Skocz do zawartości
gonzo28

XpertVision 9800SE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moze źle szukałem ale nie znalazłem posta dotyczącego tej karty.

Otóż dowiedziałem sie, że tą grafe można bez problemów przerobić na PRO . Wystarczy podobno zainstalować odpowiedni ster i odblokują sie 4 potoki. ( kompletnie nie mam pojęcia o co w tym chodzi - nigdy tego jeszcze nie robiłem )

Na 3d marku 2001 se wyciskam z trudem 9550 pkt. a podobno można po jej przerobieniu mieć ok 15000 pkt.

Co powinienem zrobić zeby odblokować te 4 potoki, jakiego steru użyć no i jakie mogą być skutki uboczne takiego zabiegu? Karte mam od 2 tygodni i chciałbym się jescze jakiś czas nią nacieszyć...

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Moze źle szukałem ale nie znalazłem posta dotyczącego tej karty.

Otóż dowiedziałem sie, że tą grafe można bez problemów przerobić na PRO . Wystarczy podobno zainstalować odpowiedni ster i odblokują sie 4 potoki. ( kompletnie nie mam pojęcia o co w tym chodzi - nigdy tego jeszcze nie robiłem )

Na 3d marku 2001 se wyciskam z trudem 9550 pkt. a podobno można po jej przerobieniu mieć ok 15000 pkt. 

Co powinienem zrobić zeby odblokować te 4 potoki, jakiego steru użyć no i jakie mogą być skutki uboczne takiego zabiegu? Karte mam od 2 tygodni i chciałbym się jescze jakiś czas nią nacieszyć...

pozdr

Człowieku masz przyklejony topic o 9800SE, do tego FAQ i piszesz, że szukałeś :evil:

Żeby odblokować potoki musisz zainstalować sterowniki Omega dostępne tutaj i przy instalacji wybrac opcję "softmod 9800SE". Następnym razem szukaj :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku masz przyklejony topic o 9800SE, do tego FAQ i piszesz, że szukałeś :evil:

Topik widziałem ale nie znalazłem nic o karcie XpertVision tylko o PowerColor a to chyba jest różnica. Zrobiłem tak jak piszesz czyli zainstalowałem omege 2.5.58 , wybrałem softmod ale wiele to nie poprawiło - teraz mam max. 10147 pkt w 3d2001 i 4644 pkt w 3d03 przy czym pojawiły sie na niektórych testach arty. Poza tym karta dalej identyfikuje sie jako 9800 se a czytałem gdzieś że po zmianach system widzi ją jako PRO. Tak jak pisałem wcześniej nie znam się na tym i proszę o troche cierpliwości

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze to naucz sie edytowac posty a nie piszesz jeden po drugim pozatym w temacie o http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=71699

w okalociach 30 strony jest mowa o tym mowa .. zamiast powercolorów zaczeli sprzedawac expertvision

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi