Majdan Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 bez jaj panowie, niedługo to będzie twierdzić że GF4 jest lepszy od r420... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 bez jaj panowie, niedługo to będzie twierdzić że GF4 jest lepszy od r420...idź do zerówki. naucz sie czytać wróć przeczytaj jeszcze raz pisz wtedy posty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 bez jaj panowie, niedługo to będzie twierdzić że GF4 jest lepszy od r420... od twojego 9500pro napewno :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 1. Patcha 1.2 to już wycofali. 2. Zapomnijcie na chwile o cięciu sie (ilość ramu) i porównajcie ilość FPS. Albo zróbcie porównanie przy 1GB ramu. A mam pytanko. Jak ta gierka wygląda w trybie OpenGL (np. woda itp.)??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 1. Patcha 1.2 to już wycofali. 2. Zapomnijcie na chwile o cięciu sie (ilość ramu) i porównajcie ilość FPS. Albo zróbcie porównanie przy 1GB ramu. A mam pytanko. Jak ta gierka wygląda w trybie OpenGL (np. woda itp.)??? na gef4ti patch 1.2 chodiz dobrez , sciagnolem i uwarzam ze jest to cudo !! wymaganai ramu spadly o polowe ! zreszta pisze w readme ze poprawia on szybkosc gry o 15% na opengl i 1gb uwarzam, ze gef4ti 4200 bedzie duzo szybszy ! jestem tego pewien na OpenGL cała grafika wyglada dokladnie identyko jak na d3d a do tego chodzi duuzo szybciej ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 * topic przekształcił sie w "Ruby vs Nalu" czyli starcie uzytkowników ATI (9600) kontra nVidia (Ti 4200) :wink: * moja odpowiedz na pytanie to nie warto dopłacać 200 zł zaby mieć "tylko" albo "aż" dx9 * a co warto? - 9500 @ pro ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 oczywiście. wiadomo że lepszy będzie 9500pro;]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Ale kupic teraz 9500@pro to naprawde trzeba miec szczescie. Co do 9600 to oplaca sie jasne, ale tylko i wylacznie w wersji pro. Farcraya nie mozna porownywac na 9600 i na gf4 bo to sie mija z celem. Dx8.1 vs dx 9.0 , wiadomo ze wydajnosciowo nie ma co tu porownywac bo obraz wyswietlany rozni sie stanowczo na obu kartach. To tak jak by 2 gry porownywac co jest dla mnie juz szczytem. Ogolnie doplacic tyle mozna, ale nie wiadomo czy warto, bo byc moze za rogiem bedzie juz jakas wieksza obnizka kart z dx9.0 ze wzgledu na wkroczenie na rynek highendowych kart od ati i nvidii. DLatego nei wie mczy nie warto przeczekac jeszcze troche. Jesli chcesz koniecznie miec dx9.0 i sie nim cieszyc to spoko, ale jesli nie jest on niezbedny a smialo zadawalasz sie dx8.0 to nie widze jeszcze potrzeb by doplacac kilka zl i zmieniac. Lepiej zmienic juz konkretnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 W zyciu nie dolozylbym 50% do ceny ti4200 zeby miec tak samo szybkiego R9600pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Nie warto, bo i poco, dla kilku pierdulek ktore daje nam dx9 (wydajnosciowo obie karty sa do siebie bardzo zblizone), 4ti to mozesz zmieniac dopiero jak wyjda grafy w dx10 lub przejdziesz na pcx , lecz stwierdzenie ze 4ti jest lepsze od 9600 jest smieszne, sa to dwie rozne bajki, dwa rozne swiaty w ktorym kazda sie bawi inaczej (dx8 vs dx9). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 hehe troche to smieszne ze mowicie 9600PRo/XT nie a 9500@pro TAk.. .bo te karty mają praktycznie taką samoą wydajność :D 9500@PRO co prawda ma 8potokow ale rdzen taktowany 275mhz XT ma 4potoki ale rdzen 500mhz ... wydajność GPU taka sama... do tego XT ma szybsze pamięci.. softowo przerobiony 9500@pro ma wydajność ciut lepszą jak 9600pro (wiem 9500@pro po podkreceniu..blablabla ale 9600 tez sie kręcą..) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 hehe troche to smieszne ze mowicie 9600PRo/XT nie a 9500@pro TAk.. .bo te karty mają praktycznie taką samoą wydajność :D 9500@PRO co prawda ma 8potokow ale rdzen taktowany 275mhz XT ma 4potoki ale rdzen 500mhz ... wydajność GPU taka sama... do tego XT ma szybsze pamięci.. softowo przerobiony 9500@pro ma wydajność ciut lepszą jak 9600pro (wiem 9500@pro po podkreceniu..blablabla ale 9600 tez sie kręcą..) Prosze ciebie znajdz mi na forum osoby które mają tyle samo marków w 2k1 na 9600 co ma Powered :P fi5h Dlamnie różnicy w obrazie nie ma ! widziałem far cry umnie a na 9500@pro albo na 9800pro tez widziałem i nie wygląda to lepiej (a napewno nie lepiej o 200 zl :P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 9600 musialby sie krecic 2 razy lepiej na rdzeniu , zeby zachowac wydajnosc podobna do 9500@pro . ja spokojnie 2 9500 podkrecalem na ponad 380 stabilnie , wiec 9600 musialby miec ponad 760 na rdzeniu . a to chyba niemozliwe. tyle na ten temat i "zblizonej " wydajnosci . dopiero 9600xt na standardowych taktowaniach jest zblizony do standardowego 9500@pro , tyle ze po podkreceniu nie ma juz szans9600 musialby sie krecic 2 razy lepiej na rdzeniu , zeby zachowac wydajnosc podobna do 9500@pro . ja spokojnie 2 9500 podkrecalem na ponad 380 stabilnie , wiec 9600 musialby miec ponad 760 na rdzeniu . a to chyba niemozliwe. tyle na ten temat i "zblizonej " wydajnosci . dopiero 9600xt na standardowych taktowaniach jest zblizony do standardowego 9500@pro , tyle ze po podkreceniu nie ma juz szans Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 wedlug mnie warto jesli doplata bedzie kolo 100zl. czyli sprzedajesz GF4 za 350 za jakies 450 + - 100zl. kupujesz Radeon i masz karte bardziej WYDAJNA sorry chlopaki ale smieszy mnie wasze podejscie do 3dSmarka, co z tego ze ktos ma 15k a drugi 13k to wcale nie oddaje wydajnosci, liczy sie jak chodza gry, no chyba, ze grywacie w 3dsmarki przyklad znajomy ma durona 1.8 i kolo 10k na R9600 pro ja mam sprzet taki jak w podpisie i okolo 12k i tutaj gorszy przyklad, colin4 u mnie przy 1024x768 i wszystko na high smiga ale po wlaczeniu Aniso X8 juz jest masakra, u kolegi Colin smiga w 1024x768 z Aniso X16 i AAx2 dziekuje jak dla mnie sprawa Ti4200 jest zakonczona, karta jest starsza i nie ma sie czemu dziwic, ze dostaje baty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 aha tekstow o tym, ze gf4 jest lepszy od 9600Xt nawet nie bede komentowal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 aha tekstow o tym, ze gf4 jest lepszy od 9600Xt nawet nie bede komentowalczłowieku w którym miejscu ktoś napisałe że xt jest gorsze od 4TI naucz sie czytać LOL dla Ciebie BTW nigdy nie używałem aa i anizo bo mi to niepotrzebne :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 no to gratuluje, rozumiem, ze karte krecisz aby miec wiecej 3dsmarkow nie twierdze, ze aa i anizo to jakies wybitne bajery ale roznica jest, szczegolnie przy aa, krecenie gf4 najwiekszy zysk ma wlasnie przy wlaczonych dodatkowych opcjach ps. ja wole w quake 3 miec 100fps z aaX2 i anisoX8 niz 150fps bez niczego, roznica w obrazie jest juz spora a w predkosci miedzy 100 a 150 chyba nitk roznic nie znajdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 W q3 nie gra sie z AA :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 q3 z anizo i aa . hihihii . proplayer :) pozatym gra sie na 125 klatkach , a nie na 100 ani 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 q3 z anizo i aa . hihihii . proplayer :) pozatym gra sie na 125 klatkach , a nie na 100 ani 150 125 i ani jednej mniej i ani jednej wiecej :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 no to gratuluje, rozumiem, ze karte krecisz aby miec wiecej 3dsmarkowkarte kręce dla sportu. zresztą w grach też sie wydajnośc poprawia o kilkanaście klatek. zresztą nie wnikaj po co kręce bo cie to g*** obchodzić powinno :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 no to gratuluje, rozumiem, ze karte krecisz aby miec wiecej 3dsmarkowkarte kręce dla sportu. zresztą w grach też sie wydajnośc poprawia o kilkanaście klatek. zresztą nie wnikaj po co kręce bo cie to g*** obchodzić powinno :roll: pewnie, ze mnie to go... obchodzi, dla mnie mozesz grac w 3dmarka kilka godzin dziennie, powiedzialem tylko swoje zdanie, ze prawdziwy zysk z oc jest przy wysokich rozdzialkach badz przy 1024x768 z AA i Aniso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 q3 z anizo i aa . hihihii . proplayer :) pozatym gra sie na 125 klatkach , a nie na 100 ani 150 125 i ani jednej mniej i ani jednej wiecej :twisted: 125? tak z czystej ciekawosci, zartujesz czy faktycznie przy 125 jest jakos lepiej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 prawdziwy zysk z oc jest przy wysokich rozdzialkach badz przy 1024x768 z AA i Aniso taaaaaaaaaa a swistak siedzi , co ty za sciemy tu walisz ja jakos widze wzrost fps w FC w 1024x768x32 high detail, zamiast 35fps mam 50fp s to chyba jest roznica co nie ? :/ forum schodzi na psy :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 q3 z anizo i aa . hihihii . proplayer :) pozatym gra sie na 125 klatkach , a nie na 100 ani 150 125 i ani jednej mniej i ani jednej wiecej :twisted: 125? tak z czystej ciekawosci, zartujesz czy faktycznie przy 125 jest jakos lepiej? full serio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 hehe troche to smieszne ze mowicie 9600PRo/XT nie a 9500@pro TAk.. .bo te karty mają praktycznie taką samoą wydajność :D 9500@PRO co prawda ma 8potokow ale rdzen taktowany 275mhz XT ma 4potoki ale rdzen 500mhz ... wydajność GPU taka sama... do tego XT ma szybsze pamięci.. softowo przerobiony 9500@pro ma wydajność ciut lepszą jak 9600pro (wiem 9500@pro po podkreceniu..blablabla ale 9600 tez sie kręcą..) Zaraz ktoś mnie pewnie zjedzie, jak tutaj macie w zwyczaju - komentarze typu "lolek" itp. itd., ale cholera to, że jestem nowy na tym forum, to jeszcze o niczym nie świadczy. Chciałbym poprzeć praktycznie to, co napisał SmiLek powyżej. :) Przerobiłem od lutego 6 kart graficznych : Gigabyte Radeon 8500 z poprzedniego systemu, Sapphire Radeon 9800PRO (padły pamieci), HIS Radeon 9600XT Turbo (padły pamięci), zastępczo Radka 9200SE, HIS Radeon 9600XT Turbo i obecnie Sapphire Radeon 9800PRO na PCB z XT i z GPU R360. W tym samym czasie mój dobry znajomy (stały bywalec tego forum) przerobił Radeony : 9500@9700, 9700, 9800SE, 9700@PRO. Porównywaliśmy wyniki w wielu benczach i grach, czytaliśmy masę testów. Do czego zmierzam? W/w Radeon 9600XT po podkręceniu dorównywał prawie Radeonowi 9700 niepodkręconemu. Bez OC i tak był szybszy od 9500PRO. Skoro więc 9500PRO jest wg niektórych lepsze od GF4 Ti (które używane 400 zyli na pewno warte nie jest albo mam gorączkę), to jest od niego lepsze także 9600XT. Jedyną różnicą jest taktowanie rdzenia w stosunku do 9600PRO o 100Mhz wyżej. Wnioski sobie sami wyciągnijcie, bo mi się nie chce podawać na tacy. Poza tym miało być ogólnie chyba, a tutaj wszyscy tylko non-stop o Far Cry piszą. Do końca życia będziecie w tą jedną jedyną grać???? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 sęk w tym że cały czas mowa o pro a nie o xt :wink: i wywal grafe z podpisu bo sie jakiś mod zdenerwuje :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Krótko zwięźle i solidnie, to mi sie podoba:) [to sie tyczy wypowidzi Mietmana] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 sęk w tym że cały czas mowa o pro a nie o xt :wink: i wywal grafe z podpisu bo sie jakiś mod zdenerwuje :roll: Grafę wywalę, skoro tutaj ktoś się może zdenerwować. Wiem, że mowa o 9600PRO, czytać przecież potrafię ;) i nawiązałem do tego w mojej wypowiedzi. Zresztą większość PRO można podkręcić na rdzeniu do poziomu XT. /PZDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 tak doczytałem że mówisz o pro . ale xt ma zazwyczaj szybsze pamiątki więc do góry pójdzie jeszcze wyżej. ale ogólnie spoko wypowiedź :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...