BikerBo Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 ej djskorek powiedz mi jaka masz grafe ? od asusa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Moja grafa jest od Gigabyte model GA-R96P128DH Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 male pytanko : czy jezeli wgram bioda z timignami np. 500/600 na ktorych moja karta nie chodzi dobrze, to jest szansa ze bedzie ok ? biosowe takty sa inne :P ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Wgrywajac biosa musisz patrzec czy ma takie same pamieci tzn. chodzi o ns. Sproboj wgrac bios od FIC. Niektorym to poprawilo OC a niektorym pogorszylo (np. mi :D) Nie zapomnij przed wgraniem zrobic backup swojego orginalnego biosu. Aha i 500/600 to nie sa timingi (tak napisales ze mozna tak to rozumiec :)) Edytowane 29 Grudnia 2005 przez dj.skorek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19_gto_19 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Radeon 9600 Pro Sapphire Advantage 128MB TV-out / DVI lite BOX (128-bit) http://www.znak.pl/index.php?cid=143&scid=...roSap128+LitBOX podkręcal ktos ta karte ile z niej mozna wycisnąc??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Nikt ci nie powie ile sie z niej wycisnie. Wrozkami nie jestesmy. Kazda karta kreci sie inaczej. :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuk Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Mój komp: athlon xp 2200+ 512ddr gigabyte 9600pro ropla 300w k7s5a Podczas gry w cs'a 1.6 fpsy strasznie mi skacza (50-100, na geforce4 mx440 mialem 80-100), próbowałem różnych sterowników[omega:2.5.97a;2.6.05a;2.6.25;2.6.42;2.6.83; dna[3.0.4.9; 3.9.5.4; 2.8.4.8a; 4.0.5.6; 4.4.5.10a;] - nie mogłem zainstalować, jakies błędy wyskakiwały na końcu], lecz nie przyniosły oczekiwanego rezultatu. Czyżby radki nie wyrabiały w open gl [stary engine hl1]? Może jest to wina w sprzęcie? Na board.counter-strike.pl tez niektórzy ludzie maja problemy z radkami, a niektórzy nie. W czym tkiw problem? EDIT: Testowałem z vsync off, wszystkie suwaki przestawione na wydajnosc. Edytowane 29 Grudnia 2005 przez nuk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuk Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Znalazłem coś takiego: http://forum.overclockers.pl/viewtopic.php?t=8256 Czy taka operacja moze zwiększyć wydajność w opengl? EDIT: pulpit->wlasciwosci->ekran i tam mam do wyboru 1.monitor plug and play na gigabyte radeon 9600pro( omega 2.6.42) oraz 2.(monitor domyślny) na gigabyte radeon 9600pro (omega 2.6.42) dlaczego tak jest? EDIT2: Gdy przesunąłem wszystkie suwaki na najwyzsza jakos to fpsy w ogole sie nie zmieniły ( nadal 50-100). EDIT3: Czy problem może tkwić w zasilaczu lub słabym chłodzeniu karty?? (sam radiator) Edytowane 29 Grudnia 2005 przez nuk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Witam. Muszę podjąć szybką decyzję. Co wybrać 9600 Pro z 128 mega pamięci, ale taktowaną na 500 mhz (Memory) Czy może wersję 256 mega, Sapphire Advantage... Wersja z 256 mega, ale taktowane tylko 446... Wiem, że taktowanie jest bardzo ważne... Tylko pytanie co będzie sensowniejsze... Ta dodatkowa pamięć się w ogóle przyda ??? :blink: Pozdrawiam :) Edytowane 31 Grudnia 2005 przez Zoltar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Nie bierz 256 MB bo ta karta i tak nie wykorzysta tylu MB. Bierz 128 MB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Ok, Dzięki ! A Sapphire to dobry wybór w 128 MB ??? Do ilu idzie to podkręcić i czy warto wydać 300 zł ? Dzięki wielkie !!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Tak sapphire jest ok. A czy warto dac 300zl? Jezeli koniecznie chcesz gware to tak, ajak nie to poszukaj za 3xx zl na allegro 9700pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 dj.skorek... help me ... please... przeslij mi na maila oryginalny bios z naszego radzia .. bo cos mi sie zaczelo chrzanic z radziem :blink: :unsure: :huh: :-| :? :cry: zrob to prosze mozliwie jak najszybciej .. katowicka_kdp@interia.pl z gory dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Trzeba było tak szarżować <_< ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 :)krzymack_opole(: ok juz jest wyslane :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Kumpel kupił w moim imieniu Gigabyte'a... Pamięci ma na 400 tylko... I z pierwszyh testów kręci się słabo... 3D Mark 2001... Najlepszy wynik 6885 na 1000 Mhz i 256 MB ramu :unsure: To wynik na seryjnych zegarach... Nie jest zły imho... Tylko pytanie do Was ?! Mogę zmienic w tygodniu na coś innego... I teraz pytanie... Polowac na Saphhire'a z lepszym zegarem ? Co byście zrobili na moim miejscu ? Pozdrawiam serdecznie. Dobre 2 lata temu kompy odeszły na bok i jestem daleko z tyłu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Nie nie szukaj sapphire. Rozsadniejszym wyborem bedzie teraz 9700pro. Takie jest moje zdanie i nie musicie sie z nim zgadzac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Jasne że lepiej kupic 9700 Pro to nadal całkiem niezła karta :wink: ile sie trzeba ,,napracować,, żeby miec te 5k w 3d marku 03na Radeonie 9600 Pro a na radku 9700 Pro z palcem w ....... robisz 5k w 3d marku 03 :lol2: taka jest prawda Edytowane 31 Grudnia 2005 przez fredus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 ok dzieki Ci bardzo , uporalem sie z tym nieco szybciej :D jakos hula ...ale cos mi sie nie podoba z tym ;/ <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 A co dokladnie sie dzialo? Jak mozna widziec? Cos nabroiles z karta? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 nic nie narobilem .. lecialem juz chyba z 3 miechy na biose w ktorym bylo ustawione 500 i 700 i zmienione timingi, a dzis wlaczam kompa .. i bahhh jakies zygzaki .. wkoncu windoza wskoczyla.. patrze i jakies bledy w czcionkach itp.. wlaczylem nfs mw.... zwiecha ;| .. reset .. zwiecha podczas ladowania windozy .. reset .. zwiecha w windozie ;| pomyslalem ze to moze przez nowe ramy .. ale nic nie dalo ustawienie stand. taktow.. wylaczylem kompa , rozebralem go, wszystko piknie ladni poskladalem i.. komp sie nie uruchamia w ogole .. tzn. komp jakby wstal bo na wyczucie wbilem do biosa, ale monitor czarny.. mysle no .. zdech radzio .. a jestem splukany.. nie mam kasy nawet na nowa karte ;| .. wkoncu windoza wstala .. szybko szukam biosa na necie .. nie ma .. ale wreszcie jest !!! eureka.. wgralem normlany bios .. i dlaej cos nie tak.. ehh .. ale w miare juz hula .. ale czuje ze zywot radzia dobiega konca.. chyba trzeba odkladac kase na nowa karte ;/ ehh:( jeszcze zaraz marki zarzuce czy wyniki sa w normie .. dziwne to wszystko .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19_gto_19 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 jak w Ati Tray Tool ustawic zeby wykryl max taktowanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 jak w Ati Tray Tool ustawic zeby wykryl max taktowanie?Wchodzisz w Overclocking, Wciskasz przycisk "Show 3D Renderer" I uaktywniaja ci sie obok oba przyciski: Find Max fo GPU i MEM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms_14 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Witam ! Ja mam takie pytanie. Da sie jakoś zrobić chłodzenie drugiej części GPU ?? Jezeli tak to co jest potrzebne :D i jak to mniejwięcej bedzie wyglądało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Tak da sie. Na allegro sa takie prostokatne radiatory na chipset i sadze ze rozstaw jest taki sam wiec wtedy tylko wkladasz "kolki" co trzymaja chlodzenie. Jak nie to zwykly radiator przyklejony np. tasna termoprzewodzaca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Czesc Mial ktos problem z gra Toca 2 i radkiem 9600 ? W grze, samochody widac normalnie, a cala trasa z obiektami nie ma tekstor tylko szare bryly !. Najpierw powylaczalem AA, anizo w grafice, pozniej zmienilem stery na catalysty 5.3, calatysty 4.3, odkrecilem nawet karte, w opcjach gry testowalem wylaczanie/wlaczanie wszystkich mozliwosci (anizo, odbicie od maski, cienie itp), reinstalka dx 9 tez byla Nic nie pomaga, szukalem na necie informacji na ten temat i nic nie znalazlem, wkurzyem sie porzadnie bo pol dnia stracillem na kombinowaniu. Gre mam oryginalna wiec wersja 1.2, Radeona 9600 pro, nie wiem juz co robic. Normlnie jade na sterownikach NGO ATI Optimized Driver v2.3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Panowie. Wracając do tematu mojego 9600 Pro (400) Jest sens zamienić na Radeon 9600 Pro Sapphire Advantage 128 MB DDR (446) Bo ta moja więcej jak 500 na pamięci nie przyjmie... Chyba, że dowale radiatorki (Znowu będę cudaczył z kompami :P ) Mam do Was pytanie. Dostanę jeszcze coś sensownego, żeby miało 600 mhz na pamięciach ??? W cenie do 350 zł Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) cos sensownego mowisz... to poszukaj na allegro to moze jakiego 9800 dorwiesz albo 9700 ... albo mojego krola O/C za 350 Ci sprzedam jak chcesz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A tak na serio to ja zaczynam odkladac kase bo czuje ze moj juz niedlugo odejdzie z tego swiata.. narazie sie uspokoil, jednak wysyla mi niepokojace sygnaly :D chyba zbieram na x800gto.. albo jakiegos uzywanego 6800.. a na tego moze znajde jakiegos kupca (łosia;D) pozdro;) edit: @RS wsadz swojego radzia do kompa jakiegos kumpla(kolezanki :D) i sprawdz czy tez tak sie dzieje ... Edytowane 2 Stycznia 2006 przez :)krzymack_opole(: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Mój roczny Radek 9600Pro (Gigabyte GV-R96P128DH) z 400/600 leci stabilnie na 540/750. A co najlepsze to są jego całkowite możliwości! Ciekawe na ile jeszcze pójdzie... ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 albo mojego krola O/C za 350 Ci sprzedam jak chcesz 350?? Nie bądz śmieszny, za 350 zł to dorwiesz na allegro 100 razy lepszego 9700 Pro, Krzymack napewno nie wezniesz za swojego Radka 350 zeta no chyba ze jakiś frajer sie znajdzie :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...