Skocz do zawartości
Szymoon

- PILNE - Problem z plyta

Rekomendowane odpowiedzi

Prosilbym o jak najszybsza odpowiedz. Mam Epox8KHA+ i pamieci Kingston DDR PC2100 (CL2.5). Do tego GF4Ti4400 ale on chyba nie ma nic do rzeczy. W kazdym badz razie sprawa wyglada tak, ze jak juz popodlaczalem wszystkie kabelki itd. wlaczam nowego kompa a tu [gluteus maximus]. Na ladnym wyswietlaczu od plyty pisze mi C1. W instrukcji dp lyty pisze, ze moze byc pamiec zla lub problem z kompatybilnoscia. Wsadzalem pamiec w bank 1 i 2(w 3 mi sie juz nie chcialo) i ciagle to samo.

Co mam z tym zrobic ? wymienic pamieci ?

Ps. jeeeeezu co za udkurzacz, ja myslalem ze bede mial cichego kompa a tu wentylek od zalmana jedzie jak odkurzacz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak wycie Delty jest niepowtarzalne :) Wiem, bo aktualnie mam FOPa-38 i sie wslu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e, bo cos ostatno mi glosniki zaczynają wydzielać nieprzyjemną woń... no i dlatego ich nie włączam na zbyt długo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok pojade po jakies inne pamiatki... oby mieli chodziaz noname na wyprobowanie.

Zalmana to mam FB123 i jak dalem na najmniejsza ilosc obrotow to i tak jedzie jak udkurzacz(przynajmniej jesli porownuje z tandetnym coolerem do mojego obecnego durnia700).

Jak to nie kompatybilne ? U mnie byl problem ze zmieszczeniem go bo kondensatory o siebie zawadzaja(ale jakos siedzi). Skad wiesz, ze niektore plyty sa niekompatybilne i skad sie dowiedziec czy moja taka jest ?(grafa to gainward)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze to masz pamieci ECC??? sprawdz z innymi pamiatkami. PS do durona 700 kupiles gf4ti4400???

Pamietam, ze sprawdzalem na stronie kingston i te nie byly ECC. A GF4Ti4400 nie jest do durona :) duron to stary komp(z gf2mx), do nowego mam AXP1800+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...