Madness Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Ja w tym momencie jadę na DNA 2.9.4.9 Przetestowałem Aquamark3. Wynik:35 836 pkt. Nie jest to najwyższy mój wynik ale został osiągnięty bez przetaktowywania proca :D Pomijając czity to w kategorii do 2210MHz jestem drugi :D (z wszystkim 8 miejsce) Jeszcze wprowadziłem małe kosmetyczne zmiany w timingach w zakładce timings2: TR2w na CL+2 TW2R Same Bank na 2 Przechodzi testy stabilnie bez artów. No w 3DMarku03 pojawiło mi się drobne sianie od rdzenia w Wings of Fury. A mam jeszcze jednego niusa :wink: włączyłem Fast Write. i co :?: I guzik się stało. Karta chodzi jak chodziła. Nic już nie kumam z tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loram Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 2/ Odpal Ati Tool'a i szukaj MAX CORE. Jak już przez 10 minut ustali się na jakiejś wartości, to obniż ją o 3-5MHz, dla pewności, że nie będzie później problemów. 3/ Teraz szukaj MAX MEM. Tutaj znów poczekaj z 10 minut i zjedź 3-5MHz. 4/ Na tak ustawionych wartościach jedź przez godzinę SCAN FOR ARTIFACTS. U mnie MAX CORE szukał 37 minut i się wkurzyłem i wyłączyłem. To samo MAX MEM :!: Jak długo powinien szukać MAX CORE i MAX MEM :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 a nie omieszkam sprawdzic .. powiedzcie chlopaki na czym jedziecie? 4.9beta czy omegi na 4.8? jutro bede mial radiatorki na ramsy to powalcze :) a tak dla pociechy to o 170pkt podnioslem wyniczek .. 14760 i potwierdzam ze ramki sie grzeja .. przylozylem dzis czujnik z hardcano do jednej z nich ... przy naturce 2k3 kolo 48-50* ;] radiatorki zapewne pomogą :D dajcie znac co ze sterownikami.. Crusio .. a nadal sa takie dziwne arty male w windzie? Karte mam wykrecona obecnie na @540/680 i zadnego arta w windzie nie stwierdzilem :D. Bios jest ten moj zmodyfikowany od Gigabyta kilka postow wyzej, natomiast ja jade od wczoraj na Catalyst 4.9 DNA i musze stwierdzic ze sa slabsze o ok 50 markow w 2001 od oryginalnych Cat 4.9 BETA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Loram przed szukaniem maks Core i maks Mem musisz znać mniej więcej możliwości O/C swojej karty, a nie szukać ich od firmowych ustawień bo to będzie trwało bardzo długo. Jeżeli karta przechodzi 3dmarki bez artefaktów na np. 500/650 to ustawiasz rdzen na 500MHz i dajesz find maks Core. Jak znajdzie i nie bedzie wykrywał artów to zapamiętujesz sobie tą wartość, ustawiasz znowu firmowe zegary i dajesz pamięci na 650MHz i find maks mem. Nie podobają mi się te scanery artefaktów w tych programach bo Ati Tool mi jedzie z pamięciami do 720MHz podczas gdy w rzeczywistości te sypią artami już przy 690MHz. PS. U mnie DNA poprawiły wynik 3dMarka2k3 o 44pkt oczywiście przy instalacji INSANE FPS. Czy to aby nie wpływa na jakość tekstur? 2k1 bez zmian. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Przekroczyłem w Aquamark3 barierę 36K pkt. Wynik: 36 202 pkt. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 sie nie liczy bo masz 2 gigabyye'y :P cheater :P no i 585 / 365 MHz 730? :P i powiedz ze nie bylo artów :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Co dwa Gigabyte to nie jeden co :?: :D No tu cię zaskoczę bo ani jednego. Na 3DMark03 by były w Aqua i 3DMark01 się nie dopatrzyłem. A naprawdę się starałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 powiem tak .. na razie nie krece bo czekam na radiatorki .. jak poleci wiecej cos na memkach to powalcze :) ale zaisntalowalem catalysty 4.8 OMEGA .. i powiem tak .. marki tak samo niemal.. (nawet moze wydajniej) ale za to gry dostaly kopa ze hoho FC 800x600 VerHigh .. AFx4 .. smiga super nawet jak spadnie ponizej 30klatek czasem to gra jest o wiele plynniejsza niz na normalnych 4.8 .. nie ma zadnych doczytek Doom3 800x600 HIGH ... nie jest zel na max .. a po wylaczeniu cieni klatki nie schodza ponizej 60 (wiadomo... blokada fps) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loram Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 No wiec pobawiłem się troszkę tym ATI tray Tools v 1.0.1.367 i otrzymałem takie wyniki: MAX CORE 543 MAX MEM 338 przestawiłem CAS na 3 Zapuściłem 3DMarka2001 i... posypał sie po pierwszym teście ha ha ha Więc dokonałem lekkich modyfikacji i wygląda to tak: Core 540 Mem 320 CAS 3 i wyniki: 3DMark2001 - 12453 3DMark2003 - 4065 AquaMark3 - GFX - 4164 - CPU - 6112 - ALL - 31057 Oryginalne ustawienia dawały następujace wyniki: 3DMark2001 - 11017 => wzrost o 1436 3DMark2003 - 3384 => wzrost o 681 Aquamark3 - nie mierzyłem, jak zmierzę to napiszę Procek niekręcony, pamięć też nie. Tym pobawię się innym razem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Ja tym czasem po malych poprawkach w biosie pl. glownej (Dzieki Chaosowi w FAQ) i defragmentacji dysku osiagnalem wynik 4249 ptk :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edi730 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 http://ati.ocm.pl/modules.php?name=Content...showpage&pid=35 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 http://ati.ocm.pl/modules.php?name=Content...page&pid=35no i.. przecie my dawno o tym wiemy uzywamy .. a nawet podstawaimy gotowe biosy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Panowie mam maly problem z moim radkiem!!!! A mianowicie w kilku grach np NFS U lub Farcey gra sie czasem przycina na 1-2 sekundy jest to troche irytujace!!!!! Konfig jak w opisie prawie nowy winxp stery od grafy Radeon Omega Drivers v2.5.58 Co mam zrobic????? Z gory dzikei za odpowiedz!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 dac najnowsze drivery (v2.5.67) wylaczyc fastwrites w biosie wylazc programy dzialajace w tle .. "odkrec" sprzet ustaw pamieci synchrocnzicnie z procem zainstaluje nojnowsze stery do chipsetu po prostu zrob wszystko jak trzeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Czy znajdzie się jakiś szczęśliwy posiadacz tego cacka Expert Vision i czy mógłby się z nami podzielić informacjami jak to chodzi bo pamięci 2.8ns to całkiem fajna sprawa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pimol Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Mam małe pytanko... Zaraz po zakupie mojego pięknego Gigabyte'a, nawet nie sprawdzając tego, jak się grzeją pamięci nakleiłem na nie malutkie, niebieskie radiatorki, które dostałem razem z płytą główną EPoX 8RDA+ rev 2.2 PowerPack. Jak sie później okazało, pamięci wogóle się nie grzeją, bo, jak każdy z nas wie, są niedowoltowane. Ale nie w tym rzecz. Dzień, może dwa dni po kupnie karty i osadzeniu jej w moim komputerze, wentylator na GPU zaczął okrutnie głośno pracować, harczy do teraz. Wysłałem mejla do serwisu sklepu, co mam zrobić - piszą, żeby odesłać, wymienią wiatrak w ramach gwarancji. Stąd moje pytanie: Czy serwisanci będą się czepiać radiatorków naklejonych na pamięci? Czy mogę stracić przez to gwarancje? Napiszcie wasze sugestie co zrobić z tym fantem... p.s. na chłopski rozum to poprzez doklejenie radiatorków zmniejszam awaryjność karty, więc idę im na rękę... ale kto wie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Jak oddajesz do serwisu to lepiej je odklej oraz zatrzyj wszelkie ślady twojej niecnej działalności :wink: A nóż im przyjdzie ochota wymienić ci całą kartę i co dostaniesz? Gołą. A po za tym to jest ingerencja w