YaHoo1 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Witam Mam pytanie dotyczące kręcenia procesora. Mój konfig kompa to: procek:AMD Barton 2500+ plyta:Asus A7V8X-X pamiec:Kingston 256_400 grafika:GF4 mx 440 dysk:Seagate 80gb nagrywa:lg x32 chłodzenie:Arctc Cooling Copper Silent 2TC rev.2 zasilacz: Feel 300 watowy Pytanie jest następujące czy da sie na tym sprzęcie wycisnac z procka 3200+?? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 nagrywarka zaslaba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Próbuj nikt ci nie powie czy wykrecisz czy nie kazdy komp jest inny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Przyślij mi tego kompa pocztą a ja sprawdze i odeśle na twój koszt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel554 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Jakie są ustawienia standartowe dla Bartona 2500+ tak żeby bios wykrywał go jako właśnie ten model? Ile MHz ile napięcia i ile razy mnożnika? Pozdrawiam i Proszę o odp Nie dla wersji Mobile tylko zwyłkego Bartona 2500+ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Jakie są ustawienia standartowe dla Bartona 2500+ tak żeby bios wykrywał go jako właśnie ten model? Ile MHz ile napięcia i ile razy mnożnika? Pozdrawiam i Proszę o odp Nie dla wersji Mobile tylko zwyłkego Bartona 2500+ :) Zwykly Barton = mnoznik 11 magistrala 166 (11x166) napiecie 1.65V Mobile Barton = mnoznik 14 magistrala 133 (14x133) napiecie zaleznie od wersji 1.65V lub 1.45V a podobno zdazaja sie naweet 1.25V nie pamietam dokladnie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel554 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Wielkie dziex... :) Mogę jeszcze zapytać co robić jeśli chciałbym podkręcić procek do ok 2900 lub 3000+ Co muszę zmienić? I na ile? Jest jakiś art, co i jak bo to co znalazłem jest na Bartona Mobile :( Muszę najpierw zmieniać magistrale, mnożnik czy napięcie - jeśli chciałbym zwiększyć tylko o troszeczkę taktowanie? Pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Zwiększenie mnożnika o 0,5 zwiększa PR o 100+. Przy FSB już różnie, sprawdź programem Universal AMD Tool lub Central Brain Indentifier (tym już po podkręceniu). Mnożnik masz pewnie zablokowany więc kręć FSB co pare MHz i sprawdzaj stabilność (Prime95). Jak bedą błędy to podwyższaj stopniowo napięcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel554 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Mam do wyboru częstotliwości 133 166 i 200. Co mam wybrać? Mnożnikiem moge się bawić- nie jest bloknięty. CZyli mam zwiększyć mnożnik do np 12 lub 13 i zostawić 1,65V i 166MHz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel554 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Co powinienien ustawić do bartka 2500+ - wersji normalnej jeśli dam 200MHz żeby podgręcić go do np. 3000+ ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel554 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Gdzie się zmienia FSB - co pare MHz - bo ja chyba tego nie mam w biosie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel554 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Kiedy się zwiększa napięcie? bo z tego wynika że sama kombinacja mnożnika i FSB starczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Po pierwsze to używaj opcji "zmień" w prawym górnym rogu postu. :evil: Lepiej podkręcać magistralą (FSB) niż mnożnikiem. Jak chcesz podkręcić na 3200+ to ustaw magistrale na 200MHz. Włącz Prime95 i jeśli przez kilka godzin będzie działać to znaczy, że procek jest stabilny. Jeśli nie to zwiększ minimalnie napięcie. Jeśli chcesz zwiększyć napięcie i 1MHz to w biosie, tam gdzie masz opcje wyboru częstotliwości ustaw "manual". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel554 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Co zrobić jak ustawiam 200Mhz mnożnik na 11 napięcie 1,7V a komp mi się zawiesza przy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>niu Windowsa? Co muszę zrobić z napięciem żeby działał? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Jaka temperatura? Mnożnik na 10, napięcie na 1,75V, ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel554 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Co robi te napięcie? Po co go zwiększać? Temp. ok 50 stopni C. Muszę mnożnik zmniejszać? A samo napięcie nie starczy??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Bardzo dużo masz tych pytan wiec radze poszukaj w archiwum forum bo te pytania kt ty zadajesz to naprade podstawy o/c a tu mozna znalezc bardzo dużo milej lekturki na ten temat... a jakbys w pisal w polu szukaj Kręcenie Bartona 2500 to pewnie tez by sie cos znalazlo wiec zycze powodzenia ... (ze tez zaden modder tu jeszcze nie zajzal?!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel554 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Co robi te napięcie? Po co go zwiększać? Temp. ok 50 stopni C. Muszę mnożnik zmniejszać? A samo napięcie nie starczy??? FORUM JEST DO PYTAN! a nie SYMBIONTÓW! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 NIE! Forum jest do czytania! A nie zadawania takich kretyńskich pytań! Po to został napisany dział FAQ'ów, żebyś sobie tam raczył zajść i przeczytać go :evil: a ten topic jest do ZAMKNIĘCIA (i nawet do przyklejenia, jako przykład "jak nie należy zakładać topiców" :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpp Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Mam pytanko Czy mając Bartona 2500+ mozna tak ustawic mostki tak aby uzystkać 3200+ (czyli zmiana magistrali z 166MHz na 200MHz, mnoznik bez zmian. i oczywiscie ustawienie Vcore na 1,75v) Przydatna opcja w płytach w których brak stosownych opcji w BIOS. Z góry dzięki za odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 FORUM JEST DO PYTAN! a nie SYMBIONTÓW! a to niby jak mam rozumiec? bo jakos brak mi tu kontekstu ale coz... Ja tylko uważam, ze te informacje mozna bylo zdobyc za pomoca wyzej wspomnianego FAQ i w ten sposob mozna tez uniknac narażenia sie modderom, ale twoja sprawa. Ale regulamin forum (uwaga: tu tez obowiazuja zasady) moglbys tez sobie poczytac czasem to dobrze robi. Moze jestes w wieku gdzie reguły sa niepotrzebne wiec prosze, wykarz dobra wole i nie zadawaj juz wiecej pytan. Pozdrawiam PS. Forum nie jest dla SYMBIONTOW to fakt... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Fakt że takie tematy tworzą niezły bałagan, jednocześnie musi to być niezły test na cierpliwość dla moderatorów. :zonk: :veryevil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...