>PePeK< Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Ufff odratowałem mego Radka po kilkunastu próbach flashowania i reinstalacjii sterów. Chodzi tak jak wcześniej na 500/700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Witam. Całkiem niechcący wpadło mi w rączki coś takiego, a dokładniej, mam możliwość kupić to w okazyjnej cenie: HIS Radeon 9600PRO 256Mb/128bit pamięci Samsunga 3,3 ns taktowania 400GPU/600MEM Ma ktoś coś takiego? Jak się spisuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sp@wn_J Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) Witam. Całkiem niechcący wpadło mi w rączki coś takiego, a dokładniej, mam możliwość kupić to w okazyjnej cenie: HIS Radeon 9600PRO 256Mb/128bit pamięci Samsunga 3,3 ns taktowania 400GPU/600MEM Ma ktoś coś takiego? Jak się spisuje? 1248960[/snapback] Ja mam takie coś, 128 mb ale pamiątki te same samsunga więc pewnie tak samo jak u mnie się kręcą. Rdzeń bez dodatkowego chłodzenia idzie u mnie na 540 mhz stabilnie, ale pamiątki słabo góra 630. Za małę napięcie na pamięciach jest, ale widziałem gości co po v-modzie dochodzili na nich do 730. Sama karta ok, moja ma taki ładny niebiesko podświetlany wentylatorek, przy moim sprzęcie w 3d mark 2001 ~14000pkt, 3d mark 2003~4100, 3 dmark 2005~1630pkt. Większość gier w 800x600 śmiga bardzo dobrze(słaby monitor) ale przy 1024 karta już nie daje rady ;( Edytowane 31 Stycznia 2005 przez Sp@wn_J Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Ja mam takie coś, 128 mb ale pamiątki te same samsunga więc pewnie tak samo jak u mnie się kręcą. Rdzeń bez dodatkowego chłodzenia idzie u mnie na 540 mhz stabilnie, ale pamiątki słabo góra 630. Za małę napięcie na pamięciach jest, ale widziałem gości co po v-modzie dochodzili na nich do 730. Sama karta ok, moja ma taki ładny niebiesko podświetlany wentylatorek, przy moim sprzęcie w 3d mark 2001 ~14000pkt, 3d mark 2003~4100, 3 dmark 2005~1630pkt. Większość gier w 800x600 śmiga bardzo dobrze(słaby monitor) ale przy 1024 karta już nie daje rady ;( 1249203[/snapback] Właśnie ten, też Coolerek niebieski i taki solidniejszy niż ten z 9550 HISa. Warto wywalić na to 330 pln ? Bo za tyle mogę kupić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sp@wn_J Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Właśnie ten, też Coolerek niebieski i taki solidniejszy niż ten z 9550 HISa. Warto wywalić na to 330 pln ? Bo za tyle mogę kupić. 1249222[/snapback] Wydaje mi się, że tak. Spokojnie z niego zrobisz 9600xt, a za tą cenę napewno nie dostaniesz nic lepszego. Co ciekawe na stronce hisa radeony 9600 pro mają zwykły wentylatorek, a nie taki niebieski. Niebieski mają 9600xt, może po prostu przerobili xt na pro ? Programiki pokazują, że jest to rv350 więc niby nie xt, ale nie zdejmowałem radiatorka więc niewiem. Co do gier: farcry wszystko na very high + anizo x16 i wyłączony aa w 800na 600 poniżej 30 nie schodziło, half 2 800x600 AAx6 AFx16 i ponizej 50 nie schodzi. Za 330 zł bym się nie zastanwaiał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sp@wn_J Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Mały update : Zainstalowałem dziś ati tray tools ( do tej pory używałem riva tunera) i niewiem czemu, ale doszedłem na pamięciach 700 mhz stabilnie, niewiem czemu riva tunerem mogłem tylko do 620, później zwiechy zawsze. Core chodzi na 520 mhz, więc tym bardziej polecami ci tą kartę, jednak nie jest tak źle jeśli chodzi o kręcenia pamiątek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozax Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 witam mam radka 9600 pro Gigabayta zkoncowka nr DE co oznacza ze jego taktowanie standardowe wynosi 400/400 pamieci kreca sie na 500 bez wiekszych problemow natomiast rdzen idzie max 414 a po 20 min. pod obciazeniem radiator jest tak goracy ze trudno dluzej reke przy nim przytrzymac. Mozecie mi doradzic co zrobic zeby sie wyzej krecil???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ochłodzić radiator !!!! Jakiś wentyl zamontuj niech na niego dmucha. Wymienić pastę pod radiatorem na lepszą (np. arctic ceramique). Sposobów jest dużo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozax Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Czy wystarczy jak zamuntuje mu http://sklep.benchmark.pl/pelny_15986.html cos takiego czy przydalo by mu sie cos mocniejszego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slaw268 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Witam mam mały problem z kartą sapphire 9600xt mianowicie jak wchodze we właściwości karty do zakładki SMARTGART mam ustawione AGP wyłączone (szybki zapis też) jak chce włączyć agp x8 to resetuje się komp i powraca do ustawień wyłączone wcześniej przed formatem i instalacją windy miałem x8 ustawione i było git a teraz czy sterowniki omegi czy catalisty to taki sam efekt a chyba jakiś wpływ na prędkość ma czy agp jest włączone czy x8 (konfliktu z pł. główną czy z innym sprzętem niema pewnie bo przed formatem wszystko działało wporządku) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Witam mam mały problem z kartą sapphire 9600xt mianowicie jak wchodze we właściwości karty do zakładki SMARTGART mam ustawione AGP wyłączone (szybki zapis też) jak chce włączyć agp x8 to resetuje się komp i powraca do ustawień wyłączone wcześniej przed formatem i instalacją windy miałem x8 ustawione i było git a teraz czy sterowniki omegi czy catalisty to taki sam efekt a chyba jakiś wpływ na prędkość ma czy agp jest włączone czy x8 (konfliktu z pł. główną czy z innym sprzętem niema pewnie bo przed formatem wszystko działało wporządku) 1252751[/snapback] prawdopodobnie nie masz zainstalowanych sterowników do AGP do płyty głównej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slaw268 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Do płyty głównej chyba wszystkie stery instalowałem przynajmniej wyświetla mi się że "instaled" przy każdej z trzech opcji płyta główna to gigabyta 7nf-rz (może ma to wpływ że po instalacji sterowników do płyty głównej jak się zresetował komp i się zaczął uruchamiać windows myślałem że się zawiesił zresetowałem go a następnie wybrałem opcje uruchom ostatnią działającą konfikuracje windows) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcys-- Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 witam, czy ten Gigabyte R 9600 pro miał kiedyś mniejszy czas dostępu na pamięciach hynix niż 4ns ? a jaki czas dostępu mają te samsungi ?? bo tutaj jest dostępny za 385zł: http://www.esc.pl/index.phtml?id=cennik&gr...0e7d608fbea6468 pozdarwaim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 witam, czy ten Gigabyte R 9600 pro miał kiedyś mniejszy czas dostępu na pamięciach hynix niż 4ns ? a jaki czas dostępu mają te samsungi ?? bo tutaj jest dostępny za 385zł: 1252976[/snapback] Bylo... to nic innego jak podkrecony 9550. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 witam, czy ten Gigabyte R 9600 pro miał kiedyś mniejszy czas dostępu na pamięciach hynix niż 4ns ? a jaki czas dostępu mają te samsungi ?? bo tutaj jest dostępny za 385zł: 1252976[/snapback] Olej tego Gigabyte - jest to zwykły R9550, z którego Gbyte zrobiło 9600pro 400/400 Swoją drogą wgrałem ten bios do mojej karty (Gbyte R9550) i zrobiłem testy najpierw na biosie "9600 pro" a potem na swoim ustawionym na 400/400, potem bios Gbyte 9600 pro 400/500 oraz mój 400/500 - okazalo się, że wydajność R9550 jest wyższa z analogicznymi do "pro" ustawieniami MHz I jeszcze jedno - Gbyte R9550 kosztuje około 230 zł (+wiatraczek 10 zł), R9600pro Gigabyte kosztuje 385 zł Jak chcesz to możesz kupić mojego na allegro - wystawiłem go za 310 ;) zł - jest już z coolerkiem (coolerek gratis) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slaw268 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Moje problem nieaktualny jakby ktoś miał podobny podpowiem że pomaga opcja format c: i chwila cierpliwości jak się instaluje stery do płyty głównej:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Slaw format był pewnie niekonieczny (od czego jest Driver Cleaner ??) ale jak zrobiłeś to też nie zaszkodzi ;) Kozax jak najbardziej takie chłodzenie jest wystarczające. Ale się ten Gigabyte pazerny zrobił. Naciągać ludzi na nazwę a sprzedawać podrzędne karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozax Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Jednak chyba kupie Arctic Cooling VGA Silencer ATI1 poniewaz wyrzuca powietrze na zewnatrz i jest tylko 10 zeta drozszy, a u mnie jest juz troche goraco w srodku procek w stresie dochodzi do 54stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Kozax VGA silencer jest lepszym rozwiązaniem tylko pamiętaj o jakimś bocznym nadmuchu na kartę bo chłodzenie to ma tendencje do gotowania reszty podzespołów na karcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozax Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Madness jak narazie zamontowalem wiatrak od zasilacza 80mm i wisi pod radiatoram na grubej nici (czekam az w sklepie bedzie z moik radiatorem) i core kreci sie juz calkiem ladnie 440MHz i bez artefaktow ale zawsze jak ustawiam 450 i minmum powyzej zaraz wiesza sie sprzet wiesz czym moze byc to spowodowane? Pamieci mam na 530MHz i tez bez artefaktow chodza:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 (edytowane) Wersja twojego 9600pro to niestety podkręcony 9550. Zubożony jeszcze bardziej tor zasilania robi swoje. Za małe napięcie na GPU no i się wiesza. Edytowane 3 Lutego 2005 przez Madness Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozax Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Zaraz zaraz chcesz powiedziec ze mam poprostu zwyklego 9550 a nie porzadnego 9600 Pro? Wczesniej mialem His 9600Pro ale niewiadomo czemu przestal dzialac i oddalem go na gwarancjie. Po dwoch tygodniach bo musieli go wyslac do producenta dali mitego i powiedzieli ze ma takie same parametry jak tamten a cos mi sie zdaje ze tak nie jest. Bo za tamtego zaplacilem w pazdzierniku 530 zeta wiec chyba mnie zdeka oszukali dajac mi inna karte poprostu. Wtedy jeszcze nie bardzo lapalem o co chodzi ale czyje ze tamta karta miala te 400/600 :mur: czetstoliwosci, wiec chyba bede musail wszczac mala awanturke w tym sklepie. Mam nadzieje ze niepowiedzami ze zapozno z tym przychodze co? Wymienili mi pod koniec grudnia ja jak mysilicie sa szanse? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Mam problem. Posadzilem radka 9600 pro szafirka na plyte Gigabayta na KT880 i mam caly czas zwiechy. Przy wlanczaniu 3DMraka 2001 wiesza sie, tak samo przy 3Dmarku2003. Probowalem na najnowszych omegach, catalystach, i hydravisionach i to samo, nawet grzebanie w biosie plyty nic nie pomaga, pomaga tylko przestawienie AGP na x4, flashowalem takze bios na ten z poprakami do kart Ati. Z gory dzieki na odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 (edytowane) Zaraz zaraz chcesz powiedziec ze mam poprostu zwyklego 9550 a nie porzadnego 9600 Pro? No - jest to prawdą w 95%, ponieważ to co ty masz to jest dokładnie R9550 z większym radiatorem oraz fabrycznie zwiekszonymi taktowaniami w stosunku do oryginalnego 9550. tutaj masz zdjęcie R9550 a tutaj masz zdjęcie R9600"pro" DE Powiem tak - WYDYMALI cię chłopie. :mur: :mur: :mur: Zamiast porządnego 9600pro dali ci kastrata. tamta karta miała 400/600, a ta ma 400/400 OC na tamtej 450-550 rdzeń / 650-750 pamięci na obecnej ciesz się jak dojedziesz do rdzeń: 450/ pamięci 550 Była szansa na 4100-4300 pkt w 3Dmarku03 na poprzedniej karcie, na tej zrobisz jakieś 3100-3300 max (bez Vmoda) czyli wychodzi, że poprzednia byłaby po OC o jakieś 30% wydajniejsza :? Acha - jeszcze jedna kwestia: jak wgrasz sobie bios od 9550 (modyfikując ID karty z 4153 na 4150) i ustawisz taktowania na 400/500, to karta będzie chodziła wydajniej niż na obecnym biosie przy taktowaniach 400/500. Bios od twojej karty ma w dodatku gorsze timingi na pamięciach niż 9550 :mur: wiec chyba bede musail wszczac mala awanturke w tym sklepie. Mam nadzieje ze niepowiedzami ze zapozno z tym przychodze co? Wymienili mi pod koniec grudnia ja jak mysilicie sa szanse? 