Skocz do zawartości
agnieszka

co na soltek 75 drv5

Rekomendowane odpowiedzi

chce zmienic coler na procu tylko nie wiem na co:

gdyz zaden z cichych colerow nie pasuje na moja plyte.a moj proc oddaje 100 w ciepla czy ktos mi doradzi co kupic na nia i zeby bylo ciche??? zalman nie pasuje te thermalighty czy jak to tam tez nie pasuja help

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.725V to jeszcze nie takie tragiczne napiece - spokojnie WR4 poradzi sobie (u mnie na 1.7V Falcon Rock 2 - poprzednik WR4 - spokojnie ide ponizej 40C (odczyt z czujnika) jesli kupisz pentagrama to bedzie na 100% oki - czy jakis poisadacz pentagrama moze powiedziec jak to sie mocuje do plyty bo w rekac nie mialem a nie pamietam jakie sa mozliwosci na sl75-drv5 dawno ju znie mam tej plyty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm tylko ten wr4 w tescie pod obciazeniem osiaga 75 stopni troche duzo a moj procesor ma jescze troche mhz w zapasie /startuje mi na 2400 ale podczas startu linuxa sa jakies bledy moze z niskiego napiecia/ zaczelam sie zastanawiac nad GlacialTech Igloo 2520 + przelotka i jakis wiatrak zalmana 9 x9 .aha ktora temp sie przejmowac? ta z diody procesora czy z zewnarz? bo teraz w abs temp mam 49 stopni a w temp 1 39 stopni ktora sie przejmowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ABS II to jest ta z wnetrza proca czyli jest realniejsza, nie wiem czy osigniesz na Igloo duzo lepszy rezultat i szczerze to watpie zeby ten procek mial przy 1.7V 100W - moze sie mysle bo jestem zmeczony ale to chyba ciut za duzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i pokazuje 100 wat..

ka nadal swoje:) ale w takim razie przepraszam :) moj bartek daje ponoc 85W (wg tego kalkulatora) i spokojnie FR2 daje jeszcze rade - mysle jednak ze dodatkowe 20W mogloby byc dla niego bo jak jest goraco to w stresie temp niepokojaco rosnie :). mysle ze zakupik pentagrama rozwiaze twoje problemy a nie oczysci kieszeni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi