dune2 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Dalem taki temat poniewaz z tymi napedami mam problem ale nie jestem pewien czy to ich wina. Tak wiec mam nagrywarke teac i dvd toshiba. Wszystko dziala niby jak trzeba ale pojawia sie problem pdoczas ogladania filmow dvd oraz divx z plytek.Poprostu podczas ogladania filmow zarowno na jednym napedzie jak i na drugim conajmniej 2,3 razy podczas calego filmu nastepuje zwolnienie lub przyspieszenie klatek obrazu.Niby to nic ale jednak bardzo denerwuje i co gorsze w obydwu zupelnie nowych napedach. Mam wentylator gigabayta 3d pro ktory dosyc ostro pracuje i sie zastanawiam czy czasem nie ma to cos wspolmnego z nim - moze jak smienia predkosc wirowania to wplytwa to na napedy ? naprawde nie wiem moze ktos z Was ma jakis pomysl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 W panelu sterowania wybierz "opcje zasilania" i ustaw "wyłącz dyski twarde" na "nigdy". Może to pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dune2 Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 niestety takie ustawienia sa standardowo w XP wiec nie to jest powodem nie wiem moze za slaby zasilacz ? mam tylko 300 W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desti Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Witaj, Zasilacz nie ma z tym nic wspólnego.Zobacz we właściwościach IDE czy napędy są ustawione na PIO czy DMA i tam pokombinuj może to coś pomoże.O Procku nie pisze bo na pewno masz odpowiedni do odtwrazania(domyślam się).Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dune2 Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Desti szczerze mowiac nie wiem gdzie to sprawdzic bo w biosie nie widze czegos takiego na pewno to nie jest wina gigabayta 3d pro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matyk Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgadzam się z Desti. Problem również może być spowodowany pracującymi programami w tle np. program antywirusowy. Potrafi naprawdę uprzykrzyć życie. Jeżeli masz takowy program uruchomiony to radze go wyłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dune2 Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 fajnie ze sie z nim zgadzasz ale moze napiszesz gdzie to sprawdzic ? a tle nie mam zadnych progsow a napedy i tak zwalniaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matyk Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Jak to gdzie ? w menedżerze urządzeń Sorry że tak późno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dune2 Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 problem polega jednak na czyms innym bo filmy zwalniaja mi zarowno dvd jak i divx z napedow oraz twardego dysku. dziwne bo mam najnowsze stery to saphire 9800 pro ale moze to nie problem z karta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...