Skocz do zawartości
daru

Ati Radeon 9600 Pro / Xt

Rekomendowane odpowiedzi

no wynik ok zwracajac uwage ze ja mam na podkeconym procu i grafe 1550 a jezeli ty masz 1764 to SPOX w tym benchmarku zyskac 100 ptk wiecej jest ciezko to nie 2k1 ze uzyskanie 3000 ptk jest osiagalne

procesor ma 0% wpływu na wydajność w 2k5 (gdzieś na forum są moje testy) a co ciekawe na 1Ghz miałem lepsze wyiki niż na 2Ghz - za to na fsb reaguje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nio wlasnie u mnie jak podkrece grafe i proca to czuje niemily zapach z zasilacze ale ja go spale i bede mial preteks zeby se zmienic bo jak sie spali to raczej plyta i te inne rzeczy sie nie zjaraja nie?? :)

ja bym twierdził albo wszystko albo nic

niektóre się palą i nic nie uszkadzają (ostatnio kumpel taki przyniusł - zjebał sie wentyl u sie usmażył ale nic pozatym) albo jak pier.... napięciami to wszystko popali

raczej 400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w 2005 marku tu masz racje procesor ma nic do gadania

w 2003 jakieś kilka procent a w 2001 to już dośc duzo

A skoro mowa o 3dmarkach to co sadzicie o moich wynikach jak na ten sprzet

default 11 000

OC jak w podpisie 12 200

I jeszcze jendo jakie macie chłodzenei na te karte ?

jakies prowizoryczne czy coś porzadnego że tak kręcicie nieżle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz to wredna bestia i czasami potrafi zabrać ze sobą pół kompa (albo i całego :!: ) Polecam wątek o tym w dziale inne komponenty. Mocny zasilacz wpływa na OC. Iwo podaje przykład wymiany Huntkeya na Chiefa. To nie jest dobry przykład bo Huntkey to bardzo dobry zasilacz choćby 300W. Ale wymiana z Megabajta albo Codegena byłaby mocno odczuwalna (mierniki w dłoń panowie). Zasilacz to podstawa. Odradzam podkręcanie napięcia na AGP. Np. Radki Gigabyte mają dosyć dobrą stabilizację napięcia i dodatkowy jego skok przysparza im więcej pracy. W przypadku kart innych firm z uproszczonym torem zasilania może to przynieść pozytywne efekty.

Dj.skorek hardcorowiec z ciebie jak ci już z zasiłki brzydko pachnie ;)

A i jeszcze tyle że 600MHz na rdzeniu i 400MHz (800 w DDR) na pamiątkach jest jak najbardziej realne.

Pozdrawiam i udanych łowów :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc wszystkim,

może ktoś mi pomoże: Mam takiego.. badziewnego Radeona 9600Pro o taktowaniu 400/400 -tak, tak pamięci mają efektywne 400MHz ,bo to jest PowerColor Radeon 9600PRO EZ :-(

Problem jest w tym, ze rdzeń nie idzie mi więcej jak na 430MHz a i tak przy takim taktowaniu czasem sie sypie... raz po godzinie a raz po 5 min... -tzn. odpala sie VPU recovery. Ale jak go "badam" to on jest chłodny!! Pamięci kręcą się aż miło alo co z tym rdzeniem?

Wielkie dzięki za pomoc!!

Pozdro

pewnie mu pradu brakuje

moj dobijal stabilnie do 460 MHz na standardowym 1,2v

na 1,485v idzie na 558 MHz

vmod na core pozostal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście topic zmienił się w czata. Szkoda bo był bardzo ładny - wiele odpowiedzi na wiele problemów. Mam prośbe co do niektórych. Proszę Was edytujcie posty (przycisk zmień) i zastanówcie się co chcecie napisać, aby nie klepać jednozdaniowych postów co 5 minut. Dziękuję i pozdrowiska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiecie może jak zrobić v-mem moda? bo szukam, szukam i nic...

Bylo chyba juz na forum uzyj szukaj a jak nie to masz google :P a ty Marek.t kombinuj

nie pamiętam dokładnie ake gdzieś koło x-nastej były mody na mem był jakiś mod na ołówek kóry chciałem zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

założyłem dwa wentle arctica, uff trochę było roboty prz tym z przodu budy ale udallo się, trochę szumi ten duży bo ustawiłem na 2500obr. drugi na przodzie sam sobie reguluje obroty, fajnie świeci ten z tyłu :P , nom koniec gadania zobaczymy czy coś się da wycisnąć przy tych wentylach z karty :roll: , przed chwilą przekroczyłem 1800 w 3d 05 :lol: , napisze zara o wynikach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheee jak pisałem na x-nastej stronie były a dokładnie na 11

http://www.extremereviews.net/data.php?rec...ge=1&type=guide

http://www.rojakpot.com/default.aspx?locat...var1=114&var2=0

http://unoid.net/9600pro/index.php

mału update wyników

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=288656

ino 5 pkt ale zawsze coś :D

teraz pozostała mi optymalizacja systemu albo obiecywane na 11 stronie v-mody

skończe browar i powalcze z systemem

mody moze w przyszłym tygodniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm dziwne reczy:

530/770 max stabilne ustawienie 1818pkt.

540/710 1786pkt.

550/710 poważna zwiecha- pełno artów i musiałem kompa 2 razy uruchamiać :oops:

535/770 zwiecha :(

mam pytanko jak zmienić 3,3ns na 2,7 ns?? czy mi to da coś jeśli i tak pamięci chdzą na ponad 750 mhz??

timingi w ati try tools mam ustawione tak jak sa podane 2,3 strony wczesniej, nie wiem czemu mój rzdeń się tak mało kręci :?

pozdro ide spać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3,3 to 3,3, nie da sie tego zmienić można ino próbować zwiększyć szybkość pracy zmieniając timingi

a czas tostępu (3,3) wynika z procesu produkcyjnego i jest nadawany przez producenta

jest to gwarantowany czas przez producenta ale jak wiadomo w procesie produkcyjnym mogą się "niechcący" (albo może chcący) zrobić lepsze pamięci

tak na prawdę na ogół pamieci jak i procesory sa naswietlane na płytce krzemowej i te ze srodka są najlepsze a z zewnątrz najgorsze ale moze sie okazac że cos co miało byc a autopsji (producenta) słabe wyszło dobrze

a 770 to dobry wynik bo taki gwarantowany zegar miały by pamięci 2,6ns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie mam czym

miałem kiedyś zaje.... miernik ale w wyniku upadku uległ dezintegracji

a teraz dobry miernik to tak pewnie ze 100

a nie mam kasy

są wprawczie supermatketowe, ale na ile one prawde pokazuja????

jak jakis dorwe to odpowiem

oo na allegro znalazłem z błędem pomiaru 0,5% + 2 cyfry

spoko

licytuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...