fake Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Jakis czas temu zakupilem plyte AsRock k7s8x z procesorem Athlonem 2000+. Pewnego dnia włączając komputer zauważyłem, że nie jest tak jak zawsze 2000+ tylko taktowanie procka wynosi 1265mhz. WTF?? Automatycznie sie zmienilo? Ja chce spowrotem mojego 2.0. Resetowalem biosa z nadzieją, że to coś pomoże lecz niestety nadaremnie ; ( Procka mam caly czas 1265mhz : / Wcześniej też raz tak mialem ale po pewnym czasie spowrotem wskoczylo na 2000+, a teraz znowu od jakiegos tygodnia mam 1265mhz. Proszę o pomoc ; ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Zmien FSB na 133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Tak, ale żeby się samo zmieniało :roll: może trzeba zaktualizować BIOS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Ta płyta lubi gubić ustawienia biosu. Wgraj jakiś nowszy bios. Pomaga. Przynajmniej u mnie pomogło :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 podobnie maja ecs przy najmniej u mnie szczególnie jak płyta sie dobrze nagrzeje i procek tak samo to sie różne cyrki dzieja fsb na 133 i bedzie smigac :) powodzenia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fake Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 co do biosa to wgralem oznaczonego numerkiem 2.20a lecz nic nie pomoglo ; / moze dac jakiegos nowszego? np. 2.40? jesli zas chodzi o to fsb to niemam pojecia jak zmienic na 133, na zworach mam ustawione na fsb 200mhz. moge tylko zmienic na 266, 333 i 400 ale gdzie to 133 to niewiem, moze w biosie cos ; / byc moze cos przeoczylem, byc moze sie nie znam (to na pewno) ; ), ale prosze o pomoc !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 2x133=266 ddr :) powodzenia swoja droga troche smieszne oznaczenie :D ustaw na 266 (realna szyna 133) ps sprawdzalem wszystkie 2 zworki w pozycjach 2-3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fake Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 w poprzednim poscie napisalem: "na zworach mam ustawione na fsb 200mhz" napisalem zle ; ) widocznie zle spojrzalem.. caly czas mam ustawione na 266mhz, biosa aktualizowalem 2 razy ( 2.20a, 2.40 ), na kazdym to samo, caly czas 1265mhz zamiast 2000 ; ( co jeszcze mozna zrobic, zeby sie tego problemu jakos pozbyc? PROSZEE O POMOC ! ! ! ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 hmm a fsb przypadkiem sie w biosie nie ustawia bo w moim k7s8xe to sie ustawia w biosie a zworkami jedynie mnożnik. ale moge sie mylic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fake Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 zapomnialbym dodac, ze komp mi sie co jakis czas resetuje ( temperatura proca wynosi 38-42', czyli norma ) ; o dzisiaj akurat po takim automatycznym resecie mi znow wskoczylo na 2000+ ; ) ciekawe na jak dlugo.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Zasilacz siada? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 moze to przez zasilacz i wedlug mnie to on zle dziala na baterie biosa :) i daltego raz masz 1265 Mhz a raz swojego AXP2000 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...