Skocz do zawartości
Kucyk 0700

Comodore czy pegazus

Rekomendowane odpowiedzi

Excray napisał(a):

Commodore to wypupisty komputer. Nigdy taki przedtem nigdy takiego później. To jest jedyny komputer który robił rzeczy niemożliwe to znaczy robił to o czym producenci zapewniali, że jest niemożliwe - grafika na ramkach i wyświetlanie 112 kolorów w trybie 320/200 punktów. A do tego ta dźwiękówka!!! Rewelacja. Szacunek Panowie dla tego komputera.

1127804[/snapback]

Hola hola! może byś powiedział o które Commodore Ci chodzi!? Ja mam jeszcze C=64 i on odpala 16 kolorów. Ale i tak jest świetny :D . Jedyne co było dobre na pegazłomie to, że nie musiała się wczytywać gierka, ale czym to jest w porównaniu z możliwościami BASIC 2.0 ....... I dołanczam się do zakończenia "Szacunek Panowie dla tego komputera".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xaon napisał(a):

Hola hola! może byś powiedział o które Commodore Ci chodzi!? Ja mam jeszcze C=64 i on odpala 16 kolorów. Ale i tak jest świetny :D . Jedyne co było dobre na pegazłomie to, że nie musiała się wczytywać gierka, ale czym to jest w porównaniu z możliwościami BASIC 2.0 ....... I dołanczam się do zakończenia "Szacunek Panowie dla tego komputera".

1395798[/snapback]

tak te c64 to potrafi obsługiwać twardy dysk i mieć 1 mb pamięci :|. Edytowane przez Domik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi raz ktoś nadepnął na kabel w nieśmiertelnym Commodore 64 ten od magnetofonu i potem już połowa gierek nie działała <_<

Edit:

Do dzisiaj mam Atari Video Computer Console 2600 (piracką) i działa :D Dawno nie grałem bo mam dżoje rozwalone <_<

Edytowane przez smasher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mos84 napisał(a):

bierz pegaza - wkładasz kardridż i hula :)

1425349[/snapback]

Popieram. Jezeli to ma byc tylko do rozrywki to pegazus spisze sie doskonale. Juz nie wspomne o wytrzymalosci i wielkosci sprzetu bo tu pegazus tez wygrywa :)

Dla wielbicieli River Raida mam dobra nowine, jest River Raid na pegaza i wyglada jak wierna kopia z commodore64 ( o ile nie jest taka kopią...) wiec nie widze problemu ;) hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

best-boy napisał(a):

Juz nie wspomne o wytrzymalosci i wielkosci sprzetu bo tu pegazus tez wygrywa :)

Wszystkie pegazy jakie mialem sie przegrzaly po kilku tygodniach (miesiacach? hmm...), wiec nie wiem o co chodzi z ta wytrzymaloscia:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaś u wszystkich moich znajomych (i u mnie też) ciągle padały pady do pegaza. Trzeba było kupywać co 2-3 miechy pady na giełdzie, a niemiałeś pewności, czy jest sprawny <_< dlatego przestałem na nim grać. Apropo rozszerzeń co C=64, to niemiałem pojęcia, że wogóle takie były. Grałem na tym jak miałem 5-7 lat i niewidziałem na oczy sklepu komputerowego :sad: . Ale gierki były wypas: Wesoły profesorek (dlatego teraz jestem dobry z matmy), Grand Prix (mogłeś nawracać i przejeżdżać przez metę niezaliczając pełnego okrążenia :lol: ), różne ski (fajnie się robiło triki na desce na half-pipie), ninja rabets (walka z borsukami) oraz pełno polskich tytułów, to było coś. Na pegazie nietrzeba było czekać aż się gra załaduje, ale niemogłeś rysować w programie, a potem zapisać na kasecie, to byłe genialne, czemu się nie spotkałem z żadną grą z takim zapisem :-| . Na commodore były chociaż demka :-P .

P.S. Pamiętacie to 9999999 in 1 na pegaza :lol: , w rzeczywistości tam było 5-10 gierek, ale im więcej dziewiątek tym lepiej :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi