Skocz do zawartości
djtomas

Galeria spodów bloków wodnych :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Proponuję aby w tym wątku zarówno zadowoleni jak i nie z wyszlifowania bloku wodnego prezentowali fotki spodów swoich bloków :)

Myślę, że będzą to bardzo ciekawe zdjęcia ;)

I niektórzy będą się mogli pochwalić swoją pracą bądź producenta od którego mają blok :D

Niestety narazie nie mam cyfrówki, aby pochwalić się swoim bloczkiem :(

a więc zacznijcie bezemnie...

Pozdr.

PS. Chcę stworzyć ten wątek, ponieważ w wątku "Bloki Wodne Galeria"

nie było raczej fotek spodów bloków :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Dołączona grafika

ten mial juz dluzszy czas lezal i na fotce jest zasniedzialy. jak byl brand new to wygladal jak ten wyzej.

wszystkie ~20blokow (uriele, artiry, weelandy, uziele) z CFD, ktore przewinely sie przez moje lapki wygladalo tak. powirzchnia idealnie rowna i blyszczace sie jak psu jajca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie ~20blokow (uriele, artiry, weelandy, uziele) z CFD, ktore przewinely sie przez moje lapki wygladalo tak. powirzchnia idealnie rowna i blyszczace sie jak psu jajca.

To miałeś farta - bo przez moje łapki przeszły 3 Uriele, 2 atiry i jeden na NB i niestety nie wszystkie były idealne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze byly jakies nie rowne partie :/ te bloki co mialem to byly brane w przeciagu max 2 miesiecy i istnieje prawdopodobienstwo, ze wszystkie byly z jednej serii.

Heh moj stary uriel mial wielka dziure . Cale szczescie daleko od jadra procka wiec blok przylegal normalnie . Jednak niesmak pozostal .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe URIEL'e mialy firmowa polerke - Niemiec wlasnie taka dostal :)

Jesli dostaliscie blok z czerwona tasma to znaczy, ze byl on wykanczany przez polernika i dlatego tak wyglada. Jesli komus nie chce sie bawic w takie rzeczy to moze oddac blok nawet do jubilera, ale i tak trzeba pamietac, ze najlepsze rozwiazanie to polerowanie maszynowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli dostaliscie blok z czerwona tasma to znaczy, ze byl on wykanczany przez polernika i dlatego tak wyglada. Jesli komus nie chce sie bawic w takie rzeczy to moze oddac blok nawet do jubilera, ale i tak trzeba pamietac, ze najlepsze rozwiazanie to polerowanie maszynowe.

Byl obklejany zwykla szara tasma :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byl obklejany zwykla szara tasma :?
srajtaśmą? :lol: mój był obklejony czerwona folią/taśmą.

DJtomas - umiejętnie i powoli odkleiłem czerwona taśmę ochronną :lol:

Kurde tak to jest z kupnymi blokami - nawet ich wypucowac nie mozna bo jest lusto :? :D ale za to sobie boki wypucuje :D buehehe

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zakupiłem bloczek od Kyńka :)

spód był ULTRA LUSTRO ! ! !

ale co mnie ździwiło miał rysy na spodzie :?

TO ŻE MOŻECIE SIĘ PRZEJŻEĆ W BLOCZKU nie oznacza że jest on dobrze wypolerowany aby miał dobry styk z rdzeniem POWINIEN NIE MIEĆ RYS nawet małych ! ! !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wyglada spod parownika z FC Lancera, spawany brazem 4 razy, nawet widac kawalki stopionej cegly na spodzie.

Before:

Dołączona grafika

After:

Dołączona grafika

Nie jest idealny, ale nie moglem wiecej szlifowac bo podstawa bylaby za cienka i byloby wiecej strat niz korzysci. Po kilkukrotnym spawaniu sie poprostu nie da juz tego dobrze zrobic. Ale mysle ze nie jest tak zle ;]

sory za zla jakosc fotek ale to wszystko czym dysponuje. Te przebarwienia to dlatego ze troszke sobie zasniedzial

a tak wyglada podczas pracy (first run), ale to juz nie na temat :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś z mojej kolekcji:

www.republika.pl/mitusmm1/1czysty.jpg

www.republika.pl/mitusmm1/3czysty.jpg

www.republika.pl/mitusmm1/07140014.JPG

www.republika.pl/mitusmm1/07140025.JPG

www.republika.pl/mitusmm1/b.jpg

www.republika.pl/mitusmm1/c.jpg

Na razie tylko tyle, co miałem akurat na serwrze, jutro więcej ;-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RaVeN155 - i taką robotą ludzie powinni się chwalić. Po co pokazywać kupne. Przecież to ktoś robił maszynowo. A pochwalić się własnym "lusterkiem" to jest git. Full respect!!!

To ze masz lustro to akurat nic nie znaczy. Wazne, zeby spod byl wyszlifowany na plasko, a tego recznie zrobic sie nie da!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RaVeN155 - i taką robotą ludzie powinni się chwalić. Po co pokazywać kupne. Przecież to ktoś robił maszynowo. A pochwalić się własnym "lusterkiem" to jest git. Full respect!!!

To ze masz lustro to akurat nic nie znaczy. Wazne, zeby spod byl wyszlifowany na plasko, a tego recznie zrobic sie nie da!

Pewny jestes ze sie nieda na plasko wyszlifowac bloku???

MOze to nie jest dokladnosc 0.001mm (maszyna raczej tego tez tak nie zrobi) ale jest to napewno dokladnosc w zakresie jeszcxze mniejszym niz 0.1mm.

Pod moj pierwszy blok na plaskiej powierzchni szczelinomierz o grubosci 0.2mm nie chcial wejsc wiec to raczej dobry wynik, a to co w fabrykach jest to mozna sobie o kant [gluteus maximus] rozbic. Po przeszlifowaniu radiatoryw ludzie jakos zyskuja 2-5*. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recznie na bank sie nie da wyszlifowac bloku na plasko (w zaleznosci od techniki uzyskasz srodek wklesly lub wypukly). Nawer polernik, ktory kilkadziesiat lat siedzi i poleruje jakies swiecidelka dobrze tego nie zrobi. Niestety, zeby to zrobic dobrze musi to byc wykonane przez maszyne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi