djtomas Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Witam! Proponuję aby w tym wątku zarówno zadowoleni jak i nie z wyszlifowania bloku wodnego prezentowali fotki spodów swoich bloków :) Myślę, że będzą to bardzo ciekawe zdjęcia ;) I niektórzy będą się mogli pochwalić swoją pracą bądź producenta od którego mają blok :D Niestety narazie nie mam cyfrówki, aby pochwalić się swoim bloczkiem :( a więc zacznijcie bezemnie... Pozdr. PS. Chcę stworzyć ten wątek, ponieważ w wątku "Bloki Wodne Galeria" nie było raczej fotek spodów bloków :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 ten mial juz dluzszy czas lezal i na fotce jest zasniedzialy. jak byl brand new to wygladal jak ten wyzej. wszystkie ~20blokow (uriele, artiry, weelandy, uziele) z CFD, ktore przewinely sie przez moje lapki wygladalo tak. powirzchnia idealnie rowna i blyszczace sie jak psu jajca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 wszystkie ~20blokow (uriele, artiry, weelandy, uziele) z CFD, ktore przewinely sie przez moje lapki wygladalo tak. powirzchnia idealnie rowna i blyszczace sie jak psu jajca. To miałeś farta - bo przez moje łapki przeszły 3 Uriele, 2 atiry i jeden na NB i niestety nie wszystkie były idealne ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 moze byly jakies nie rowne partie :/ te bloki co mialem to byly brane w przeciagu max 2 miesiecy i istnieje prawdopodobienstwo, ze wszystkie byly z jednej serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrg Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 ja mam Uriela i Welanda i jakość szlifowania pozostawiała wiele do życzenia a już na pewno nie wyglądało to tak jak na powyższych zdjęciach :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 moze byly jakies nie rowne partie :/ te bloki co mialem to byly brane w przeciagu max 2 miesiecy i istnieje prawdopodobienstwo, ze wszystkie byly z jednej serii.Heh moj stary uriel mial wielka dziure . Cale szczescie daleko od jadra procka wiec blok przylegal normalnie . Jednak niesmak pozostal . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Nowe URIEL'e mialy firmowa polerke - Niemiec wlasnie taka dostal :) Jesli dostaliscie blok z czerwona tasma to znaczy, ze byl on wykanczany przez polernika i dlatego tak wyglada. Jesli komus nie chce sie bawic w takie rzeczy to moze oddac blok nawet do jubilera, ale i tak trzeba pamietac, ze najlepsze rozwiazanie to polerowanie maszynowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 No więc pokaże bloczek, który wygrałem na watercooling.com.pl a jest to Uriel 2 Multitop. Później pokaże spody moich bloków. Pozdrawaim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz.x Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Przed chwilą dotarły od Mate, dwa nowe Abadony LITE, z nowym spodem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz.x Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 A walne jeszcze jedno zdjątko, z moim rbx'em którego przedtem skończyłem molestowac papierem wodnym 800 i polerowaniem pastą polerską... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Zapraszam do dodawania kolejnych fotek :) Pozdr PS. Muszę pochwalić się, że spód mojego bloczku jest trochę lepszy od Waszych ;) ZERO RYS ! ! ! Jak tylko dorwę cyfraka to dam foty ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 U mnie nie ma rys :wink: to slady od palucha :D Jutro lub pojutrze dodam kilka zdjęć innych bloków. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Nowe URIEL'e mialy firmowa polerke - Niemiec wlasnie taka dostal :) Jesli dostaliscie blok z czerwona tasma to znaczy, ze byl on wykanczany przez polernika i dlatego tak wyglada. Jesli komus nie chce sie bawic w takie rzeczy to moze oddac blok nawet do jubilera, ale i tak trzeba pamietac, ze najlepsze rozwiazanie to polerowanie maszynowe. Byl obklejany zwykla szara tasma :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 U mnie nie ma rys :wink: to slady od palucha :D Jutro lub pojutrze dodam kilka zdjęć innych bloków. Pozdrawiam. no spoko Twój spodzik 8) podaj pokolei co robiłeś aby doprowadzić go do takiego stanu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Nowe URIEL'e mialy firmowa polerke - Niemiec wlasnie taka dostal :) Jesli dostaliscie blok z czerwona tasma to znaczy, ze byl on wykanczany przez polernika i dlatego tak wyglada. Jesli komus nie chce sie bawic w takie rzeczy to moze oddac blok nawet do jubilera, ale i tak trzeba pamietac, ze najlepsze rozwiazanie to polerowanie maszynowe. Byl obklejany zwykla szara tasma :?srajtaśmą? :lol: mój był obklejony czerwona folią/taśmą. DJtomas - umiejętnie i powoli odkleiłem czerwona taśmę ochronną :lol: Kurde tak to jest z kupnymi blokami - nawet ich wypucowac nie mozna bo jest lusto :? :D ale za to sobie boki wypucuje :D buehehe Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 ja zakupiłem bloczek od Kyńka :) spód był ULTRA LUSTRO ! ! ! ale co mnie ździwiło miał rysy na spodzie :? TO ŻE MOŻECIE SIĘ PRZEJŻEĆ W BLOCZKU nie oznacza że jest on dobrze wypolerowany aby miał dobry styk z rdzeniem POWINIEN NIE MIEĆ RYS nawet małych ! ! ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Tak wyglada spod parownika z FC Lancera, spawany brazem 4 razy, nawet widac kawalki stopionej cegly na spodzie. Before: After: Nie jest idealny, ale nie moglem wiecej szlifowac bo podstawa bylaby za cienka i byloby wiecej strat niz korzysci. Po kilkukrotnym spawaniu sie poprostu nie da juz tego dobrze zrobic. Ale mysle ze nie jest tak zle ;] sory za zla jakosc fotek ale to wszystko czym dysponuje. Te przebarwienia to dlatego ze troszke sobie zasniedzial a tak wyglada podczas pracy (first run), ale to juz nie na temat :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 RaVeN155 - i taką robotą ludzie powinni się chwalić. Po co pokazywać kupne. Przecież to ktoś robił maszynowo. A pochwalić się własnym "lusterkiem" to jest git. Full respect!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 4 abadony (podkreslam ze bloczki leza juz tydzien wiec i tak niezle sie trzymaja :) ) potem zrobie jeszcze frosta... (sorry za jakos fotki ale ciut rano jest jeszcze i nie moge aparatu trzymac zeby mi sie nie zruszyl :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Coś z mojej kolekcji: www.republika.pl/mitusmm1/1czysty.jpg www.republika.pl/mitusmm1/3czysty.jpg www.republika.pl/mitusmm1/07140014.JPG www.republika.pl/mitusmm1/07140025.JPG www.republika.pl/mitusmm1/b.jpg www.republika.pl/mitusmm1/c.jpg Na razie tylko tyle, co miałem akurat na serwrze, jutro więcej ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 transwer przekroczony :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 :-(..........będzie jutro......:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cornholio Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 a ja mam takie pytanie czy ktoś byłby zainteresowany polerowaniem aluminium, miedzi, mosiądzu profesjonalnymi materiałami firmy 3M?? ps. to nie jest ogłoszenie, badam tylko potencjalny rynek zbytu :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Ile by miała kosztować taka polerka, powiedzmy URIELA, (sam spód) ??? Prosze o cene + 12zł za przesyłkę w obie strony.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 RaVeN155 - i taką robotą ludzie powinni się chwalić. Po co pokazywać kupne. Przecież to ktoś robił maszynowo. A pochwalić się własnym "lusterkiem" to jest git. Full respect!!! To ze masz lustro to akurat nic nie znaczy. Wazne, zeby spod byl wyszlifowany na plasko, a tego recznie zrobic sie nie da! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Dokladnie - nie wiem czy wiecie ale na nowych blokach Mcs.pc.pl nie bedzie juz polerki... - bedzie precyzyjne szlifowanie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Hmm ja polerce uwagi duzej nie poswiecam, raczej staram sie dobrze wyszlifowac, a potem tylko pasta polerska dla lepszego efektu ;) to i tak jest nun profesional ale nic na to nie poradze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 RaVeN155 - i taką robotą ludzie powinni się chwalić. Po co pokazywać kupne. Przecież to ktoś robił maszynowo. A pochwalić się własnym "lusterkiem" to jest git. Full respect!!! To ze masz lustro to akurat nic nie znaczy. Wazne, zeby spod byl wyszlifowany na plasko, a tego recznie zrobic sie nie da! Pewny jestes ze sie nieda na plasko wyszlifowac bloku??? MOze to nie jest dokladnosc 0.001mm (maszyna raczej tego tez tak nie zrobi) ale jest to napewno dokladnosc w zakresie jeszcxze mniejszym niz 0.1mm. Pod moj pierwszy blok na plaskiej powierzchni szczelinomierz o grubosci 0.2mm nie chcial wejsc wiec to raczej dobry wynik, a to co w fabrykach jest to mozna sobie o kant [gluteus maximus] rozbic. Po przeszlifowaniu radiatoryw ludzie jakos zyskuja 2-5*. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cash Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 heh :) zasdroszcze wam tego WC :) ja nie mam narazie kasy na WC :( BTW.Chce ktos może kupić Jet'a 7 ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Recznie na bank sie nie da wyszlifowac bloku na plasko (w zaleznosci od techniki uzyskasz srodek wklesly lub wypukly). Nawer polernik, ktory kilkadziesiat lat siedzi i poleruje jakies swiecidelka dobrze tego nie zrobi. Niestety, zeby to zrobic dobrze musi to byc wykonane przez maszyne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...