Kil Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 jak myslicie ktory dysk lepszy oba w cenie 460 zl moge mies jeszcze samsunga za 430 wszstkie nowki SATA i 160 GB Warto inwestować w MCQ bo nie wiem co o tym myslec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 A mogłby ktos napisać co to jest MCQ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Ja zawsze miałem wielki pociąg do Baraccudy i dlatego polecami ci ten model (tylko biesz model z 8 mb cache!). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 jesli juz to ncq - native command queing czy jakos tak natywne kolejkowanie komend - ma to sprawic ze glowica mniej skacze po dysku i lepszy czas dostepu, ale do tego potrzebny jest jeszxze kontroler a AFAIK to zaden z wbudowanych tego nie obsluguje, ogolnie to kupowanie teraz tego jest troche na zapas.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Polecam ten link dla zainteresowanych NCQ i nie tylko ;) http://www.benchmark.pl/obrazki/7_2004/Rep...rn_Digital.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Lansowanie NCQ przez Seagate'a i to jeszcze w taki prostacki sposob jest naprawde zalosne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kil Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 no to zostasje napolu IBM i samsung poradzcie ma ktos tego IBM jak to chodzi jest glosne ???? jaka ma temperature Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...