rbtck1 Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Buu... Zainstalowalem CP restartuje kompa a tu co?? Arty wielkie arty :( Patrzylem w CP ale nie ma tam juz opcji Smartgart... ja juz nie wiem o co chodzi.. Dam szyne x4 moze cos pomoze. ========== Edit Zmienilem na x4 i dziala :) sproboje zaraz biosu od Crusia... Eh no cos jest nie tak jeszcze raz zrobilem reset patrze sie i arty... dalem spowrotem szyne x8 tez arty, odinstalowalem CP lookam nie ma artow.. zrobilem kilka resetow i znow arty, juz nie mam sily wyczyszcze wszystko driver cleanerem i sproboje jeszcze raz stery zainstalowac... Ok jakos sie wszystko ustabilizowalo zainstalowalem stery od nowa i teraz wszystko chodzi... Wgralem bios od Crusio moja karta sie dziwnie zachowuje nawet na standardowych taktowaniach 400/600 mam arty :0 jednak zostane przy orginalnym biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 o panowie .. potrzebuje konkretny opsi sprzetu moze to wykminie czemu tak jest wiadomosci ktore moga sie przydac MOBO stery do mobo (wersja sterownika GART do AGP) wersja DirectX ustawienia AGP w biosie i windowsie i krotki opsi tego w jaki sposob instalujecie sterowniki moze w tym jest myk .. aha .. i jeszcze przyda mi sie wpis z rejestru HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlVideo mozecie go exportowac i potem jego zawartosc wyslac mi na PW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jestem ciekaw czy w waszych gigabytach są te trzy dzurki, w prosty sposób można dovoltowac kartę, pod warunkiem że... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 W wersji DH nie da się tego przylutować (posiada jednak te dziurki :wink: ). Oprócz tych dziurek potrzebna jest reszta toru zasilającego którego DH nie ma. Fic, Yuan, GB wersja DU to posiadają i takie manewry były już robione. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 mi niestety ten bios z tymi timingami nie dziala poprawnie (arty),wiec na zasadzie prob i bledow probowalem wszystkie ustawienia , a oto moje timingi: TRCDRD:4 TRCDWR:1 TRP:4 TRAS:9 TRRD:3 TR2W:CL+1CLK TWR:3 TW2R:1 TR2R:2 REFRESH_RATE:24 TRFC:17 TRD:2 WR_LATENCY:1.5 CAS_LATENCY:5 CMD_LATENCY:0 RBS_POSITION_A:+2 ERST_POSITION_A:-1.5 QSREC__POSITION_A:-1.5 RBS_POSITION_B:+2 ERST_POSITION_B:-1.5 QSREC__POSITION_B:-1.5 PzDr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 mi niestety ten bios z tymi timingami nie dziala poprawnie (arty),wiec na zasadzie prob i bledow probowalem wszystkie ustawienia , a oto moje timingi: TRCDRD:4 TRCDWR:1 TRP:4 TRAS:9 TRRD:3 TR2W:CL+1CLK TWR:3 TW2R:1 TR2R:2 REFRESH_RATE:24 TRFC:17 TRD:2 WR_LATENCY:1.5 CAS_LATENCY:5 CMD_LATENCY:0 RBS_POSITION_A:+2 ERST_POSITION_A:-1.5 QSREC__POSITION_A:-1.5 RBS_POSITION_B:+2 ERST_POSITION_B:-1.5 QSREC__POSITION_B:-1.5 PzDr A jak wniki przy takich timingach?? Cos sie poprawilo ?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 AGP x8 FW off 4.8 omega Wyniki w 2k1 Gigabyte standard 12018 540/600 13320 Saphire (mod by crusio ;] ) standard 12122 540/600 13430 jak dla mnie widac roznice .. UPDATE zaisntalowalem spowrotem bios od saphire .. wywalilem all zaisntalowalem caty 4.9beta karta lata 560/696 :) az sie boje resetowac :( P.s: najwyzsze wyniki w 3dmarkach mam na normalnych catalistach 4.8 jak u was? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
None Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 hm to mi sie wydaje cos interesujacego do naszych kart, niestety nie znam za bardzo tego jezyka ;) http://www.radeon2.ru/ubb/Forum25/HTML/000524.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 to jest mod z SE na normalnego pro i XT o ile sie orientuje.. a jadro pro od Xt sie niczym nie rozni z mozlwosciami o ile sie nie myle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 AGP x8 FW off 4.8 omega Wyniki w 2k1 Gigabyte standard 12018 540/600 13320 Saphire (mod by crusio ;] ) standard 12122 540/600 13430 jak dla mnie widac roznice .. UPDATE zaisntalowalem spowrotem bios od saphire .. wywalilem all zaisntalowalem caty 4.9beta karta lata 560/696 :) az sie boje resetowac :( P.s: najwyzsze wyniki w 3dmarkach mam na normalnych catalistach 4.8 jak u was? Ja swoje testy wykonywalem na Catalyst 4.9 Beta. I jak dlamnie to narazie najlepsze sterowniki pod ta karte. Czekamy na 4.9 badz 4.10 :D bo nie wiem jakie ATi teraz wyda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Cześć. Chciałem się dowiedzieć co sądzicie na temat karty GeCube 9600Pro. Tak konkretniej to chodzi mi o jej zdolności overclockerskie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 @Crusio .. sprawdzales u siebie czy karta nie robi ci malutkich artów w windowsie .. wczoraj przegladalem sobie wieczorkiem www i na cdrinfo na czarnym tle widzialem co chwila malutkie pixelki zielone i niebieskie ... naprawde malutkie, ale byly .. nawet na standardowych taktowaniach .. wrócilem wiec do biosu gigabyte'a i jest ok cos teg osaphire za mocno chyba przeciagneles ;] Cześć. Chciałem się dowiedzieć co sądzicie na temat karty GeCube 9600Pro. Tak konkretniej to chodzi mi o jej zdolności overclockerskie. gecube jest oszukany bo to wersja EZ i zamiast 400/600 ma 400/400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 A ja dziś zapodałem najnowsze stery DNA i zapowiada się obiecująco. Już zauważyłem że Aquamark3 na podstawowych ustawieniach śmiga lepiej (560/650 34580pkt.) Zabieram się do większego kręcenia :D Pozdro Edit: Zmieniłem 1 (słownie:jedną) wartość w Ati Tray Tools w Timings1 Cas latency na 3. Pamięci teraz bez artów do 720MHz dochodzą. Taktowanie 585/720 4706pkt. w 3Dmark03. Test wykonany baz najmniejszego artefaktu :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 hehe .. :) a wczesniej ile szły? btw . .zauwazylem ze najlepiej arty pamieci sie testuje Codecreatures .. tam duzo trawy jest i szybko widac arty MADNES .. jestes moim GURU .. wlasnie ta opcja byla u mnie odpowiedzialna za "sranie artami" .. zmieniam cas z 4 na 3 i jak ręka odjał :) a 3 nie jest przypadkiem lepsze niz 4?? bo w memkach na ramie jest .. :roll: lol .. sprawdzilem 3 raz przestawiajac 3 na 4 .. za kazdym razem na 3 nie bylo artów .. zmienilem jedna wartosc "rabitem" sflashowalem i all smiga .. Madness .. jestes wielki .. dobijaly mnie te memorki juz Dla leniwych albo bojaźliwych w grzebaniu samemu nowy biosik razem z flasherem i plikiem uruchamiajacym :) :arrow: Gigabyte 9600Pro cas 3 zessac, nagrac na cd czy tam na flopa, odpalic pod dosem uruchomic go.bat UPDATE: http://service.futuremark.com/compare?2k1=8099427 14600 http://service.futuremark.com/compare?2k3=3065783 4514 http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?...p?run=952925013 34545 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oczo18 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 a ja moze mam lame pytanko ale czy moge zapakowac ten biosik do radoslawa 9600 made in gigabyte z tym ze wersji ULTRA z taktowaniem domyslnym core 500 MHz?? nie smiac sie