timmon24 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 no ciekawy jestem jak ten mój radeonik bedzie sie kręcił , z reguły to ja mam pecha co do sprzetu , moze bedzie inaczej. We wtorek bede mial zasilacz chieftec 360w DF to wtedy podlacze grafe i zobacze czy jest warta ceny 560 zł . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 no ciekawy jestem jak ten mój radeonik bedzie sie kręcił , z reguły to ja mam pecha co do sprzetu , moze bedzie inaczej. We wtorek bede mial zasilacz chieftec 360w DF to wtedy podlacze grafe i zobacze czy jest warta ceny 560 zł .no ciekawy jestem jak ten mój radeonik bedzie sie kręcił , z reguły to ja mam pecha co do sprzetu , moze bedzie inaczej. We wtorek bede mial zasilacz chieftec 360w DF to wtedy podlacze grafe i zobacze czy jest warta ceny 560 zł . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 4. w satysfakcji ze sie nie zmarnowało kasy W moim przypadku ujął bym to inaczej - nie zmarnowałem kasy, ale kupiłem sobie spokój i pewność, ze po kolejnej wędrówce ze sklepu wsadzę kartę do kompa i będzie te 500 / 650 :P . Z domu do sklepu wytarłem już prawie autostrade :lol: , w pewnym momencie zacząłem podejrzewać, że w hurtoni w której sklep się zaopatruje robią przesiew tych kart. Żaden 9800se nie chciał poprawnie działać z 8 potokami, żaden 9600 pro nie wyskoczył ponad 450MHz. A i ten 9600xt bez zmiany chłodzenia nie wyskoczy ponad 524MHz i nie sądze aby wogóle przeskoczył 550MHz. Co do różnic rv350 a rv360 - overdrive, pomiar temp. wbudowany w chip, zmieniony kontroler pamięci (co zresztą nie wpłynęło na wydajność :wink: ). Tak więc w uproszczeniu można powiedzieć, ze to to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Na ile według was będe mógł liczyć tak około w 3 damrku 20012003 na default radeonie 9600 pro gigabte przy tym sprzecie ? athlon2500@2,04ghz,512mb333mhz elixiry,KT 6 delta SR,CHieftec360 w DF. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 timmon24: 3DM2001: ~11000 3DM2003: ~3300 3DM2005: ~1300 Aquamark: ~22000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 4. w satysfakcji ze sie nie zmarnowało kasy W moim przypadku ujął bym to inaczej - nie zmarnowałem kasy, ale kupiłem sobie spokój i pewność, ze po kolejnej wędrówce ze sklepu wsadzę kartę do kompa i będzie te 500 / 650 :P hehe .. wiesz ... ale tweak to forum o ludziach podniecajacych sie podkrecaniem ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 podkręcanie to wazny element forum ja niestety to tylko procka mam podkreconego niewiele,we wtorek moze to bedzie grafa A własnie co do podkrecania radeona9600pro gigabyte do jakich wartości podkrecenia spokojnie powinien wystarczyc ten niepozorny wiatraczek co jest na karcie ? Z tego co wiem to do ekstremalnego krecenia potrzebne jest juz lepsze chlodzenie na grafe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Nie koniecznien trzeba zmnieniać chłodzenie. Te karty pobierają tylko 20W, więc raczej nic się nie stanie, gdy rdzeń puscisz na 500-550MHz... Co, do pamięci, to tu radzę już się zastanowić nad lepszym chłodzeniem. Poza tym samo chłodzenie nie gwarantuje wysokiego O/C. To jest już raczej indywidualna cecha karty (VPU). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 gigabyte'y maja bardzo niskie napiecia co ma swoje zalety i wady wada jest to ze nie mozna se za duzo niektórych egzemplarzy podkrecic i zrobic vmodów ... a zaleta jest to ze nawet mocno podkrecona jest zimna praktycznie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 hehe .. wiesz ... ale tweak to forum o ludziach podniecajacych sie podkrecaniem ;]To wiem, sam lubie wyciskać ostatnie poty ze sprzętu. Procek śmiga 11 x 214, ograniczenia radka też juz dokładnie znam. Po prostu kupując radka zrobiłem założenie, że musi na codzień pracować 500 / 600. Po paru egzemplarzach ludzie w sklepie mieli mnie już chyba dość (nic nie mówili, ale się zaczeli dziwnie patrzeć :? ) a i ja też