MajkelP Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Witam wszyskich !!! Ja już tu pisałem że (co sie dzieje z kontrolerem na Abicie NF7-S) Doszesłem do wniosku że to wcale nie o kontroler Silicona3112 lub kable może chodzic tylko o dysk twardy :( Zobaczyłem: menedżer urządzeń - właściwości kontrolera Siliicon3112 - Device Info ze dysk nie ma włączonego : WRITE CACH'u - czyli tak mi sie wydaje nie uzywa bufora do zapisu danych.... i to moze przez to zapis jest z taka mala predkoscia 3000-5000KB/s, a z odczytem jest bardzo dobrze:) Czy może ktos mi powiedzieć jak to włączyć.... To nie możliwy żeby nowy dysk twardy MAXTORa nie obsługiwał tego - to straszn jesli tak jest...:( Dysk MAXTOR DaimondMAX Plus 9 120GB SATA/150 6Y120MO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 mam taki sam dysk podaj maila to Ci wysle screeny z testow, porownasz sobie, albo Ty mi wyslij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Czesc :) To jak możesz to Ty mi wyslij OKEJ ? majkelp@op.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Mam taki dysk, tylko ze 80GB - u mnie jest wlaczone "write cahce" podobnie jak "look ahead" i wszystko smiga jak szalone 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 ALE CI DOBRZE :) ze masz wlaczone a ja sie musze z tym jeszcze meczyc:( [/img][/code][/i][/u] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...