Skocz do zawartości
Johnny Krawężnik

Dream Radeon 9800 PRO.. ? Co to za cudo ?!

Rekomendowane odpowiedzi

te 7200 osiagnal oczywiscie na karcie z PCB od XT. Wczeniej mial 9800PRO na R350 i wyniki oscylowały w okolicach 6500-6700.

skoro spadaja ceny "zwykłych" 9800PRO na R350, to beda tez spadac ceny tych z pcb od XT. Przykładowo w sklepie pcprojekt w krakowie roznica w cenie miedzy PCB PRO a PCB XT wynosi raptem 40zł!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie widze w cenniku aby byla taka roznica, to co piszesz ze beda tez tanialu na PCB od XT to nie ma nic wspólnego. Poprostu ABC Data mialo promocje na 9800Pro Dreama (Saphire oem) w cenie okolo 800zł dlatego takie ceny sa teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w cenniku nie ma, ale w sklepie jest - jak nie wierzysz zadzwon albo zobacz na forum.

Co do promocji abcdata na dreamy - chyba nie dotyczy ona tylko Dreamow, bo Sapphire tez mozna na allegro dostac w cenie 890zl

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28947908

na tej podstawie twierdze, ze skoro "zwykłe" sapphire'y zeszly ponizej 900zl, to niby dlaczego te modele na pcb od xt mialyby kosztowac ponad 1000zl? Przeciez wiadomo ze nikt tych kart nie kupi w takiej cenie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylk oze wez poduwage ze te Saphiry sa prawdopodobnie sciagane z zagranicy, pisemna gwarancja, tylko 12miesiecy.

Cena kart Pro nadal oscyluje w granicach 1000-1100zł jedynie byly tansze te w ABC Dacie przez kilka dni dlatego na allegro mozna kupic za niecale 900zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze jakies wnioski, bo chce cos kupic i teraz sie totalnie krece...

Mam dylemat, czy brac w Barwkompie (Allegro 919 zł) - Sapphire 9800 Pro Hynix 2.8ns, czy może z Mediaplanet (Allegro 899 zł) - Sapphire 9800 Pro Samsung 2.8ns? Oba wygladaja identycznie i chyba tylko roznia sie pamiecia... chyba... :? Mysle ze wybrac moge miedzy tymi dwoma modelami, bo Dream juz sobie "poszedl"... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jest inne bardzo wazne pytanie, a mianowicie na ktorej karcie istnieje wieksze prawdopodobienstwo spotkania R360, bo chce zrobic "sztucznego" XT? Media, czy Barwkomp? Gwarancja rok, czy dwa lata chyba nie gra tu roli skoro ma byc modding typu, Silencer, radiatory i bios od XT /bedzie widoczna zmiana coolera/ :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co slyszalem to te od mediaplaneta sa na R350

A ja slyszalem ze sa na R360 i co? Kumpel unich kupil zdjal radiator i mial R360. Pozatym skad masz pewnosc, ze w innych sklepach maja 360?

ja bym wolal doplacic 30zł i miec 24msc gwarancje normalna w sklepie

a pozatym czy media planet to jest jakis "nienormalny" sklep? To normalny sklep z warszawy (ulica puławska) ktory sprzedaje na allegro.

Fakt, ze maja 12 miechow gwary, nie 24. a gdzie sa widziales te radki z 2 letnia gwara za 920zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jest inne bardzo wazne pytanie, a mianowicie na ktorej karcie istnieje wieksze prawdopodobienstwo spotkania R360, bo chce zrobic "sztucznego" XT? Media, czy Barwkomp? Gwarancja rok, czy dwa lata chyba nie gra tu roli skoro ma byc modding typu, Silencer, radiatory i bios od XT /bedzie widoczna zmiana coolera/  :wink:

Ja mysle, ze jednak gra role, bo ten modding jest w pelni odwracalny. Ja na swoim 9700 mam silencera, tweakmonstery, i bios z 9700PRO i gdyby cos sie stalo zdejmuje silencera, raidatorki i laduje bios z 9700 non pro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łaskawie podałbyś linka. Chodzi ci o ten produkt?

http://barwkomp.pl/index2.php?id2=menu_pro...28TD&kat=&pkat=

Rzeczywiscie warto dolozyc 30zł zeby miec 24 miechy gwary...

tylko ze niesterty jak dodałem 30zł do 889zł to jakos nie chcialo mi wyjsc 949 - ciekawe czemu?

pozatym to jest jakis OEM Ati, a nie sapphire. Pudełkowy sapphire kosztuje w barwkompie prawie 1100zł! A na allegro mamy pudełkową retail z grami za 889. dalbys 110zł za dodatkowe 12 miesiecy gwary?

EDIT: juz ich widze jak sprawdzaja jak mocno siedzi radiator.

