Skocz do zawartości
daru

Ati Radeon 9600 Pro / Xt

Rekomendowane odpowiedzi

Karta wyglada identycznie jak TA. Jezeli bedziesz mial szczescie to ja ladnie wykrecisz :D. Ale gdybym mial wybierac to bralbym 9800SE modowalnego :D.

No wlasnie ja tez tak chce zrobic, ale gdyby tak sie nie udalo dorwac modowalnej, to sie nad tym Radkiem zastanowie. THNX anyway :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec panowie dzieki wam udalo mi sie karte wykrecic do 545/680. nie bylo artow w grach, ale pojawialy sie tylko w 3d marku 03. zjechalem na 530/660 i chodzi lux. pewnie troche bym podbil jeszcze ale poczekam na radiatory i bede mial 2 starcie z karta :D dzieki wielkie panowie. :gitara:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baldzo śmieszne :D

No to czeka mnie wymiana sprzętu na lepszy :D A po za tym miałem ostatnio małe problemy jak się jednak okazalo przyczyną było fast write na ON (w ramach testów). Po zmianie w ATTool timingów choćby nawet bezpiecznych robiła mi się kaszana na pulpicie. Jednak mój komp woli OFF :D

Update:

Ave Chaos :D

No to sie zacznie jak wrócę do domu bo teraz nie mam czasu:

Nowy wynik w 2k3: 4769pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ladnie krecicie panowie. Nie wiedzialem ze da sie z tych pamieci duzo wyciagnac bo wedlug producenta juz pracuja z maksymalnymi taktowaniami. Ja mialem wiecej pokrecic ale sie tak zastanowilem i postanowilem zrobic sobie z DH troche lepsza wersje XT :P A mianowicie patrzcie podpis. Tyle styknie <mi> gry chodza na maxa, Doom3 na high ustawieniach wiec chyba nie jest zle :) Oczywiscie bez zadnych artow :F

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam was

tez zamierzam kupic właśnie tą karte radeon9600 pro od gigabyte

moglibyscie mi doradzić gdzie najlepiej kupować

bo sprawdzałem w sklepach internetowych ceny wahaja sie od 500-580zł

bardzo prosiłbym o rade

a skoro juz pisze to przy okazji chciałbym sie zapytac czy zasilacz CHiftec 360 W pociągnie ta grafe przy takim sprzecie

athlon2500bartek512mb333mhz elixir,kt6deltasr,dvd-rwr,dvd rom

aktualnei mam codogena300w

chciałem dodać ze w przyszłości sprzed bede podkręcał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ladnie krecicie panowie. Nie wiedzialem ze da sie z tych pamieci duzo wyciagnac bo wedlug producenta juz pracuja z maksymalnymi taktowaniami. Ja mialem wiecej pokrecic ale sie tak zastanowilem i postanowilem zrobic sobie z DH troche lepsza wersje XT :P A mianowicie patrzcie podpis. Tyle styknie <mi> gry chodza na maxa, Doom3 na high ustawieniach wiec chyba nie jest zle :) Oczywiscie bez zadnych artow :F

no widzisz .. a mnie przy 550/700 chodza bez artów :)

prawda ze fajnie? :)))

tak smigam na codzien

a max bez artów to 557/762

witam was

tez zamierzam kupic właśnie tą karte radeon9600 pro od gigabyte

moglibyscie mi doradzić gdzie najlepiej kupować 

bo sprawdzałem w sklepach internetowych ceny wahaja sie od 500-580zł 

bardzo prosiłbym o rade

http://www.arest.com.pl/showtowar.php?ID=963

a skoro juz pisze to przy okazji chciałbym sie zapytac  czy zasilacz CHiftec 360 W pociągnie ta grafe przy takim sprzecie 

athlon2500bartek512mb333mhz elixir,kt6deltasr,dvd-rwr,dvd rom

aktualnei mam codogena300w 

chciałem dodać ze w przyszłości sprzed bede podkręcał

zobacz w moj podpis :)

jad dodam ze procek lata na napieciu 1.9 z hakiem to chyba jzu wiesz czy da rade nie? .. 3v na pamieciach pokrecona grafa fsb 235-240 .. jakies wątpliwosci? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chaos bardzo fajnie :F Nawet jesce fajniej mial ktos kto przetektowal pamiatki na 800. Really pr0. gratulacje ^^ Czytalem kiedys artykul ze jak wchodzily te radki od gigabyte to dali je do testowania i na jednej stronce pisali ze wycisneli z core 676!!! Tu prosze link >> http://pcmoddingmy.com/content.php?review.89 <<

Z pamiatek nie wyciagneli duzo, ale podobno w przypadku tego modelu wazniejszy jest core :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie ... memki daja po podkreceniu z 600/760 u mnie jakies 500-700pktmax

a core 400@558 ponad 2k ;]

zeby nie bylo ze próznuje

15423

;]

na razie mam dosc 3dmarków :)

ja na razie daje spokoj :)

moje wyniki:

Dołączona grafika

15423

Dołączona grafika

4717

Dołączona grafika

35063

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chaos no moje gratulacje naprawde super podkręciłeś ten sprzęt

jest przekonany co do grafy że biore radka 9600pro i do chifteca360w DF !!

