Madness Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Timmon możliwe że przegrzałeś te dwie kostki i teraz na wyższych zegarach chodzić nie będą. No niestety tak jak masz w opisie prawdopodobnie karta powoli umiera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozax Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Ludzie to juz ludzkie pojecie przechodzi. W tym sklepie nie sa w stanie sprawdzic o jakich parametrach mi karte sprzedali!!! Mowia ze sprzedali Radeona 9600Pro. I tak bylo. Z tym ze ja kupilem Hisa a w ramach gwarancji wymienili mi na Gigabyta i dla nich nie ma to znaczenia bo przeciez to 9600Pro i nie ma znaczenia ze sa rozne modele tej karty. W poniedzialek zanosze im w ramach reklamacji i maja 14 dni roboczych na rozpatrzenie czy bedzie zwrot kasy czy nie. A wy jak myslicie uda sie cos zrobic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insane Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 abit nf7-sl 2.0, barton 2.5, 512 mb twinmos, huntkey 300W teraz mam pytanie jaka karte kupic bo juz nie wiem co robic. Wyczytalem ze radeon 9550 podkrecony ma takie same osiagi jak 9600. Ale czy z takim podkeconym spokojnie pogram na moim sprzecie w np far cry na max detalach ? ile wiecej % wydajnosci da mi zakup 9600xt i ile % bede mial wiecej po jego wykreceniu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dream Theater Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) abit nf7-sl 2.0, barton 2.5, 512 mb twinmos, huntkey 300W teraz mam pytanie jaka karte kupic bo juz nie wiem co robic. Wyczytalem ze radeon 9550 podkrecony ma takie same osiagi jak 9600. Ale czy z takim podkeconym spokojnie pogram na moim sprzecie w np far cry na max detalach ? ile wiecej % wydajnosci da mi zakup 9600xt i ile % bede mial wiecej po jego wykreceniu ? 1259275[/snapback] nie kupuj 9600xt bo nie warto przepłacać. Lepiej kupic dobrego 9550 który kosztuje dużo mniej i podkręcić. Sam kupiłem 9600xt Gigabyte jakiś czas temu i niestety nie był to dobry zakup. Poprostu przepłaciłem. A na dodatek prawdopodobnie moja płyta głowna przy nim nie wyrabia i jak uruchamiam jakąś nową grę to co chwila mam artefakty i resety kompa . Ale za tydzień zmiana mobo i procka :) Edytowane 5 Lutego 2005 przez Dream Theater Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Kozax nie ma takiej możliwości aby ci nie uwzględnili reklamacji. Karta która otrzymałeś nie jest zamiennikiem wcześniejszej ponieważ nie ma takich samych parametrów. Jeśli nie są w stanie załatwić identycznej lub ruwnorzędnej karty to domagaj się zwrotu kasy. HIS nigdy -NIE- produkował kart Radeon 9600Pro z zaniżonymi zegarami pamięci. Jak goście nie potrafią sprawdzić to ich rzecz. Druga sprawa że ten Gigabyte kosztuje 385zł a ty za swoją dałeś 530zł. Moim zdaniem jest lekka różnica. Insane jak mówi Dream Theater nie ma sensu przepłacać za 9600XT. Dobrych Pro też już nie ma. Z tego co słyszałem to bardzo opłaca się teraz kupować Abita 9550 Turbo coś tam. Sorry ale nie pamiętam jak to się nazywa. Niedawno można było upolować pełnego 9800 za 685zł nówkę ze sklepu. Za podobną kasę wyrwiesz 9500pro lub nawet 9700Pro a z tymi kartami 9600 raczej nie bardzo może się równać (przynajmniej z tą drugą) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozax Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Dzieki Madness teraz moga z cala pweniscia moge tam isc i sie klocic ze niema mozliwosci zeby miala inne parametry :D To juz im sie dostatnie hehe:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Dzisiaj troche pobawilem sie karta :D, chce przebic rekord Crusia w 01: http://service.futuremark.com/compare?2k1=8414144 Ktos podejmie wyzwanie? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GUMA@71 Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Dzisiaj troche pobawilem sie karta :D, chce przebic rekord Crusia w 01: 1261356[/snapback] Taki KOZAK jesteś?? B) To może 2005?? 2205 punkcików- http://service.futuremark.com/compare?3dm05=542023 Aktualnie jest to pierwsza lokata na świecie :D Nie wiem jak to się stało, ale zginął projekt ruskiego, który mnie wyprzedzał o jakieś 20-25 punktów. Słowem... Mamy nowego "miszcza" :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sp@wn_J Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Taki KOZAK jesteś?? B) To może 2005?? 2205 punkcików- 1261394[/snapback] Pamiątki taki sobie wynik, ale to co zrobiłeś z rdzeniem 1 klasa :) 727, to ja mam kłopoty z 527 :)Ja w 3d05 dobijam ledwo do 1700 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Ja dodam tylko ze moj rekord jest bez jakichkolwiek modow. Czysty OC http://service.futuremark.com/compare?2k1=8146645 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GUMA@71 Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Mam słabiutką platformę, dlatego wynik w 2001 bez rewelacji :wink: http://service.futuremark.com/compare?2k1=8415551 :twisted: A miałem już nie grać w 3DMarki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietruch666 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 coś nie tak ja mam tą samą kartę teraz idzie na ustaiwniach 400/225 i w 3dmarku03 mam 3890pkt cały czas chodzi na standardoym chłodzeniu (radiator) :mur: najwyżej mi poszła na 450/550 ale chyba pamiątki nie wydalaja musze założyć radiatorki i bede próbował dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sp@wn_J Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 coś nie tak ja mam tą samą kartę teraz idzie na ustaiwniach 400/225 i w 3dmarku03 mam 3890pkt cały czas chodzi na standardoym chłodzeniu (radiator) :mur: najwyżej mi poszła na 450/550 ale chyba pamiątki nie wydalaja musze założyć radiatorki i bede próbował dalej 1265437[/snapback] Taką samą jak kto ? Tamte karty to wersje xt i pro, a ty masz zwykłego 9600 więc czemu się dziwisz że gorszy wynik i że gorzej się kręci ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozax Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Madness a co powiesz na taki tekst goscia z serwisu ale nie tego oczywiscie : "jeżeli chodzi oo różniące sie zegary to jest to normalna sprawa i nie oznacza to ze karta jest gorsza.Rozne taktowania zegarow biara sie z tego ze producent narzuca sobie takie zegary w celu marketingowym i wcale nie oznacza to ze geraffika jest gorsza od hisa.Według mojego doswiadczenia grrafika gg jest w 100% lepsza wydajnościowo od hisa mozna to sprawdzic np w 3dmarku." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) Sorry ale tekst gościa z serwisu to lol miesiąca. Niech nie testuje w 3dmarkach (choć His też skopalby w nich dupsko temu GB) niech odpali na tej karcie np. HL2. Idę o zakład że tamten HIS potrafiłby wygenerować o jakieś 6-10 kl/s więcej. A przykładowo 20 a 30 kl/s to jest spora różnica. Jak dla mnie to jest zwykłe oszustwo. Łatwy sposób na zrobienie kasy : sprzedaż porządnej karty za 530zł - niestety karta pada - wysyłka do serwisu - wymiana u importera - klientowi daje się kartę za 385zł twierdząc że jest równorzędna - karta za powiedzmy 500zł po wymianie sprzedaje się znowu i ma się w garści 115zł a to na bułki i papierosy wystarczy. To taka hipoteza bo jeśli w ramach gwary importer przysłał temu "sprzedawcy" tą pomyłkę w produkcji to ten gość jest lama do kwadratu albo ma klientów głęboko w d.... , cytuję: "...a nuż się nie skapnie i problem z głowy....". Edytowane 9 Lutego 2005 przez Madness Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozax Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Ale z tego co sie orietntuje to oni sami tak naprawde nie widza co maja wiec robia to nieswiadomie. Bo jak przysla im tego radeona 9600Pro to go maja i jakby co to wymieniaja na to co maja bo "to przeciez ten sam model ". Ale robie doplate (do tych 530 oczywiscie) i biore GF6600 to chyba bedzie najlepsze wyjscie z tej sytuacji:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) No i ch.... Powiedzieli ze nie maja mozliwości oddania mi karty o takich samych parametrach. Gościu powiedział nawet że niej est w stanie sprawdzić czy tamta karta żeczywiście miała 400/600 wiec chyba bede musiał ubiegac sie o zwrot kasy. Mam jeszcze pytanie czywiecie moze odkiedy i czy wogole HIS robil 9600 Pro o nizszym taktowaniu od 400/600. Z góry dzieki za pomoc 1256693[/snapback] Biorąc pod uwagę moją wiedzę oraz http://www.techpowerup.com/bios/ to his nie robił nigdy kart 9600pro z taktowaniami innymi niż 400/600 Wg mnie ubieganie się o zwrot kasy ma jak najbardziej sens. a w 3Dmarku bedzie różnica - na athlonach około 2000-2800+ na tym oszukanym "9600pro" wykręcisz coś kolo 2800-3000 pkt, a na prawdziwym 9600pro - coś koło 3300-3400 (bez OC). Więc róznica jest i to na korzyść HISa. Ubiegaj się o zwrot kasy - te dwie karty są zupełnie inne ! A jak koleś będzie gadał głupoty to powiedz mu, że na Radeonie 9200 napiszesz 9600pro i mu oddasz w ramach gwarancji - przecież napisałeś 9600 pro (i to jeszcze niezmazywalnym flamastrem!). Możesz też powiedzieć że ten twój to nie R9600pro - a podkręcny fabrycznie 9550 - weź zdjęcia. Znajdź też zdjęcie hisa. Popatrz na pamięci - ten twój "pseudo pro" na TSOP, a his będzie miał BGA - zapewne 3,3 ns - różnic jest wiele (jak np sysem zasilania, który jest inaczej skonstruowany na pro niż na 9550, wyższe napięcie na rdzeniu i pamięciach itd). W obrazie róznicy nie ma Podejście sprzedawców z tego sklepu w którym kupiłeś tą kartę ociera się o zachowanie sprzedawców oraz właścicieli sklepu sirius.pl <----- w życiu tam nie kupię sprzętu Daj temu gościowi linka do tej dyskusji - zresztą możesz też opisać to co ciebie spotkało na innych forach internetowych, po czym poproś sprzedawców z tego sklepu o udział w tej dyskusji. Była taka właśnie sprawa z sirius.pl - zepsuł się jednemu chłopaczkowi R9700 (czy też 9700pro) i dopiero uznali gwarancję po pół roku i nagłośnieniu sprawy. W tym czasie większość ludzi, kórzy czytali te boje z sirius.pl, tłumaczenia właścicieli itd doszła do podobnych wniosków co ja na temat tego sklepu. Sirius naprawdę stracił całą masę klientów i ciężko będzie mu to naprawić. Żałosne jest to, że klient musi w ten sposób dochodzić sprawiedliwości. Sprzedawców którzy funkcjonują na zasadzie: daj kase i wyp.... trzeba po prostu tępić jak karaluchy. USTAWA z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej Art. 8. 1. Jeżeli towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową, kupujący może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową przez nieodpłatną naprawę albo wymianę na nowy, chyba że naprawa albo wymiana są niemożliwe lub wymagają nadmiernych kosztów. Przy ocenie nadmierności kosztów uwzględnia się wartość towaru zgodnego z umową oraz rodzaj i stopień stwierdzonej niezgodności, a także bierze się pod uwagę niedogodności, na jakie naraziłby kupującego inny sposób zaspokojenia. Tak więc możesz powiedzieć facetowi by kartę podkręcił na 400/600 i wymienił bezpłatnie pamięci na BGA, w takim wypadku będziesz się czuł usatysfakcjonowany 2. Nieodpłatność naprawy i wymiany w rozumieniu ust. 1 oznacza, że sprzedawca ma również obowiązek zwrotu kosztów poniesionych przez kupującego, w szczególności kosztów demontażu, dostarczenia, robocizny, materiałów oraz ponownego zamontowania i uruchomienia. czy sprzedawca zwrócił ci za bilety ? 