skomplikowana sprawa :lol: Mnie tez ciekawi jak to zrobiles bo cos mi sie wydaje ze to jest chyba nie mozliwe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 To tylko taki żart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 nie bedzie ile kcesz ta magistrale 2Xpodniesc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 masz mala szanse ze podkrecisz go na 133 :) ja mam celka 633 i czasami go podkrecam na 950 ale niektore gierki sie wieszaja :( wiec najwiecej udalo mi sie go zrobic na szynie 100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Trzeba by sprawdzić specyfikacje tego celerona na stronie intela http://processorfinder.intel.com/scripts/l...ALL&PkgType=ALL ważne są informacje na temat jego napięcia, serii, itp. Są gdzieś wykazy danych co można uzyskać z danych procków .... wystarczy szukać np. http://republika.pl/pcnowinki/linki.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Trzeba by sprawdzić specyfikacje tego celerona na stronie intela http://processorfinder.intel.com/scripts/l...ALL&PkgType=ALL ważne są informacje na temat jego napięcia, serii, itp. Są gdzieś wykazy danych co można uzyskać z danych procków .... wystarczy szukać np. http://republika.pl/pcnowinki/linki.html Miałem Celeronka 633 na abit bx 133 raid i hulało mi to na standardowym boxowym coolerze ok. 900 przy szynie ok. 95, na więcej kompa nie poszła. Dodam ze mój procek nie należy do szczególnie łatwych do kręcenia.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 moj stary celek 566 poszedl na 1173 czyli fsb 138 wiec prosze mi nie mowic ze to jest niemozliwe ( looknijecie na www.overclockers.com jest tam moj stary wpis po polsku i angielsku) granica tych jader jest okolo 1300MHz czy jak ktos ma szczescie to moze i mu sie uda wg jak bedzie mial dobre hclodzenie i napiecie to powinien chodzic oczywiscie plyta tesh ma na to duzy wplyw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 moj stary celek 566 poszedl na 1173 czyli fsb 138 wiec prosze mi nie mowic ze to jest niemozliwe TAAAAAAK jak sie ma najlepszego do kręcenia - Celka 566MHz który, ma core stepping cC0 i napięcie 1.7V to pewnie że da sie wycisnąć z niego takie cuda. :wink: :wink: :wink: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 no wlasnie moj np nie ma takiego cuda cCO i napiecia 1,7 tylko 1,65 :) i jest wersja oem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 poza tym to 900 z 600 MHz to przecież jest 150% !!!!! to bardzo dużo!!!!! jeśli tylko działa stabilnie to myśle ze na takim sukcesie mozesz spokojnie zaprzestać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Kumplowi Celek 600 poszedł na ponad 1070 prawie 1080 ! 8) Na Abicie BX133 mit RAID ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonbubu Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 :lol: Tak się składa że jestem szczęśliwym posiadaczem celerona 600 i podkręciłem go na 900!! beż żadnych smug :P .A z dobrym chłodzeniem nawet 1012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 ;D Ja swego czasu miałęm Celka 333A na ponad 500 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 :lol: Tak się składa że jestem szczęśliwym posiadaczem celerona 600 i podkręciłem go na 900!! beż żadnych smug :P .A z dobrym chłodzeniem nawet 1012Tylko że on go chce bujnąć jeszcze bardziej. On che mieć 1200 i o tym tu tozmawiamy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonbubu Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Myśle że celerony 900 to podkręcone fabrycznie 600 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 decnis ... jak ponaciagales talerze w swoim HDD ??? 8O 8O 8O podkrecenie twardziela to jest bardzo skomplikowana sprawa :lol: Mnie tez ciekawi jak to zrobiles bo cos mi sie wydaje ze to jest chyba nie mozliwe? W sumie istnieje takie cos jak kompresja dyskow. Spowalnia strasznie ale sam pamietam ze na Win95@FAT16 mialem dysk Quantum 365 MB i skompresowalem i juz bylo 510 MB, z tym ze system sie 8 minut bootowal, a przegrywanie danych trwalo dluzej niz z FDD. Inna sprawa ze isc z tym dyskiem do kumpla tez sie nie dalo. W sumie on napisal ponizej ze zartowal ale chcialem tylko powiedziec ze wcale zartowac nie musial. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 moj celek idzie spoko na 1012 na Volcano 7+ .... tyle ze mi szkoda kasy na taki wentyl :) ale od kolegi porzyczylem i 1012 ciagnal..... a wiecej nawet nie sprawdzalem :) poniewaz mialem wentyla na 10 min :) a teraz jest spoko 1 ghz i temperatura 33C :) Wiecej info w moim info na dole :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 :?: Czy Celeron będzie działał na fsb 133. Aktualnie mam go na fsb 100. Płytę mam DFI CA-63SC Ja bardziej z zapytaniem : jakie masz aktualnie chlodzenie? Bo mam drugiego kompa - celka 600 wlasnie i tez chcialbym go kopnac na 900 plyta pod celkiem to BX II wiec do o/c tego procka raczej jedna z najlepszych. Pozdrawiam. Mam Cooler Mastera dp5... i dwa wiatraki wciągające powietrze. 25C po włączeniu peceta i 32C przy włączonym gta3. Celeron 600@900 SL4PB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Wiem że 150% to dużo, ale ja chcę wycisnąć 200% albo i więcej jak procek nie padnie. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Jak zmenię fsb na 133mhz to po włączeniu peceta jest czarny ekran. Pecet na nic nie reaguje oprócz na przycisk reset i power. Mam 3 kości pamięci. Jedna to 256mb 133mhz Micron-a, dwie następne to 32mb 66/100mhz noname. Po wyciągnięciu dwóch kośći 32mb nic się nie zmienia. Co jest :?: Może zwiększyć napięcie :?: Płyta główna jest oparta na chipsecie via apollo. Obsługuje procki do 933 mhz. Nie da się tego jakoś obejść :?: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...