PLZ :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 zalezy jakie masz pamieci w karcie .. pozatym jak go zapakujesz to bedziesz mial zanizone zegary .. a wogole trza bylo nie kupowac ultra skoro ta zwykla sie kreci ponad XT :) mozesz sam sobie exportowac biosik zmienic ustawienia i sflashowac :D w aquamarku przeginam nawet granice 35k .. ale cos jest nie tak .. bo normalnie wszystko mi smiga przy core 557 -560 a aquamark przy zbyt duzym core wywala sie na koncu .. mianowicie przechodzi cały test a potem zamarza i na wynik moge se conajwyzej popatrzec p.s: na raie staram sie wyciagnac maxa z karty .. jeszcze nie wyciagnelem swojej ostatecznej broni :) .. jak wyciagne jedna kostke to druga poszybuje 244-246 .. i bedize 2550mhz na fsb 244 a od tego wyniczek wzrosnie zapewne bo do tej pory ttrzaskam na Dual 220 :P a i radiatorki i chlodzonko rdzenia sie zmieni niebawem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oczo18 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 ja ta karte kupilem za 160 PLN :D po porstu stary GF4Ti sie sypnol jakis czas temu i nie mieli takiego na magazynie, nie produkowali takich modeli i coz mialem sobie wybrac cos w podobnej cenie albo ciut wiecej ale wtedy doplata i padlo na GB 9600 Pro w wersji ultra. Rdzen idze ladnie przy 585 ale pamieci to masakra 312 i dalej zaczynaja sie dziwne rzeczy z obrazem dziac :/ a teraz patrze takie rewelacje tu odkrywacie to czemu by nie sprobowac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 A ja mam pytanko do wszystkich - czy ktos probowal zrobic sobie VMODA na tej karcie ? Widzialem sporo FAQ'soof i sie zastanawiam - moze to cos da ? Ktos cos wie ? Probowal ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 ja ta karte kupilem za 160 PLN :D po porstu stary GF4Ti sie sypnol jakis czas temu i nie mieli takiego na magazynie, nie produkowali takich modeli i coz mialem sobie wybrac cos w podobnej cenie albo ciut wiecej ale wtedy doplata i padlo na GB 9600 Pro w wersji ultra. Rdzen idze ladnie przy 585 ale pamieci to masakra 312 i dalej zaczynaja sie dziwne rzeczy z obrazem dziac :/ a teraz patrze takie rewelacje tu odkrywacie to czemu by nie sprobowac :D to zaisntaluj sobie ati tool najnowszy i tam masz w zakladce timigns 1 zmien na 3 i daj SET sprawdz czy dalej wali artami .. mi jak reka odjął Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Ech widać karta karcie nie równa. U mnie po zmianie Cas latency w timings1 z 4 na 3 nie moge juz ustawić tak niskich wartości w timings2 jak podawał Crusio, a pamięci i tak sypią artami przy 680MHz już. To cholerne niedowoltowanie. Rdzeń letni, radiatorki na pamięciach letnie, a nie ma bata żeby dać więcej niż 520/690 :( . A z taką nadzieją czytam wszystkie Wasze pomysły i sztuczki hehe. Zavader z tego co wiem to kolega Wojs robił Vmoda, ale pisał o tym w innym topicu no i podejżewam że nie wiedział wielu rzeczy które zostały w tym topiku niedawno odkryte. Możesz spróbować na pw. Chaos nie Ati Tool tylko Ati Tray Tools :wink: . Wiem bo mnie też ktoś złapał na tym że myle te programy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 zavader >> z tego co wiem to Vmoda robil wojs i mial troche dziwna sytaucje bo gdy podbijal napiecie na GPU to spadala podkrecalnosc ramow wiec w sumie nic mu to nie dalo. Zmiana CAS na 3 pomogla mi chyba - tzn. wczesniej nie moglem przeskoczyc 600 czysto - teraz sprawdzam 660. :D Dzieki Madness! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Ech widać karta karcie nie równa. U mnie po zmianie Cas latency w timings1 z 4 na 3 nie moge juz ustawić tak niskich wartości w timings2 jak podawał Crusio, a pamięci i tak sypią artami przy 680MHz już. To cholerne niedowoltowanie. Rdzeń letni, radiatorki na pamięciach letnie, a nie ma bata żeby dać więcej niż 520/690 :( . A z taką nadzieją czytam wszystkie Wasze pomysły i sztuczki hehe.ja zmodowalem sowj bios od gigabyte'a .. przestawiajac tylko i wyłacznie te wartosc .. Chaos nie Ati Tool tylko Ati Tray Tools :wink: . Wiem bo mnie też ktoś złapał na tym że myle te programy.jeden pies :) dalem screen wiec sie ludzie domysla :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Chaos nie Ati Tool tylko Ati Tray Tools :wink: . Wiem bo mnie też ktoś złapał na tym że myle te programy.w nowym ATITool tez juz mozna timingi zmieniac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oczo18 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Chaos THX za podpowiedzi, w wolnym czasie zajme sie dalszym krecenem karty...jesli pomoze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 No to widzę że nie tylko u mnie podziałało. Testuję teraz nowe ustawienia i wszystko chodzi spoko. Wreszcie moje pamięci są ciepłe :D Ustawiłem sobie standard 560/700 i wszystko śmiga na razie bez najmniejszego problemu. Teraz pokatuję kartę z godzinkę jakąś wymagającą grą. Jak się powiedzie to zapodam nowe ustawienia. Acha cały czas mam oryginalny bios od GB tylko z lekko podciągniętymi zegarami i na razie przestawionym Cas latency na 3. Inne ustawienia do testów zmieniam Ati Tray Tools Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 U mnie po zmianie latency karta sie kreci jak krecila czyli 520/680 ale juz nie mam takich dziwnych rzeczy ze raz sa arty na tych samych takowaniach a raz nie ma. Anyway dzieki Madness :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 U mnie po zmianie latency karta sie kreci jak krecila czyli 520/680 ale juz nie mam takich dziwnych rzeczy ze raz sa arty na tych samych takowaniach a raz nie ma. Anyway dzieki Madness :) dokladnie o tym mowie .. u mnei tez nie kreci sie lepiej .. po prostu nie ma tych artefaktów pojawiajacych sie "przedwcześnie" :D pytanie czemy myk z instalowaniem driverów bez smart garta dzialal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 A ja w międzyczasie trochę sobie 3DMark03 podniosłem :D Vide podpis A jeszcze 2k1 ale jeszcze go poprawię 15 203pkt. Muszę podkreślić, że bez artów. No i teraz muszę kupić porządne radiatory na pamięć bo zaczęły się grzać :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 To ja doloze tez swoje 3 grosze. Po testach zmodyfikowalem troszke bios naszego Giagabyta i udostepniam go wszystkim. Kreci sie swietnie z tym ze timingi sa zmniejszone na tyle aby nie bylo artow i bylo stabilnie. Oczywiscie zwiekszy sie wam wydajnosc. Zawsze te ok 200 markow wiecej :D Gigabyte_by_Crusio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 a nie omieszkam sprawdzic .. powiedzcie chlopaki na czym jedziecie? 4.9beta czy omegi na 4.8? jutro bede mial radiatorki na ramsy to powalcze :) a tak dla pociechy to o 170pkt podnioslem wyniczek .. 14760 i potwierdzam ze ramki sie grzeja .. przylozylem dzis czujnik z hardcano do jednej z nich ... przy naturce 2k3 kolo 48-50* ;] radiatorki zapewne pomogą :D dajcie znac co ze sterownikami.. Crusio .. a nadal sa takie dziwne arty male w windzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...