Skocz do zawartości
krzypaw

Co zwiedzic w warszawie

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie, wybieram się jutro do wawy z dzieciakami, chce zwiedzić starówke kolumna zygmunta, belweder grób nieznanego żołnierza, pałac kultury, muzeum techniki które się znajduje (chyba) w pałacu no i co jeszcze??

Podpowie mi ktoś z warszawy gdxzie jeszcze można coś fajnego zobaczyć dzieciaki 10 i 11 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qurcze, rozwalacie mnie chłopai, ja piernicze...

No ileż można, ja rozumiem jak jest post z dup.y to można i odpowiedzi strzelać z dup.y, ale mamy bardzo poważny temat... !

Opanujcie się...

"krzypaw" jedzie z Mazur kawał drogi, aby jego dzieci się czegoś nauczyły, zobaczyły ciekawe miejsca, przeżyły coś ciekawego... jestem przekonany, że Stadion X lecia im tego nie zapewi... więc po co do cholery o tym piszecie?

Dobra, koniec mojego wywodu - jeżeli kogoś uraziłem to wybaczcie

Nigdy nie byłem w Warszawie, ale gdybym miał okazje wybrać się kiedykolwiek do naszej stolicy, to napewno chciałbym wjechać na dach (obserwatorium) Pałacu Kultury i Nauki... napewno dla 10 i 11 latka/i będzie to dość spore przeżycie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ogole proponuje spacerek nowym swiatem i krakowskim przedmiesciem od alej jerozolimskich do placu zamkowego, lub w druga strone, jak juz bedziesz przy jerozolimskich to koniecznie muzeum wojska polskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piękne dzięki, na pewno skożystam z dobrych rad i dołoże jeszcze muzeum wojska polskiego i jerozolimskie, nowy świat, i topic może być zamknięty bo ju ż się kłade spać i z rana wyruszamy tak że nie będę mógł już przeczytać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki wszystkim, już po wycieczce, byłem w zamku królewskim, stare miasto, barbakan, plac piłsudskiego z grobem nieznanego żołnierza, park saski, pałac kultury i nauki, no i łazienki które są naprawdę rewelacyjne.

na więcej nie było czasu na jednodniowej wycieczce.

PS Niestety w wawie wszystko jest zajebiście drogie, bilet do zamku królewskiego 18 PLN a ulgowy 12 PLN to lekka przesada a szczytem jest 18 i 12 PLN za wjazd na pałac kultury na taras widokowy i rzut oka na warszawe z góry, to poprostu złodziejstwo i nigdy więcej tam (na pałac kultury) już nie pojadę na pewno!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi