zavader Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Gdzie w ATITool mozna zmieniac Timingi bo nie widze chyba;] MAdness - w jaki sposob masz taki wysoki wynik ? Procka mamy takiego samego, wiec kwestia tylko karty ;] Ja mam Powercolor 9600 PRO i nie da rady chyba tak duzo... Jakie masz chlodzonko ? UPDATE No i pytanko - czy wgranie INNEO BIOSU do r9600 PRO [np. od Fica itp] nie rozwali kompletnie kary ? Chce troszke pokombinowac ale sie boje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kennedys Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Spoko zavader nie rozwalisz karty ,biosy różnią się tylko timingami,ale lepiej zmień sobie timingi na takie jak u Fica w biosie od Gigabyta. będziesz miał aktywny monitoring temperatury . A u mnie timingi od Fica sprawują się świetnie . 3dmark 03 4573 pkt. http://service.futuremark.com/compare?2k3=2978184 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Jutro wgram BIOSA Fica a narazie tylko porazka - 39tys w 4d03 to klesks w porownaniu z waszymi wynikami :P NO ale co poradzic to tylko 460 // 700 :P A tu widze najlepsi maja 560 // 800 :P Ale ja jescze pokaze co potrafie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zavader w najnowszej wersji jest możliwość zmiany timingów. Możesz ją pobrać np. stąd: http://www.softpedia.com/public/cat/12/1/12-1-39.shtml Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Tak od niechcenia odrobine Aquamark3 poprawiłem: Aquamark3 - 35 034 pkt. Nie pozostaję zbyt daleko w tyle - 32410 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 No to Szpon gratuluję. Karta ma naprawdę olbrzymi potencjał a tylko podkręcając można się o tym przekonać. Aquamark3 na standardowych taktowaniach to chyba 24-26k pkt. ale mogę się mylić bo odkąd ją mam nigdy nie pracowała na standardzie :D Różnice można sobie samemu policzyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 hehe, czekam na przypływ gotówki, to sobie twinmosy 2x256 sprawię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Lepiej weź 1x512MB. Pojedyńczą kość lepiej jest podkręcić :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 ale jak te beda w dualu to niebedzie lepiej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Teraz 512MB już trochę mało a jak kupisz 512x1 to później dobierzesz sobie drugą do duala. Na pojedyńczej kości jak pisałem wyższe taktowanie osiągniesz, na dualu niżej ale minimalnie przepustowość lepsza. Jedna kość + taktowanie > dual + taktowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Nie bierz TwinMosow Szpon ostatnio strasznie sie zepsuly. U mnie max rdzen 550 (bez zadnych artow!! marka zalicza nawet 570 :D), biore sie za ramy :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Crusio pada następny twój rekord :D 3DMark01 - 14 755 pkt. Tak na dobry sen :D Zrobiło się chłodniej to można walczyć :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zavader w najnowszej wersji jest możliwość zmiany timingów. Możesz ją pobrać np. stąd: http://www.softpedia.com/public/cat/12/1/12-1-39.shtml Mylisz ATI Tray Tools z ATI Tool - ten drugi nie ma (jeszcze, do następnej wersji) możliwości zmiany timingów pamięci, ale za to pięknie sprawdza OC' karty, przynajmniej u mnie i to pod warunkiem, że ustawi się odpowiednio długi czas sprawdzania. Ktoś coś pisał w stylu "wgraj bios od FICa, to będziesz miał monitoring temperatury" - g*** prawda, jeżeli nie ma chipu LM63 - to od tego zależy w pierwszej kolejności, a w drugiej do biosu. ;) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=85718 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Crusio pada następny twój rekord :D 3DMark01 - 14 755 pkt. Tak na dobry sen :D Zrobiło się chłodniej to można walczyć :twisted: No to moje gratulacje. Ja wyzej juz nie podciagne, bo mam arty mimo zimnej karty. Wgrywalem bios od FIC-a ale byla wielka KUPA!!!. Jak narazie daje sobie spokoj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kennedys Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 MietmaN napisałem tak : ale lepiej zmień sobie timingi na takie jak u Fica w biosie od Gigabyta. będziesz miał aktywny monitoring temperatury . W biosie Fica nie ma monitoringu temperatury!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Witam1 Wgralem BIOSA od FIca ale wynik sie nie podnios znaczaco ;] Mam 4080 co nie jest jakos wybitnie dobre :D No ale coz - zdaje sie ze wyzej nie podskocze - lece jeszcze tylko dzis kupic jakies radiatorki na ramy na grafice - moze sie uda cos wiecej wycisnac :D Bo na samym GPU to mam ZAlmana chyba nie ma lepszego :P ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 MietmaN napisałem tak : ale lepiej zmień sobie timingi na takie jak u Fica w biosie od Gigabyta. będziesz miał aktywny monitoring temperatury . W biosie Fica nie ma monitoringu temperatury!!! Sorka, widziałeś o jakiej porze to pisałem ;) - po-ten-tego-tem mi się. ;) Teraz już kumam : lepiej zedytować bios od G., bo zachowamy monitoring, niż wgrywać bios od F. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 A mozna w RaBiCie zmodyfikowac bios zeby bylo wiecej niz 506 na rdzeniu? Bo podbilbym sobie do jakis 545 :D, ewentualnie jakiego innego softu uzyc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Nudziło mi sie /chcialem sie pochwalic/ i zrobilem zestawienie fps na moim sprzęcie w doomie 3, timedemo demo1. High Quality Special Effects- Yes Enable Shadows - Yes Enable Specular - Yes Enable Bump Maps - Yes Vertical Sync - No AntiAliasing - Off 640x480: Low Quality - 48,2 fps Medium Quality - 45,9 fps High Quality - 44,3 fps Ultra Quality - 38,7 fps 800x600 Low Quality - 42,4 fps Medium Quality - 42,3 fps High Quality - 40,7 fps Ultra Quality - 36,2 fps 1024x768 Low Quality - 32 fps Medium Quality - 31,4 fps High Quality - 28,5 fps Ultra Quality 24,5 fps Zauwazylem też ze przy włączonych cieniach fps spada o jakies 10. Wiec nie oplaca sie raczej wlaczac tej funkcji bo zbytnio grafika na tym niezubożeje. I co wy na to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil17 Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Witam Fajny topic. Tylko mam jeszcze jedno pytanie. Czy słyszał ktoś żeby GV-R96P128DH lub ewentualnie GV-R96P128DU były robione z VIVO. Zalezy mi na tym wejściu bo dużo zgrywam filmów, a nie chciałbym kupować np. HIS'a z VIVO i tracić przy tym sporo wydajności w grach (taktowania HISA są niższe). Jeśli wiecie że cos takiego jest produkowane przez Giga-byte'a to napiszcie bo ja szukam po różnych cennikach i jak na razie nie znalazłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Najlepiej sprawdź na stronie Gigabyte. Jeśli tam nie ma to w ogóle nie ma :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Mylisz ATI Tray Tools z ATI Tool - ten drugi nie ma (jeszcze, do następnej wersji) możliwości zmiany timingów pamięci, ale za to pięknie sprawdza OC' karty, przynajmniej u mnie i to pod warunkiem, że ustawi się odpowiednio długi czas sprawdzania. Sorry myślałem że chodzi o Ati Tray Tools. Znaczy że AtiTool jest lepsze czy jak? Usunąłem to coś z rdzenia i przesmarowałem go pastą silikonową, ale niestety efekt jest żaden. Rdzeń sypie kropkami przy dokładnie tych samych częstotliwościach, chociaż radiator jest chłodny a tył karty lekko ciepły. Tak BTW tego radiatora na Gigabyte - niezła tarka co :wink: ? Może rzeczywiście tylko arctic silver by coś dała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil17 Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 No własnie tak też pomyślałem, zaraz jak napisałem tego posta. A jeśli nic tam nie znajdę to co jeszcze mozna kupić o podobnej wydajnosci tylko z vivo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kennedys Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 ent . Ja mam rdzeń ustawiny w biosie właśnie rabitem na 550 a pamiątki na 790 . I nie muszę używać żadnego softu do kręcenia. Poprzednio oczywiście długo testowałem te ustawienia i jest ok . Jakieś 4400 pkt w 3dmarku 03 na catalystach 4.8 przy włączonym fastwrite. Artefaktów kompletnie żadnych ,nawet po 2-3 h grania w Dooma III. :) Takie rozwiązanie jest bardzo wygodne ,nie trzeba po reinstalce systemu bawić się w kręcenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 A ja zapytam - czy BIOS od Gigabyte moze pomoc w "rozwinieciu" skrzydel czy ogolnie jak karta jest "slabo podatna na oc" to zaden bios nie pomoze? Aktualnie wgralem FICA i zadnego rezuyltatu :P Wiec mysle o GGbyte :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kennedys Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 U mnie bios od fica zwiększył znacznie potencjał oc . Przed zmianą biosu pamięci kręciły się tylko do 640 a teraz idą na 800 :). No i wynik w 3dmarku03 wzrósł o jakieś 300 pkt. :) Naprawdę nie wiem dlaczego wasze radki na biosie fica się nie kręca, może jakiś wyjątkowy egzemplarz trafiłem?? ale jakoś nie chce mi się wierzyć ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 A ja zapytam - czy BIOS od Gigabyte moze pomoc w "rozwinieciu" skrzydel czy ogolnie jak karta jest "slabo podatna na oc" to zaden bios nie pomoze? Aktualnie wgralem FICA i zadnego rezuyltatu :P Wiec mysle o GGbyte :DChyba raczej nie pomoze, bo timingi ma jeszcze ciasniejsze niz FICowy, ale sprobowac nie zaszkodzi. ent . Ja mam rdzeń ustawiny w biosie właśnie rabitem na 550 a pamiątki na 790 . I nie muszę używać żadnego softu do kręcenia. Poprzednio oczywiście długo testowałem te ustawienia i jest ok . Jakieś 4400 pkt w 3dmarku 03 na catalystach 4.8 przy włączonym fastwrite. Artefaktów kompletnie żadnych ,nawet po 2-3 h grania w Dooma III. Takie rozwiązanie jest bardzo wygodne ,nie trzeba po reinstalce systemu bawić się w kręcenie.Wlasnie zauwazylem jak to sie robi :D. Bo suwak chodzi tylko do 506 MHz - najpierw na maxa, save pliku otwieramy jeszcze raz i mozemy ustawiac do przeszlo 600 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 aaaarrgghhh!!! panowie, stała się żecz straszna 8O Właśnie sobie włączyłem kompa i nagle w windowsie takie arty ze mało z krzesła niespadłem jak to zobaczylem 8O Wczoraj na 553,5/810 ani jednego arcika, dzis ledwo co widze cos na ekranie, chlip ;( pomocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 aaaarrgghhh!!! panowie, stała się żecz straszna 8O Właśnie sobie włączyłem kompa i nagle w windowsie takie arty ze mało z krzesła niespadłem jak to zobaczylem 8O Wczoraj na 553,5/810 ani jednego arcika, dzis ledwo co widze cos na ekranie, chlip ;( pomocy Bez OC tysh? FW nie wlaczyles przypadkiem? Pewnie ramki sie uwalily - slij na gware. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 nie no arty z podkrętem, fw wylaczone, dajcie mi tego linka do rabita... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...