Kumpel mial 9600XT - zdejmowal radiartor i zakladal wentylatorki na pamiec. Karta mu padla. Zdjal radiarorki i starł klej - reklamacje przyjeli.

raczej szerloki holmsy w serwisach nie siedza - nikt nie bedzie badal karty pod lupa zeby za wszelka cene udupic osobnika skladajacego reklamacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle ze ten Saphire pudelkowy w barwkompie jest na pcb od XT a na alegro od Pro, barw komp sprzedaje swoje karty na allegro za 919zł wiec z tad 30zł sie wzielo. I te w barwkompie sa napewno na R360, a to ze karty od Mediaplanet sa na R350 twierdzilem z tego wzgledu ze przeczytalem to tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=716...asc&&start=1200

Ale z tego co mówisz to jest on na R360, a jakie ma pamieci ? Jezeli jest na Samsungach to jest to wtedy identyczna karta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzilo mi o wersje z Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28815912 - 919 zł

Własnie wyslalem 37 (!) maili do wszystkich osob ktore zakupily tego Pro na poprzedniej aukcji w Mediaplanet na Allegro, moze znajdzie sie kilka osob co sciagalo radiator i bedzie w stanie odpowiedziec na to pytanie, "co tam jest"...? Czekamy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apropos XT jak poznac PCB od tej wersji? Jakie sa roznice w PCB Pro, a XT?

Z tego co widac w tym linku: http://www.barwkomp.pl/index2.php?id2=menu...GRATI98PRO128TD to raczej w Barwkompie maja na R360, zobaczcie opinie... no chyba ze dla sciemy sami je napisali... :wink: a tu: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28815912 maja to samo tylko w lepszej cenie i z ta roznica ze na Allegro... Czy to PCB na aukcji Allegro (Barwkomp) jest od XT, i ew. jesli nie jest to czy jest sens kupowania (grzania sie) na R360 na PCB od Pro? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie .Czy można poznać Redeona na pcb XT i R360 po numerach seryjnych ???Jeśli tak to jakich??

Radki na pcb od XT poznaje się po ułożeniu kondensatorów.

Zobacz sobie ułożenie na radkach XT i już będziesz umiał odróżniać zwykłe radki od tych na pcb od XT.

Zwykły radek

Dołączona grafika

PCB od XT

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli postanowione! Kupuje w Barwkompie! Mam sie wbijac w ich aukcje na Allegro (lepsza cena), czy kupic normalnie ze sklepu? Moze na aukcji maja cos z odrzutu, powiedzmy cos na R350? :wink:

Czy R360 na "PCB Pro" kreca sie gorzej niz na "PCB XT"? Co mi ew. da "PCB XT", tylko "szpan i cynk"? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XT w lewym górnym rogu nie ma radiatorka malego i ma troszke inny uklad kondensatorów, te w Barwkompie sa na R360 wiem bo sam kupowalem, z reszta MKA11 mi mówil, inaczej bym nie kupil.

ale czy ten od barwkompu ma plytke od xt ?? jak dla mnie chyba nie ma sensu za bardzo szukac wersji plytki z xt i przeplacac za nia gdyz jedenym jej dodadtkiem jest ten czujnik temperatury ??

wezcie mi wreszcie powiedzcie czym sie rozni R360 od R350 i jakie sa + posiadania nowszego czipa - dzieki

czy ten mediaplanet nie sprzedaje tych kart poza allegro gdyby tak to mozna by jeszcze utargowac pare zlotych i cena bylaby naprawde niska :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzilo mi o wersje z Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28815912 - 919 zł

Własnie wyslalem 37 (!) maili do wszystkich osob ktore zakupily tego Pro na poprzedniej aukcji w Mediaplanet na Allegro, moze znajdzie sie kilka osob co sciagalo radiator i bedzie w stanie odpowiedziec na to pytanie, "co tam jest"...? Czekamy...

Własnie odebrałem 7 maili, trzy osoby sciagaly radiator i twierdza za maja R350, reszta nie zamierza sciagac (cyt. "...a w jakim celu?" LOL)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie rozmawialem z MKA11 i juz nie maja radków, wlasnie sie skonczyly.

aukcja to auckja musza miec jeszcze 2 sztuki, Piter jesli mozesz odpowiedz na moje pytania w poprzednim poscie

Które sie lepiej kreca to nie wiem, ale na PCB od XT po wgraniu biosu od XT masz monitoring temperatur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale oczywiscie moge wgrac bios od XT do Radka na R360 na PCB Pro, jedynym minusem bedzie brak tego monitoringu? Dobrze kumam... :roll: Zreszta PITer chyba tez tak zrobiles skoro masz @XT, a kupiles to o czym mowimy, czyli Radzia z Barwkompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piter chodzilo mi o inne pytania - tego ze plytka od xt daje tylko moniotring temp bylem juz pewien

chodzi mi za to :

czy ta karta z barwkompu jest na plytce od xt ??

jaka jest roznica miedzy R350 a R360 tzn co daje posiadanie 360 ?? prosilbym o odpowiedz na to pytanie

jesli jestes w kontakcie z MKA11 spytaj dlaczego sklep postepuje tak bezsensownie i na allegro gdzie pobierana jest prowizja sprzedaje karty drozej niz we wlasnej witrynie internetowej ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temat kart z barwkompu uwazam za zamkniety, gdyz juz ich nie ma :(

Karty byly na PCB Pro

no jak nie ma - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28815912 - chyba ze nie dotrzymuja umow

po raz nty zapytam CZY KTOS JEST MI W STANIE ODPOWIEDZIEC NA PYTANIE CO DAJE POSIADANIE R360 ZAMIAST R350 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi