Zoltar Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Wasze wyniki w podkręcaniu są osiągnięte na standardowym chłodzeniu ? Czy macie może radiatory na pamięci, jakis dodatkowy wentyl, w przypadku jego braku ? Moja ma fochy... Jak puszczam ją na 430/500-530... Potrafi miec mniej, niż na normalnych zegarach. Ściągam nowe Omegi... Zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Ja mam Arctic Cooling ATI Silencer2. A nowe omegi to dobry pomysł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) 350?? Nie bądz śmieszny, za 350 zł to dorwiesz na allegro 100 razy lepszego 9700 Pro, Krzymack napewno nie wezniesz za swojego Radka 350 zeta no chyba ze jakiś frajer sie znajdzie :mur: fredus nie denerwuj sie tak :) A 350 to moze nie ale 300 zl jakiemus lolowi opchasz (a takich w Polsce pelno) :D Co do pytania Zoltar'a to juz pisalem ze lepiej brac 9700pro. Aha no i moj radzio idzie na default chlodzeniu, bo tutaj nie ma potrzeba zmieniac 42* max wiec nie przesadzajmy. Edytowane 2 Stycznia 2006 przez dj.skorek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 fredus co sie tak bulwersujesz ?:D mowie ze bede szukal losia :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a co do O/C to ja tylko jakies radiatorki na pamieciach mam ... dodam ze te radiatorki to na pamieci TSPOT sa :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Nie no sorki za ten naskok, tylko wiesz 350 zeta to bardzo duzo jak na Radka 9600 Pro mimo że tak dobrze sie podkręca, ale szukaj łosia szukaj może znajdziesz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Nowej 9700 Pro nie dostanę w sklepie co ? Czy jeszcze jest jakaś szansa... ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 raczej nie ... niestety.. ale ja tez zastanawialem sie moze nad jakims 9800, jednak gdy zastanowisz sie glebiet to uzywanej chyba nie ma sensu kupowac.. jednak to jest ryzyko kupic takiego hmm staruszka.. zmeczonego zyciem... Ja chyba zaczynam odkladac na 6800 lby x800gto..sam nie wiem :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Dokładnie! Przez wejście 7800 i serii X1800 karty 6800,6600 i X800 duzo staniały! Ja już zbieram na którąś z nich!!!! Zanim uzbieram to jeszcze troszke stanieją! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Panowie, panowie to temat o 9600 :) a nie :P Zoltar jak chcesz miec ze skepu i gware to raczej 9600 juz sie nie oplaca brac teraz. Lepiej by bylo dozbierac do 6600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Skorek ;d Widze ze Ty do konca pozostaniesz wierny radiowi naszemu :lol: Ej co myslisz o radku 9600pro Gecube? Bo bede mial okazje bez doplaty wymienic swojego .. Jestem ciekaw jak sie kreci B) :wink: Kurde szkoda ze na naszym tak ciezko cokolwiek zrobic .. Chodi mi o jakiegos moda na VDDQ i napiecie dla memek .. Tak zeby wszystko sie krecilo piknie panocku :? Nie ma to jak radzie od Gexa ... hehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 350?? Nie bądz śmieszny, za 350 zł to dorwiesz na allegro 100 razy lepszego 9700 Pro, Krzymack napewno nie wezniesz za swojego Radka 350 zeta no chyba ze jakiś frajer sie znajdzie :mur:jak bys nie zauwazyl to był dowcip ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Mam problem. Używam ATI Tray Tools do podkręcania mojego 9600Pro i dosć ładnie idzie. Ale nie w tym rzecz. Nie chodzą mi gry w OpenGL (Doom 3, Quake 3 Arena). I tylko gdy mam włączony ten program. Jak go wyłaczam, od razu, bez żadnych restartów moge grać. I tu mam pytanie. Czy po wyłączeniu ATI Tray... nadal moja kart ajest podkręcona (zmienione taktowania i timingi)?? Jeśli nie, to jakie ustawienie może zmienić tą sytuacje? Jakaś opcja OpenGL czy może w zakładce Tweaks? Bo nie sądze żeby to było wynikiem podkręcenia. Jak podkręcałem w Riva Tuner normalnie mogłem grać. Aha. Gry na Direct3D chodzą normalnie (NFS MW, SWAT4, FIFA 06, Colin 2005...) HELP!!!! :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 jakich uzywasz sterownikow ? wrzuc omegi 2.6.87 i sprawdz co bedzie .. mi bardzo przypadly do gustu te sterowniki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) Catalyst 5.12 Edytowane 3 Stycznia 2006 przez adi_em Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor_MK Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Witam wszystkich.Nie wiem czy jest taki temat ale sporo przejrzałem i konkretnie podobnego nie znalazłem.Więc do rzeczy.:)Mam radka sapphire 9600Pro 128/128.Szukałem sporo o Vmodzie ale nie znalazłem do swojej karty.Czy ma ktoś może identyczny model?I moze mi coś zapodać jak posiada, albo wytłumaczyć jak zrobić Vmoda rdzenia i pamięci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=126530 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor_MK Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Jakby działały te dwa ostatnie linki odnośnie właśnie mojej karty to by było git.Tam już też szukałem, a te powyżej nic ciekawego do mojego radka nie przedstawiają:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 http://unoid.net/9600pro/voltage.html http://www.rojakpot.com/showarticle.aspx?artno=116&pgno=0 http://www.rojakpot.com/showarticle.aspx?artno=114&pgno=0 http://www.xtremesystems.org/forums/showth...&highlight=9600 http://www.xtremesystems.org/forums/showth...&highlight=9600 Tylko kilka- jest tego więcej. Poszukaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 ostatni działa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor_MK Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 A no działa, tylko że właśnie to i tak nie to co potrzebuje bo to nie ta karta:)Pare tych linków powyżej jest ciekawych tylko że za cholere tam nie ma sapphire i to mnie boli.Czy jakieś specjalne chłodzenie będzie potrzebne żeby zrobić vmoda?:):) Cavarr skąd Ty takie wyniki bierzesz:)Ja to sie dziwie skąd ludzie to wyciskają. Ja mam radka 9600Pro i w 3DMarku2003 mam 4000pkt :D:D Pewnie smich na sali:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Czy Twoja karta ma jakąś niereferencyjną budowę? Inny układ na PCB inne elementy i scalaki? Chłodzienie- na pewno nie fabryczne. Trzeba zainwestować w coś dużego i najlepiej miedzianego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor_MK Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Z tego co widziałem na zdjęciach innych modeli 9600 to właśnie moja się specyficznie różni.Ma inaczej porozstawiane scalaki ale z tego co wiem to pewnie bardzo podobne do wszystkich.Czy jak walne fote to pomożesz mi znależć to gdzie mam sobie pomierzyć i coś polutować?:)Czy Zalman ZM80D będzie wystarczająco odpowiedni?Czy podoła zadaniu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Może to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor_MK Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Na pewno to nie taki:)Nie mam takich szerokich scalaków tylko mam 2 albo 3 tranzystory mocy.(chyba ;) )co środkowej końcówki nie mają i są wlutowane tylko po dwie w każdym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Nie rob se jaj. Szukasz obojetnie jakiej grafy z takim samym PCB i po klopocie, a w przyklejonym topicu masz linki i wejdz na ostatni i szukaj takiego ukladu jaki ty masz. Nie koniecznie musi to byc Sapphire. Po co nowy temat? :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor_MK Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Jakbym wiedział co to PCB to byłoby też dobrze:)Wszystkie jakie zdjęcia widziałem to ledwie przypominają moja grafe i za nic nie moge dojść gdzie to jest na mojej.Scalaki co każdy to prawie inny i w innych miejscach.Zrobie fote i tak będzie najlepiej bo bez tego ani rusz.Tak czy inaczej - odpowie mi ktoś czy ten radiatorek styknie?Bo pewnie z wentylem to by było wskazane :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) PCB to jest plytka, na ktorej wszytsko sie znajduje. To zrob fote i daj ja, ale tamat i tak bedzie zamkniety raczej bo masz przyklejony topic o tych grafach. Edytowane 5 Stycznia 2006 przez dj.skorek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bundy81 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Witam !!! Temat przewalony już setki razy, a mianowicie V-mod MEM do Radka 9600XT, szukałem ale jakoś do mojego typu nie moge znaleźć mam karte Radeon Shappire 9600XT VIVO 128Mb i nie wiem czy v-mod od zwykłego 9600XT moge na nim wykonć, nie chce czegos na starcie zpartolić, jeśli można to jak by ktoś mógł mi podać link do opowiedniego v-moda. THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Jak masz uklady w tych samych miejscach to mozesz. Mysle tez ze jak sa w innym miejscach, a sa takie same elementy to tak samo chyba v-mod zrobisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Sadzac po taktowaniach (Radeon 9600Pro 400/466 -> 480/515) jest to jakis advantage na tsopach (mem 4ns) czyli nic innego jak zwykly r9600 z fabrycznie podniesionymi taktowaniami. Pozatym staraj sie nie powielac istniejacych tematow. http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...hl%3Dpl%26lr%3D To raczej ta karta. Edytowane 5 Stycznia 2006 przez ath Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...