3. Jeżeli sprzedawca, który otrzymał od kupującego żądanie określone w ust. 1, nie ustosunkował się do tego żądania w terminie 14 dni, uważa się, że uznał je za uzasadnione. 4. Jeżeli kupujący, z przyczyn określonych w ust. 1, nie może żądać naprawy ani wymiany albo jeżeli sprzedawca nie zdoła uczynić zadość takiemu żądaniu w odpowiednim czasie lub gdy naprawa albo wymiana narażałaby kupującego na znaczne niedogodności, ma on prawo domagać się stosownego obniżenia ceny albo odstąpić od umowy; od umowy nie może odstąpić, gdy niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową jest nieistotna. Przy określaniu odpowiedniego czasu naprawy lub wymiany uwzględnia się rodzaj towaru i cel jego nabycia. Po prostu idź tam i powiedz, że ta karta to nie jest 9600pro - a róznice między prawdziwym 9600 pro (400/600, pamięci BGA itd) a podkręconym 9550 są istotne. Zawsze możesz iść do rzecznika praw konsumentów, zasponsorować jakiś artykuł o nich w prasie lokalnej itp... Edytowane 9 Lutego 2005 przez wojwar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozax Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Dzieki ale obylo sie bez zadnych afer. On jest tylko sprzedawca i nieodpowiada za to jakdziala sklep a np. to ze niemoze sprawdzic jaka kupilem karte to dlatego ze niema wgladu do faktur. Sprawa juz wyjasniona i biore GF6600 tez od nich co prawda ale juz wiem jak sie z nimi obchodzic. A co do tamtej wypowiedzi serwisanta to nie o ten serwis chodzi tylko serwis imoprtera kart bo wyslalem maila z pytaniem czy produkawal HIS te karty o obizonym taktowaniu i mi wlasnie to odpsial. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Dzieki ale obylo sie bez zadnych afer. On jest tylko sprzedawca i nieodpowiada za to jakdziala sklep a np. to ze niemoze sprawdzic jaka kupilem karte to dlatego ze niema wgladu do faktur. Sprawa juz wyjasniona i biore GF6600 tez od nich co prawda ale juz wiem jak sie z nimi obchodzic. A co do tamtej wypowiedzi serwisanta to nie o ten serwis chodzi tylko serwis imoprtera kart bo wyslalem maila z pytaniem czy produkawal HIS te karty o obizonym taktowaniu i mi wlasnie to odpsial. 1266482[/snapback] no to super :) napisz tylko jeszcze ile musisz dopłacić i po ile mają te 6600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozax Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Po ile maja to niewiem ale doplacam 70 zeta wiec wychodzilo by jakies 600zl. Ale napewno niewiem jak to pliczyli bo sprowadzaja specjalnie dla mnie bo niemaja ich w ofercie. Raczej rzedko zaglada tam ktos kto dobrze zna sie na kompach bo raczej to sprzedaja cale sprzety odrazu wiec icho oferta jest dosc uboga, bo przewaznie i tak sie czeka na zlozenie kompa chociaz dzien wiec sprowadzaja co trzeba. Sory za ta duzo ilosc "bo" ale sie zapedzilem troche :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Po ile maja to niewiem ale doplacam 70 zeta wiec wychodzilo by jakies 600zl. Ale napewno niewiem jak to pliczyli bo sprowadzaja specjalnie dla mnie bo niemaja ich w ofercie. Raczej rzedko zaglada tam ktos kto dobrze zna sie na kompach bo raczej to sprzedaja cale sprzety odrazu wiec icho oferta jest dosc uboga, bo przewaznie i tak sie czeka na zlozenie kompa chociaz dzien wiec sprowadzaja co trzeba. Sory za ta duzo ilosc "bo" ale sie zapedzilem troche :wink: 1266509[/snapback] 70 zł dopłaty to nie dużo - a wydajność będziesz miał na poziomie R9800 - więc całkiem ładnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Splix Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 ja mam też mam Radka 9600PRO gigabyte'a ale jak podkrece pamiec (bez radiatorow na niej) do 620 to mam artefakty odrazu :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozax Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 A jakie masz zegeary standardowo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 ja mam też mam Radka 9600PRO gigabyte'a ale jak podkrece pamiec (bez radiatorow na niej) do 620 to mam artefakty odrazu :| 1266633[/snapback] ale którego masz R9600pro ? tego pełnego 400/600 ? czy tego oszukanego 400/400 (czyli podkręconego R9550) ? bo jesli tego drugiego - to nie dziwota (w takim wypadku masz 9550). Jak ja na swoim 9550 podkręcę pamiątki do 310 Mhz to też od razu mam artefakty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Splix Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 ale którego masz R9600pro ? tego pełnego 400/600 ? czy tego oszukanego 400/400 (czyli podkręconego R9550) ? bo jesli tego drugiego - to nie dziwota (w takim wypadku masz 9550). Jak ja na swoim 9550 podkręcę pamiątki do 310 Mhz to też od razu mam artefakty. 1266638[/snapback] mam 9600pro i zegary standatowo: gpu: 397.80 RAM: 297.00 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artureczek76 Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) nie wiem co jest dla tej karty najlepsze ( sterowniki , podkrecanie , ustawienia ) juz dwie godziny szukam cos na forum i dostaje bialej goraczki prosze o pomoc nr GG 2833357 BLAGAM !!!!!! :mur: nizej opis mojej karty tak na wszelki wypadek Edytowane 9 Lutego 2005 przez artureczek76 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Witam!!! Mam maly problem z moim radkiem, A mianowicie jest to radek od gigabyte'a i ostatnio grajac w gierki karta graficzna sie po prostu wylancza monitor gasnie ale system chodzi nie wiem dlaczego. Moze ma ktos jakies pomysly?? ps Na gpu jest lekko zmodowane chlodzenie, zastosowalme kontrolerek pentagramam do kontroli obrotow, z 5000 obnizylem do okolo 3300-3500 obrotow. Konfig jak w opisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) artureczek76 jak dla mnie to twoja karta to zwykły radek 9600 nie pro z taktowaniem 325/200. Jak dla niego to wyniki lekko poniżej normy. Tak dla sprawdzenia to podaj co o twojej karcie wypisuje np. everest mib a spróbuj puścić normalnie na 5k obrotów. Może to tylko się rdzeń przegrzewa (choć to dziwne :blink: ) Edytowane 10 Lutego 2005 przez Madness Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Temperatura dochodzi do okolo 39-40 stipni wiec to nie za duzo. na Razie go puscilem na okolo 4000 ale juz powoli swira dostaje ten dzwiek jest straszny brrr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Robiłem kiedyś z moim eksperymenty i załozylem na nim radiator z Celerona III bez wentla. Zostawiłem tylko 80mm wentyl na 1200RPM dmuchający z dna obudowy. I co ?? W idle 29*C w stresie 40*C na ustawieniach 500/700. Cichutko jak makiem zasiał. Pracowałem też jakiś czas na standardowym radiatorku z karty tylko z zdjętym wentlem - nadmuch taki sam Idle 37*C stres 46-47*C a to przy ustawieniach 550/750 (jeszcze wtedy miałem nadmuch z góry 50mm wentlem na 7V). Za każdym razem miałem pastę z dodatkiem srebra pod radiatorem. Wcześniej AS5 a następnie OCZ Ultra 5+. Tak naprawdę to te karty bardzo słabo się grzeją a wszelkie problemy sa spowodowane słabym zasilaniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...