miałem już dość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Conti. Znam ten ból. Tak samo miałem z moim 8500LE. Też raz wymieniłem, ale i tak się nie kręcił dobrze. Teraz mam podobnie z tym, że nie narzekam 460/700 to nie jest wcale tragicznie, bo ogólna wydajność jest wlaśnie na poziomie nie kręconego XT. Jak sobie kupię następną kartę, to pewnie też trafię na taką ze słabym O/C. :( Ale i tak jestem zadowolony ze sprzętu, bo wszytskie gierki właściwie chodzą ładnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Z tym chlodzeniem to święta prawda. Ja w dalszym ciągu działam na standardowym chłodzeniu a rdzeń 600MHz przekroczył w marku 2k5. Mam teraz przygotowane chłodzenie ala arctic silencer (chłodzenie do proca w laptopie) ale wydaje mi się, że nie ma sensu zakładać (no ale moze uciszę sprzęt). Na kartę trafiłem przypadkiem i jest to chyba najbardziej udany zakup w moim komputerze. Chciałem mieć 9600Pro (wymieniałem z pełnego GF 5700 425/550) ale nie przypuszczałem, że skok wydajności może być tak duży. Normalnie pracuje 550/700 bez najmniejszego zająknięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 No a ja jestem cąły czas w niepewności nie moge się doczekać tego CHIEFTECA360w aby podpiąć moją karte . 2 najgorsze elementy w kompie wymienilem juz moge poweidzieć czyli gf4mx440se i codogen300w . Teraz 2 najsłabsze rzeczy w moim kompie to przedw wszystkim badziewne ramy (NAYNA) przez które nie moge procka podkrecić na 3200, no i marna płytka główna .Nie moge odżałowaćże nie kupiłem pamięci 400 mhz (to był mój najwiekszy błąd ).Gościu w sklepie mi wcisnął 333mhz bo mówi że jak bede miał 400 mhz to nie będzie synchro a nie pomyslał ze gdybym tak chciał podkręcać .... eh szkoda gadać Dlatego teraz jak coś kupuje to zawsze konsultuje się na tym forum jak to jest w przypadku radeonika9600pro no i chifteca360w NAPRAWDE SUPER FORUM I WDZIĘCZNY WAM JESTEM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Z tym chlodzeniem to święta prawda. Ja w dalszym ciągu działam na standardowym chłodzeniu a rdzeń 600MHz przekroczył w marku 2k5. Mam teraz przygotowane chłodzenie ala arctic silencer (chłodzenie do proca w laptopie) ale wydaje mi się, że nie ma sensu zakładać (no ale moze uciszę sprzęt). Na kartę trafiłem przypadkiem i jest to chyba najbardziej udany zakup w moim komputerze. Chciałem mieć 9600Pro (wymieniałem z pełnego GF 5700 425/550) ale nie przypuszczałem, że skok wydajności może być tak duży. Normalnie pracuje 550/700 bez najmniejszego zająknięcia. zmiana defaultowego coolerka na blok wodny ktory utrzymuje karte ponizej 32-33* nie dala mi zadnego przyrostu praktycznie (moze z 5mhz) na core ... mowie o gigabyte'ach .. bo one po prostu sie nie grzeja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 A jak wam podoba się nowe CCC od ATI? I najnowsze omegi na Catalystah 4.10. Mamy do naszych kart bogaty wybór sterowników, i nie wiem na co się zdecydować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 mi zmiana coolera na blok dała +25mhz (karta HIS) więc to pewnie też zależy od firmy lub modelu... pamięci też mam ciepłe bez podkręcania, zobacze jak będzie po założeniu miedzianych radiatorów, ale dopiero jutro je kupie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Miedź na pamiątki to zły wybór. Można sobie ugotować pamięć na cacy. Lepsze jest aluminium + nawiew. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 hm... a nie lepiej byloby miedz+nawiew? w koncu miedz szybciej magazynuje cieplo ,a szybsze oddawanie wymusilby nawiew. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 nawiew będzie, więc raczej zostane przy miedzianych btw. mój HIS nie przyjmuje żadnego z biosów, które tu testowaliście (madview, gb, fic), po wgraniu mam black screen i musze robić spowrotem flasha do oryginalnego HISowskiego biosu...wiecie może czy da sie to jakoś zrobić? btw2. mam pamiątki 2,8ns i max. bez zmiany timmingów to 660mhz...:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Miedź ma to do siebie, że znakomicie odbiera i magazynuje cieplo ale słabo oddaje do otoczenia. Z aluminium jest trochę inaczej gorzej przyjmuje ciepło ale dużo szybciej je oddaje (przy nadmuchu jeszcze szybciej) Iwo pokombinuj z timingami w Ati Tray Tools. Następnie stabilne wartości wgraj w swój bios rabbit-em i z głowy. To najlepsza metoda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Madness - tak robiłem, ale na razie nie mam jak przetestować za bardzo różnicy, bo mam tak zawalony system, że max co osiągam to 3600 w 3dm03 (na czystym systemie ok.4100 bez zabawy timingami). Co ciekawe, ustawienie CL na 3 w pierwszej zakładce NIC nie pomaga na mojej karcie. Ustawiłem ostrzejsze timmingi, takie jak ma w podpisie Fariwave, i pamięci spoko na 700mhz. Jutro bedzie reinstalka os'a to wszystko dokładnie potestuje. btw. SP2 mi nieźle zamulił system, licząc zamulenie 3dm03 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 mi zmiana coolera na blok dała +25mhz (karta HIS) więc to pewnie też zależy od firmy lub modelu... pamięci też mam ciepłe bez podkręcania, zobacze jak będzie po założeniu miedzianych radiatorów, ale dopiero jutro je kupie a moglbys zmiezyc jakei masz napiecie na core? pozatmy nie masz obcietej sekcji zasilania pewnie wiec mozesz nawet pokusic sie o vmody .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 po czym mozna rozpoznac ze sekcja zasilania jest obcieta?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 na core mam 1.28v (miernikiem właśnie zmierzyłem) czyli zdaje się o 0.08v więcej niż być powinno. mniemam, że miałeś na myśli tego power-moda z gniazdkim do molexa mówiąc o sekcji zasilania, ale niestety też mam obciętą... upd. rout -> http://unoid.net/9600pro/power.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 nie mam niestety bga :? a z tego co widzialem to te uklady zasilania znaczaco roznia sie [w zaleznosci od zastosowanej pamieci]. ma ktos moze linka do czegos podobnego ale nt. tsop? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 po czym mozna rozpoznac ze sekcja zasilania jest obcieta?? trzeba porownac swoje PCB karty z referencyjna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawca_nerek Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 mam 2 pytanka 1. gdzie Ati tray tools przechowuje swe ustawinia dot OC (jak je zdefiniuje oczywiście 2. jakie steru są najlepsze do OC musiałem zrobić reinstalke i jak wcześniej pamięci śmigały na 390 to teraz przy 365 zaczynają sypać artami mam inne stery od grafiki, timingi ustawione tak samo, i nie wiem co jest (dozuciłem radiatorki na pamięci więc powinno byc lepiej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 mam 2 pytanka 1. gdzie Ati tray tools przechowuje swe ustawinia dot OC (jak je zdefiniuje oczywiście 2. jakie steru są najlepsze do OC musiałem zrobić reinstalke i jak wcześniej pamięci śmigały na 390 to teraz przy 365 zaczynają sypać artami mam inne stery od grafiki, timingi ustawione tak samo, i nie wiem co jest (dozuciłem radiatorki na pamięci więc powinno byc lepiej) 1. REJESTR 2. w sumie bez roznicy jesli chodzi o osiagi zegarow karty... ale ogolnie to polecam omegi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meka Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 a sapphire jak wam sie kreci na tym orginalnym chlodeniu ja wlasnie stabilnie podkrecilem na 530/330 no i wyniki troche podskoczyly 2001se-13826pkt a 2003-4100pkt ati tool niby do 554 core znalazl ale czy to nie za duzo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Mam pytanie co do uzytkowników karty raqdeon 9600pro vo gigabyte CHAOS MADNESS czy wy podkrecaliscie ta karte na standardowym collerze na grafie czy macie coś lepszego z chlodzenia jessli tak to co ? CZy gigabyte naprawde się tak słabo grzeje nawet przy wysokim podkrecaniu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...