oki_doki_19 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Kilka razy już od kąd mam kompa ( w tym i dzisiaj ) sam mi się uruchomił, po prostu siedziałem sobie na sofie i jadłem bułkę, a komp się uruchomił 8O :?. Czym to może być spowodowane, czy mam jakiegoś wirusa... ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 moze kabelki od POWER`a sie stykaja i komp sie wlacza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 wirus to zwykły program.. czy potrafisz zapalić winampa na wyłączonym komputerze? :D przyczyna moze lezec w słabej instalacji elektrycznej do której podłączony jest komputer... lub z powodu dużych obciązeń lub zakłuceń jakie generuje np spawarka gdzieś w pobliżu. Sprawdź tez czy masz ustawioną zworkę KEYBOARD POWER na płycie głównej - która odpowiada za zasilanie klawiatury gdy komp jest wyłączony i umożliwiwa startowanie kompa z kalwiszy. Być moze odłączenie zasialnia klawiatury pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 sprawdz w biosie czy nie masz wlonczonej funkcji uruchamiania z sieci czy z czegos innego najbardziej wprawdopodobne ze po zaniku pradu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki_doki_19 Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Dzięki za odpowiedzi. Wydaje mi się że nie chodzi o klawiaturę, bo siedziałem w pokoju i klawiatury nikt nie ruszał. To wygląda tak : jestem sobie gdzieś w pokoju (sam), i np. czytam książkę, i słyszę jak się uruchamia komp, słychać wiatraczek i po włączeniu monitora jest logowanie... PS. jak to sprawdzić w biosie, jak to tam odnaleźć, jak się nazywa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafałek Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Sprawdź też ustawienia karty sieciowej, jest tam taka opcja WakeUp on Ping i o ile się nie mylę ona też może spowodować to, że komputer Ci się włączy, jeżli ktoś mu pośle pinga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 klawiatury ne musi nikt dotykac... wystarczy ze w sieci energetycznej są silne zakłucenia... lub tez masz ustawione włacznie po braku zasilania.. chwilowy spadek napiecia sieci może komp odczytac jako zanik napięcia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PACO Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 sprawdz czy to niedzieje ci sie jak ktos dzwoni tak mial moj znajomy to bylo powiazane z modemem sprawdz sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...