No ja niczym nie moge sie popisac mam lipne pamięci elixiry

jedynie co podkręciłem to proca z 1,84GHZ@2,040 ghz jak dam dalej to asynchro no i lipa moze by tak zwiększyć napięcie na pamiątkach tylko ile ?

no i druga rzecz mam małe doświadczenie w podkrecaniu..

pozdro RADEK 9600 pro the BEST!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@timmon24 .. THX ... wystarczy logicznie myslec czytac i zbierac informacje .. nikt od razu nie wykreca ostanich potów .. powoli czlowiek poznaje sprzet :)

...Ten bios jest magiczny normalnie ...

Ktory? Madview? Gdzie go znalezc mozna?

http://members.lycos.co.uk/chaosik/bios/?k...og=./9600pro-xt

do wyboru do koloru :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

madness a co z 2k1?

Aquamark to pic nawode .. po co komu oceniac pod wzgledem grywalnosci w aquanoxa 2 :))

co prawda fajnie popatrzec jak leca klaty w dól w 3 typowych dla gier miejscach

.. pierwsze to tam gdzie sie taki dym wydobywa ...

.. drugie jak jest large terain vegetation

.. no i massive overdraw :)

tyle bitmap na raz na wybuchu to chyba nigdzie nie ma :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No gratuluje Panowie... aż się miło czyta... :wink:

Aktualnie 9600Pro od Gigabyta to chyba najlepsza karta jesli chodzi o stosunek cena/jakość/możliwości. Składam kolesiowi kompa i juz chyba wiem co bedzie "budowało" grafike... :idea:

P.S.

Swoją drogą chłopaki z ARESTu ciagle trzymaja fason z cenami, chyba najlepszy sklep netowy... Najpierw HYNIXy, teraz ten Radek od Gigabya... no wypas!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą chłopaki z ARESTu ciagle trzymaja fason z cenami, chyba najlepszy sklep netowy... Najpierw HYNIXy, teraz ten Radek od Gigabya... no wypas!

pomijajac ze sa burakami to ceny maja ok ..
Tak LOLasy totalne, nawet nie mają pojęcia co pchają w ludzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywiscie, odrazu to ciezko ta karte podkrecic. trzeba probowac z roznymi biosami (bo to chyba od egzemplarza zalezy jak sie bios "przyjmie") pozatym wersja catalystow tez ma wplyw... ja nie moglem podkrecic ramu nawet o 15mhz w trybie DDR :) teraz mi gry smigaja w 545/680 bez artow. na tych wartosciach pojawiaja sie tylko arty w 3d marku 2003... ale normalnie na 530/660 to ZERO artow :) wiec jest roznica :D bede jeszcze probowal z innymi biosami... :) probowal ktos poprostu wgrac bios od gigabyte ale od np. XT, albo od PRO w wersji z samsungami 2.8ns ? jakies roznice ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy oznaczenie 3.3ns sa prawdziwe. Jak wiadomo firma samsung często robiła zmyłki dotyczące pamięci i ich oznaczeń. Ja mam niby pamiątki 3.3ns ale po rozluźnieniu timingów lecą z częstotliwością odpowiadającą 2.5ns pamiątkom. Niestety na żywca nie ma sensu wgrywać biosu od XT poniewaz pogarsza on możliwości OC. Jeśli chodzi o stery to uważam że omega 2.5.67 jest chyba najwydajniejsza. Ważna sprawa w OC tych kart to mocne i stabilne zasilanie. Druga rzecz pojawiająca się dopiero po OC to wymóg wydajnego chłodzenia. Karta ta normalnie a nawet po lekkim podkręceniu jest zimna. Dopiero dojście do wyższych częstotliwości powoduje duże wydzielanie ciepła. Wtedy na chłodzeniu nie ma co oszczędzać. Liczy się też trafienie egzemplarza. Czym nowsza tym słabiej się kręci. Poprawia się u producenta selekcja GPU :wink: Ale każda powinna się dać przetaktować z 400/600 na 540/680. Tak więc zachęcam do eksperymentów z tymi kartami bo sa one na prawde wdzięcznym materiałem do OC. A wzrost wydajności jest rzeczywiście widoczny.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanko tzn bardziej problem wie ktos jak to rozwiazac "Ponad polowa pamieci fizycznej jest dostepna dla AGP. Moze to zmniejszyc wydajnosc..." Wie ktos jak temu zaradzic i czy wogole jest prawda ze moze to zmniejszyc wydajnosc ? Z gory wielkie dzieki :) To byl odczyt z AIDY32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...