L.Viadro Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Otóż od dawna już mam stale te same problemy z kompem: - przy uruchamianiu kompa pojawia sie niebieski ekran (ten ze scandisca) i pojawia sie komunikat że teraz system odtworzy rejestry windows, daje enter, komp uruchamia sie ponownie i wszystkie zmiany rejestru jakich dokonałem podczas porzedniej sesji zostały cofnięte (znikają rejestry gier, programów i wszystko musze instalowac jeszcze raz) Druga sprawa: podczas kopiowania większych plików, po zakończeniu na chwile zwiesza mi sie komp, np: zaznaczam duży plik, daje wytnij, wchodze na drugą partycje, daje wklej i po skopiowaniu ikonka folderu nadal znajduje sie w pierwszej lokacji...musze chwile poczekać i dopiero wszystko wraca do normy... Trzeci problem mam z karta graficzną, niedawno kupiłem Winfast GeForce4 MX 440 64DDRAM i kiedy ta karta jest na płycie.gł to nie moge instalować winzgrozy...musze włożyć starą karte graf. (GF 256) i nową moge włożyć dopiero po instalacji windozy. Mało tego, czasami po takim zabiegu kiedy uruchamiam kompa już z nową płytą pojawia sie tylko pulpit, bez ikonek i kursor z klepsydrą i koniec...; / Wnioski do jakich saam doszedłem: - to nie z powodu przegrzewania sie procka, bo rejestry odnawia mi czasami kiedy uruchamiam kompa po raz pierwszy danego dnia - z tą kartą to nie tylko ja mam taki problem (instalacja windozy), może to coś z AGP? - co do tych plików czy to może być wina twardziela? --- mój sprzęt: Athlon 1GHz, ASUS A7V133, 256SDRAM, Winfast GeForce4 MX440 64DDR z góry dziękuję za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 aha...zapomniałem o najważniejszym, śmigam na Windows 98SE, kiedy zainstalowałem XP professional to nie miałem już problemu z rejestrami... ale ja nie chce XP!!! :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 jesli chozi o problem z instalowanie windozy na mx440 to pomoze uruchomienie instalatora przez polecenie setupcore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 eee...a czy mógłbyś wyjaśnić dokładniej? gdzie mam to setupcore wpisać? czy to jakaś opcja? Ja sie aż tak nie znam :cry: Mógłbyś wyjaśnić krok po kroku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 setupcor.exe to taki programik, analogiczny do setup.exe więc zamiast pisać setup pisz setupcor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Jezeli nie chcesz sie przesiadac na XP to sproboj z Win 2000. Dobry i stabilny system - moze tam czesc twoich problemow zniknie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Co do błędów w rejestrach to spr pamięci. głównie to one mieszają w tym przypadku. :wink: Ewentualnie masz jakieś urządzenia które mają konflikt z płytą lub IRQ zaznacz w biosie PNP OS(czy jakoś tak) na YES(pierwsza opcja w zakładce PNP ....) i spr wtedy. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Trzeci problem mam z karta graficzną, niedawno kupiłem Winfast GeForce4 MX 440 64DDRAM i kiedy ta karta jest na płycie.gł to nie moge instalować winzgrozy...musze włożyć starą karte graf. (GF 256) i nową moge włożyć dopiero po instalacji windozy.1. a masz jakąś kartę w slocie PCI , zaraz pod AGP? spróbuj bez. 2. Pewnie to ustawiłeś ale sprawdź w biosie -> boot -> primary vga bios -> standardowo jest pci, ustaw agp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Thanx wszystkim, teraz mam pytanko odnośnie tej wingrozy 2k, ja generalnie na kompie to tylko gram, słucham muzy i robie grafe, czy w2k nie będzie sie kaszanił tak jak np: XP na którym nie działa 80% starszych gier? (nie mówiąc już że wszystko działa 2x wolniej ; / ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 no jesli masz zamiar grac w starsze gry no to chyba rzeczywiscie 98se jest najlepszym wyjsciem, a jak bys chcial jeszcze zagrac cos pod DOS'em no to o 2k i XP zapomnij. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...