fenriz Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Mam z tym proble. Otóż mam zainstalowany XP i chce doinstalować Windows NT 4 terminal server :twisted: Jest pod ten cel sformatowana partycja NTFS. Ale NT4 nie chce się na niej zainstalowac (NT4 nie rozpoznaje FAT32). Przeczytałem w pliku pomocy Windy XP, że NT4 musi posiadać Service PAck4 zeby odczytac i zapisywac dane na NTFS zrobionych pod 2000 i XP. Czy jest może jakies narzedzie do formatowania partycji pod NT4, moze sie da za pomoca instalatora Nt4 ?? POMOCY !!!! :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Może spróbuj sformatować partycję na fat 16 -to NT4 obsługuje i po zainstalowaniu (oczywiście z najnowszym service packiem) przekonwertować na ntfs z poziomu NT-ek (chyba jest taka możliwość -kiedyś pracowałem na NT4, ale to było dawno i nie bardzo pamiętam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 To jest Nt4 terminal server a nie workstation .probowałem zrobic to ale odmawia wspołpracy (mimo ze partycja jest mniejsza od 8GB) .Dałem juz sobie spokój z tym reliktem (chyba tylko tepsa go jeszcze uzywa :lol: :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...