KURTUS Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Witam mam xp1700 i asusa A7V-266a-C (cpu overheating protection).Stosowalem do tego Titan TTC-D5TB(TC) posmarowany pasta titana temparatura dochodzila mi do 68 stopni :((,ostatnio skusilem sie na chlodzenie wodne z allegro bo mam zamiar je przerabiac ale poki co na tym chlodzeniu temperatura dochodzi mi do 73 stopni :(.Znajomy ktory ma ten sam sprzet co ja tyle ze jedzie na plycie bodajrze soltec drv-4 temp max to 46 stopni na gorszym wiatraku od mojego.Inny znajomy ktory ma taka sama plyte jak ja rowniez ma klopot z temperatura ktora dochodzi mu do 70 stopni.Czy to wada fabryczna plyty ?? czy moze przez C.O.P mam tak wysoka temperature .Prosze o pomoc co zrobic aby zmniejszyc temperature i czemu jest ona tak wysoka czy to normalne itp ?? ps. kupno nowej plyty odpada :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 A próbowałeś na otwartej obudowie. Może ukruszyłeś procesor. I sprawdź "ręcznie" czy radiator od procka się nagrzewa (jak bardzo). I skąd masz odczyt temperatury? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 no raczej to nienormalne ze masz taka temperature 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Część asusów miała problem z odczytem temperatur. Asus probe (chyba tak się to cośzwie) podawał zawyżone temperatury. NOwa wersja tego programu rozwiązuje ten problmem. Jeszcze można otworzyć budę i sprawdzić ręcznie temp. radiatora (jak radził Lubmich)i jak będzie ciepły (a nie gorący) to powinno być ok... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...