system chłodzenia czyli utrata gwarancji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Hehe dobrze wiemy, że dokleja się radiatorki nie po to aby zmniejszyć awaryjność karty tylko aby móc wycisnąć z niej parę MHz-ów więcej :wink: . Zakładając radiatorki traci się gwarancję bo sam modyfikujesz produkt, a modyfikacje jakiekolwiek są zabronione. Radzę je zdjąć i wyczyścić kartę tak aby nic nie było widać, bo jak rozkminią że coś robiłeś z kartą to będą mieli super pretekst, aby nie uwzględnić Ci gwarancji. Powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pimol Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 no to lekka kapa... Znacie jakieś dobre, bezbolesne :? sposoby na zdjęcie tych radiatorków? Kumpel mówił coś o lodówce, ale nie chcę mu wierzyć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Czym kleiłes? Super glue rozpuszcza aceton. Termopox o ile wiem puszcza po rozgrzaniu lub mocnym ochłodzeniu. Ja kleje zawsze na silikon biały. Trzyma dobrze, a odkleić i wyczyścić można bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 no to lekka kapa... Znacie jakieś dobre, bezbolesne :? sposoby na zdjęcie tych radiatorków? Kumpel mówił coś o lodówce, ale nie chcę mu wierzyć :D A na co je przykleiłeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pimol Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Nie wiem co to za klej, dostałem te radiatorki z płytą, tak jak pisałem wcześniej. Na ich spodniej warstwie był do odklejenia papierek (tak jak w naklejkach z gum do żucia :) ) i się przylepiało... coś w tym stylu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Ale bardziej przypominało to klej np. o takiej konsystencji jak pasty termo, czy może dwustronna taśma termoprzewodząca? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 To powinno puścić bez problemu. Przecież chyba taki kleik na papierku nie trzyma tak mocno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pimol Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Być może była to dwustronna taśma termoprzewodząca. Oto schemat :?: tego radiatorka: RADIATOR <-- do niego przyklejone to "coś" (taśma termoprzeowdząca, dwustronna naklejka - nie mam pojęcia co) <-- na to "coś" przyklejony kawałek papieru rodem z gum Turbo, żebyśmy sobie nie ochłodzili przypadkiem palców. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 To na pewno była dwustronna taśma termo. Zdejmujesz ją lekko poruszając radiatorki na boki, jak zaczynają puszczać to delikatnie odrywasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pimol Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 A jak usunąć ewentualne pozostałości po tym kleju/taśmie? Pytam za wczasu i biorę się do roboty... życzcie mi powodzenia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Eee tam, nie będzie żadnych śladów, a jak badziejstwo zostanie to spirytem go :wink: Powodzenia :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Czy znajdzie się jakiś szczęśliwy posiadacz tego cacka Expert Vision i czy mógłby się z nami podzielić informacjami jak to chodzi bo pamięci 2.8ns to całkiem fajna sprawa :) Madness--> to jest dokladnie taka sama karta jaka ja mam tylko ze firma inna :) tak wiec juz powinienes wiedziec co to cudo potrafi :) pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 No własnie przyglądając jej się zwróciłem uwagę na pełen tor dodatkowego zasilanie tylko bez gniazdka. i to mi dało do myślenia. No ale karta karcie nie równa :wink: Ogólny apel jak ktoś to kupi to proszę o testy :) Jeśli to ma wydajność fica lub yuana to moja karta idzie na sprzedaż :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...