psz3mo Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 sprawdź czy karta sie nie przegrzewa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) Czy macie jakies dobra timmingi do Saphire 9600xt 128,128 bit. pamieci to (chyba) infeony jakies (nie pamietam dokladnie) 3.2 ns. NIe mowcie mi zebym przeszukal caly temat bo to jest okolo 100 stron :/ edit// standardowe to: CAS Latency (CL) 4T RAS To CAS Delay (tRCD) 5T RAS Precharge (tRP) 7T RAS Active Time (tRAS) 10T Row Refresh Cycle Time (tRFC) 17T RAS To RAS Delay (tRRD) 3T Write Recovery Time (tWR) 3T Edytowane 25 Marca 2006 przez rafifeo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 n/c.... kolejny .... wystarczy spojrzec kilka (DOSLOWNIE) kilka stron wstecz;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Witam, posiadam Sapphire Radeon 9600Pro Advantage 256mb/128bit 400/446. Ma ktos moze taka karte? Interesowaly by mnie timingi i jaki o/c max. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawko_666 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Witam, jak glosny jest XT??? ile dB?? zalezy mi na ciszy,na dobrych osiagach i o/c. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 matko przecież każda karta kręci sie inaczej,a jak chcesz cisze to zmien chłodzenie :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawko_666 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) nie pytam sie Ciebie co mam zrobic zeby ciszej tylko jak glosna jest ta karta.... glosniej niz 21dB??? co o tym myslicie?? brac?? kliknij Edytowane 25 Marca 2006 przez pawko_666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 zacznijmy od tego że karta sama w sobie jest bezgłośna, a Twoje pytanie jest złe. praktycznie każde standardowe chłodzenie jest ciche na poczatku a po 2-3 miechach zaczyna wkurzac i trzeba je wymienić. ten radek którego podałeś na pewno bedzie bezgłośny bo nie ma wiatraka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 przemek przesadza ja mam wiatrak na gf z 9550 i jest w miare cichy nie słychac go spod reszty :P a chodzi juz niemalze roczek ale oc+cisza=wymiana chłodzenia i tu się zgadzam :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 a jaka temp maxymalna moze miec rdzen i pamieci w 9600xt?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 pff dobre :lol: co za excalibur .. pamiec tspot i jeszcze radiatorki z bga :lol2: i ma "hot pipe" a coz to :lol: :lol: pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fastex Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 sprawdź czy karta sie nie przegrzewa Chodzi o to że monitoruje cały czas i wacha się jak pisałem wcześniej od 40 kilku w spoczynku do 57-60 stopni przy graniu. Nie wiem czy to jest za dużo? Jaka jest normalna temp.? Nie wiem czy to w czym pomoże ale moja karta jest marki Sapphire i ma 128 MB na pokładzie. Prosze o pomoc. Dziękuje z góry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 lol 40 w spoczynku 57-60 w stresie :blink: :blink: to ja na swojej ze standardowym radioatorem (wylaczony wentyl) po oc w spoczynku mam 34 max a w stresie nie przekracza 45 :? tak wiec.... to duzo co napisales :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fastex Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) lol 40 w spoczynku 57-60 w stresie :blink: :blink: to ja na swojej ze standardowym radioatorem (wylaczony wentyl) po oc w spoczynku mam 34 max a w stresie nie przekracza 45 :? tak wiec.... to duzo co napisales :blink: :mur: Zabije tego debila co mi to sprzedał. Na procku mam około 52-60 stopni. (AMD Athlon 64 2800+) a wiatraczek od procka chodzi 5000rpm. W pokoju, w którym stoi komputer generalnie jest bardzo gorąco jak jest właczony no i chodzi potwornie głośno. Podejrzewam jeszcze brak pasty termoprzewodzącej. Co sądzicie o tym? Czyli przegrzanie? Jaka jest normalna temp. procka? Dzięki tak wogóle za jakąś pomoc bo generalnie kogo się pytam to nic nikt nie wie i się nie zna. Edytowane 27 Marca 2006 przez Fastex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) ee no karta zdecydowanie za goraca, a jesli chodzi o proca to... sa inne tematy - prosimy bez OT... mam wrazenie jakbys pomylil tematy.. wkoncu o co pytasz? radek - 60 st. to za duzo .. proc w sumie tez ale ladnie namotales :blink: aha... i bez grozb jakby co :lol: Edytowane 27 Marca 2006 przez :)krzymack_opole(: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 @:)krzymack_opole(: szczerze to ja tez nie mogę sie połapać co on napisał :) co by nie było to dla tego procka 60 stopni to za dużo :) ja już ze swoim 9600 od szafirka pożegnałem się w sobotę i jutro przyjdzie do mnie 9500 pro :P zmiana może nie za wielka, ale zawsze bede parę klatek do przodu B) trzymaj sie bo zaczynamy się wykruszać i sam zostaniesz na placu boju :wink: albo może uciekaj :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 yy cos Ty ;] ja calego kompa sprzedaje :lol: przesiadam sie na cos bardziej mobilnego ... heh .. nie wiem kiedy ale na bank przed wakacjami :D ale jakby co to z radkiem jednak sporo przezylem i zawsze sluze pomoca :) :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 a no to chyba że uciekasz na mobila, ja zacznę o tym myśleć za jakieś pół roku, narazie nie potrzebuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milford_Cubicle Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 mam kolejne szybkie pytanie, ponieważ na szybko szukam czegoś do kupienia ; ) czy zamiana czegoś takiego: http://www.allegro.pl/item92382541_geforce...lata_gwar_.html na coś takiego: http://www.allegro.pl/item92519475_unikat_...sung_3_3ns.html ma większy sens, czy też różnica nie będzie warta zachodu? przepraszam za lamerskie pytanie hehehe ; ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lock@ Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Czy w R9600XT da się z poziomu Ati Tool's zmieniać prędkość obrotową wiatraka? Bo kombinuję i nie widzę (nie słyszę) żeby coś się zmieniało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 mam kolejne szybkie pytanie, ponieważ na szybko szukam czegoś do kupienia ; ) czy zamiana czegoś takiego: http://www.allegro.pl/item92382541_geforce...lata_gwar_.html na coś takiego: http://www.allegro.pl/item92519475_unikat_...sung_3_3ns.html ma większy sens, czy też różnica nie będzie warta zachodu? przepraszam za lamerskie pytanie hehehe ; ) zdecydowanie ma 5600 sie chowa przy średnio przetaktowanym 9550 tutaj nie ma dyskusji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 żegnam się z tym działem :) i przenoszę się na inny, ati nie opuszczam, teraz będę buszował w 9500 ;) 3mta się :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombi Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam Radeona 9600 Pro firmy ATI. Jest chłodzony radiatorem z wiatrakiem. Chciałbym się pozbyć wiatraka i używać tylko radiatora. Jaki radiator na tej karcie powinieniem zamontować, żeby się nie przegrzewała. Oczywiście bez wiatraka. Pozdr. Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez Bombi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 a jak Wam chodzi OBLIVION ??? bo jestem bardzo ciekaw.. konfig mój to : duren 1.9 768ram no i oczywiscie R9600XT od szafira. pogram se nawet na mega low ?? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JazoN Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) ale syf w tym temacie jest. 80% postów jest nie potrzebna. Jakby było zrobione jakies pożądne FAQ o kreceniu 96xxxx to był by spokuj. A najgorsze jest to że nie można szukać wewnątrz tematu jakiejś frazy. Niepotrzebne MB spamu w bazie mysql. A i tak odpowiedzi na swoje pytanie nie znalazłem odpowiedzi. Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez JazoN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 tez tak uwazam..no ale coz ... sa tacy ze napisza... poszukaj i tyle .. ten temat jest juz po prostu zbyt obszerny.. najelepiej byloby zostawic jakies 10 ostatnich stron, a reszte skasowac i tyle .. a jesli nie znalazles odpowiedzi to zapytac.. nie masz wyboru.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JazoN Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Mam Sapphire 9600xt ale mam nietypowe jak na ta karte pamieci 3.3 (powinny być 2.8 :/ ) po przeczytaniu wątku doszłem do wnioslu, że najlepiej bedzie jak zmodyfiuje swój orginalny bios. Timingi..... jest jakis inny tuner do zmiany timingów z poziomu windy, bo ati tool mi zamóla za mocno. I wartości których timingów wpływaja najbardziej na kręcalność i osiagi? Teraz wyciagam z pamięci 670-680. :/ troche lipnie, jak widze jak z Pro wyciskaja 700. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) ati tray tools zawsze zostaje .. chociaz ja nie radze zmieniac timingow przy kazdorazowym odpalaniu windy bo szybko zarżniesz karte.. radze wgrac przerobiony bios .. chcesz to Ci podesle na takim jak ja lece ;] zmienione timingi + takty 500/700 ustawione i tak lece na codzien nie ma co katowac staruszka :lol: Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez :)krzymack_opole(: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JazoN Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) co do zmiany timmingów co start windy to wiem, czytałem wcześniejsze posty Twoje :P prawdopodobnie masz: CAS Latency 3 trcdr 5 trcdw 3 trp 5 tras 10 trrd 3 tr2w +3 twr 3 tw2r 0 tw2rsame bank 3 tr2r 2 jak masz inne to możesz je przypiać, co mnie dziwi, że niektóre wartości masz wieksze niz ja, a miślałem że w timmingach im mniej tym lepiej (nie do przesady oczywiście :P) masz Samsungi 3.3? co zwracam uwage to w większym stopniu pamięci wpływają na wydajność, ja procka na normalnym krecebez problemu na 545Mhz, ale pamięci na 350 nie idą :/ musze spbie jeszcze rdiatorki skołowć na nie. Maxa w 2001SE wyciagam 14300pkt Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez JazoN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 taaak samsungi (wyruchane juz troche :lol: ) 3.3ns . timingi te co napisales, mozesz sie jeszcze poawic w zakladce timings 3 .. moj karta lubi wartosci 1-go suwaga od 29-32 :blink: na takich przechodzila marki na 575/792 bez modow .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...