1254298[/snapback] szanse masz - powiedz że się zorientowałeś że zrobili cię w bambuko Mam problem. Posadzilem radka 9600 pro szafirka na plyte Gigabayta na KT880 i mam caly czas zwiechy. Przy wlanczaniu 3DMraka 2001 wiesza sie, tak samo przy 3Dmarku2003. Probowalem na najnowszych omegach, catalystach, i hydravisionach i to samo, nawet grzebanie w biosie plyty nic nie pomaga, pomaga tylko przestawienie AGP na x4, flashowalem takze bios na ten z poprakami do kart Ati. Z gory dzieki na odpowiedz. 1254302[/snapback] Zazwyczaj pomaga w takich przypadkach ustawienie AGPx4 i wyłączenie Fast Writes. Sam już do tego doszedłeś więc przełącz AGP na x4 i będzie spokój. Wydajność karty puszczonej na AGPx4 jest taka sama jak na AGPx8 Edytowane 3 Lutego 2005 przez wojwar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozax Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Byłem w tym sklepie i powiedzieli ze do jutra najpozniej sie odezwa bo szukaja dla mnie tego Hisa. Gosciu powiedzial ze wedlug niego Gigabayte jest lepsza firma wiec czy koniecznie chce tego Hisa bo oni maja tylko tego Gigabayta z radkow 9600PRO powiedzialem mu ze tak bozalezy mina parametrach karty a nie na producenicie Wiec niech teraz sie meczy i szuka hehe B) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Byłem w tym sklepie i powiedzieli ze do jutra najpozniej sie odezwa bo szukaja dla mnie tego Hisa. Gosciu powiedzial ze wedlug niego Gigabayte jest lepsza firma wiec czy koniecznie chce tego Hisa bo oni maja tylko tego Gigabayta z radkow 9600PRO powiedzialem mu ze tak bozalezy mina parametrach karty a nie na producenicie Wiec niech teraz sie meczy i szuka hehe B) :D 1254498[/snapback] Jak nie znajdą dla ciebie R9600pro to powiedz że ewentualnie możesz wziąć Abita 9550 Turbo Guru na pamięciach 2,5 ns BGA (ale żadne tam Abit 9550 Guru czy też GeCube R9550XT nie wchodzi w grę). Niech koleś nie ściemnia tylko da ci kartę taką jak oddałeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 No to cię Kozax chcieli ładnie wydudkać. Tak trzymaj bądź twardy niech ci pełnego 9600pro dadzą (lub podaną wyżej alternatywę) a jak nie to niech ci kasę zwrócą. Po dołożeniu 1,5 stówy można pełnego 9800 upolować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozax Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 (edytowane) No i ch.... Powiedzieli ze nie maja mozliwości oddania mi karty o takich samych parametrach. Gościu powiedział nawet że niej est w stanie sprawdzić czy tamta karta żeczywiście miała 400/600 wiec chyba bede musiał ubiegac sie o zwrot kasy. Mam jeszcze pytanie czywiecie moze odkiedy i czy wogole HIS robil 9600 Pro o nizszym taktowaniu od 400/600. Z góry dzieki za pomoc Edytowane 4 Lutego 2005 przez Kozax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Mama dziwny problem na karcie radeon 9600pro gigabyte400\600 @500\640 nagle spadł mi radiatorek od dołu wiec załozyłem go ponowanie ale teraz karta juz nie cche pracowac bez artów na 500\640 wcześniej bez problemów chodziła tak a potym jaki mi spadł dolny radiatorek a własciwie 2 to nagle nie cche tak działać jeszcze raz zaznaczam radiatorki załozylem i teraz sie trzymają ale dziwi mnie to ??? (bga revoltec) karta sie bardzo grzeje radiatorki bardzo gorące a dmuchaja na grafe 2 wiatraczki 80 mm jeszcze czy to normalne ze radeon 9600pro gigabyte 400/600 tak sie grzeje bardzo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaretP Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 No i ch.... Powiedzieli ze nie maja mozliwości oddania mi karty o takich samych parametrach. Gościu powiedział nawet że niej est w stanie sprawdzić czy tamta karta żeczywiście miała 400/600 wiec chyba bede musiał ubiegac sie o zwrot kasy. 1256693[/snapback] Nio mozliwosci nie maja oddania takiej samej karty gdyz juz ich nie produkuja, a robia tylko te kastratki 400/400 lub 400/500. Sam chcialem kupic Radka 9600 Pro, ale od polowy stycznia nie mozna go bylo juz dorwac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...