Skocz do zawartości
feluś

abit nf7 l12 mod bios oc goodram ram

Rekomendowane odpowiedzi

siemanko jutro ide po płytke założyłem ten wątek bo niechciałem chaosowi faq rozwalać. Czy to co tam jest napisane że trzeba zmieniąc bios żeby wlazły mnożniki 9,9,5 10 w nowych abitach nf7 też występuje?Czy jak mam t-breda to znowu się trzeba jakimiś drucikiami bawić teraz po to żeby osiągnąć fsb 200? I ostatnie pytanko czy ktoś ma doświadczenia z goodramami cl3 na tej płycie aha i jak standartowy biosik można po bólu do oc go używać. dzieki narazie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym Abicie, nie trzeba żadnych drucików, poza L12 modem -> tbred na FSB 133MHz, jak masz tbreda 2600 lub 2800 to nie trzeba L12 (one mają FSB 166MHz). A multiplerfix mają wszystkie modowane biosy tictaca. Fleszujesz nowy bios (zmodowany) bios i wszystko OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A multiplerfix mają wszystkie modowane biosy tictaca. Fleszujesz nowy bios (zmodowany) bios i wszystko OK

wiem ze moze to wydawac sie dziwne ale wlasnie czami na 10x przy subzero ... komp mi zwisy zaliczal bez powodu i to zazwyczaj przy jakis glupotach winamp itd :/ a na oryginalnym smiga normalnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chaos napisał powszechnie wiadomo że płyta może mieć problemy z modułami 2x512 w dualu. O co chodzi zamierzam we wrześniu kupić 2x512 twinmos cl2,5 1 gb dual kit z tymi też ma problemy?

a jakiez to problemy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...