Plantator Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Jestem ciekawy Waszych opinii na temat tego monitora. Jakie ma wady i zalety i czy za cenę 1399zł opłaca się go nabyć? Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Dobry wybór - to taki sam monitor jak NEC FE750+, ale dobrze, że wolisz Mitsubishi :D Widziałem tylko dwa takie monitory, opinie wyrabiam sobie na temat danego modelu po potestowaniu około 5-6 egzemplarzy. Wady jakie zauważyłem : Jeden z tych monitorów niezbyt zadowalajacą geometrię. Na szczęście dało się ją troche podciągnąć przez OSD, w drugim była bez zarzutu. Natomiast w tym dobrym pod względem geometrii monitorze troszke konwergencja się nie spisywała i przy użyciu OSD dało się ją troche podciagnąć. Moją subiektywną wadą są dwie czarne linie widoczne na jasnych tłach (taki już urok tego kineskopu), co prawda trzeba ich poszukać ale są. Zalety : Extra obraz, soczyste kolory, dobry serwis door to door, brak efektu pompowania obrazu. To naprawde solidna siedemnastka, chyba nawet lepsza niż odpowiednik NEC' a. Cena jest troche wysoka, inne firmy puszczają ceny jakmogą a Mitsubishi się niezbyt kwapi, ale coż jakość kosztuje. Ale mam pytanie. Czy koniecznie chcesz Mitsubishi. Jeżeli jesteś zrażony do LG to opuść ten akapit. Ostatnio pojawł się nowy model Flatrona - F700P i jest moim zdaniem rewelacyjny, starszy brat Flatron 795+ się do niego nie umywa. Jest tak dobry jak ten Mitsubishi, ma mniejszą plamke (0.24) oraz jest pozbawiony uroku dwóch drucików w kineskopie. Zresztą zobacz przy kupnie, który z obecnych tam monitorów będzie lepszy - nokia monitor test na dystkietce w takim momencie to podstawa. Weź też ze soba kumpla, może on dostrzeże coś co ty przeoczysz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Dzięki! Wiesz gdzie ten program mozna ściągnąć? (nokia monitor test) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Tu masz link http://pci.pl/~dreggo/nokia.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...