SoboL_13 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Mam problem z tymi Twinmosami! Niedawno dokupilem druga kostke (256MB) i teraz dzialaja w dualu na NF7-S. ALE! MemTest (ten odpalany spod dosa - z dyskietki) przy ustawieniu na wszystkie testy (ALL) wykryl w tescie4 jakies bledy!;( - konkretnie jedna linijka z brzydkimi adresami wyskoczyla. Ramy byly ustawione na 2,5-3-3-11 i 200mhz ( czyli prawie jak SPD ). Gdy test odpalalem ze standardowymi opcjami wszystko bylo ok.... CO teraz robic? Mam uszkodzony ram? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
techuuu Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 hm co moge ci doradzic jesli te paimatki dzialaja w dualu i ta kosc co dokupiles jest inna seria niz ta co miales wczesnij inne oznaczenia to juz z tego moga wynikac klopoty bo w udalu najlepiej sie spisuja kostki z takimi samymi numerkami itp (tydzien produkcji itp itd ) ;p jakos tak moze dlatego sprobuj dac nie na dual tylko tak normlanie dac do 2 banku i sprawdzic czy beda bledy drugie co mi przychodzi na mysl to mzoe za male napiecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoboL_13 Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 NO to od poczatku: Obie kosci sa na M-Tecach i maja prawie identyczne oznaczenie, poza oczywiscie tygodniem wytworzenia itd. Dzialaja na napieciach standardowych, wiec nie widze powodu by na standardowych ustawieniach mialo cos sie dziac ( ale i tak sproboje podwyzszyc;) Inna para kaloszy: Czy moze miec znaczenie w ktorych slotach siedza pamieci? U mnie aktulanie siedza w slocie 1 i 3.....moze sprobowac 2 i 3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Warto bawic sie napieciami, timingami i slotami - u mnie to ostatnie dalo koncowa stabilnosc, choc bylem przekonany, ze nie ma to najmniejszego znaczenia (a wg innych w tym polozeniu nawet nie powinno dzialac :-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 przyczyna bledow w Memtescie sa najczesciej zbyt ostre timingi - przynajmniej ja tak mialem z Hynixami DDR 400 i TwinMosami DDR400. Co ciekawe stare TwinMosy DDR333 chodza bezblednie przy tych samych timingach, ktore wykladaja wyzej wspomniane kosci. A niby nowe lepsze - piece of shit :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 ustaw wyzsze napiecie. jesli sa to winbondy (z przedrukiem na m.tec) to lubia wyzsze napiecia - przy ok. 3V bedziesz mogl ustawic sobie niskie timingi. pamietaj o chlodzeniu (wentylek 8cm). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoboL_13 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Generalnie juz po sprawie;)) Pamiec ( ta jedna kosta ) poszla juz na gwarancje... Testowalem dwa razy, przez cala noc. Blad byl zawsze w tescie 11 na 169.5 Mb , dokladnie 7 bitow niepoprawnych. Powtarzalny wynik, stad nawet nie bylo sensu kombinowac wiecej. Timigni mialem ustwione na 2,5-3-3-11 wiec to nie to, a napiecie do 2,9V podnosilem bez efektu... Teraz czekam na nowa sztuke, i oby lepiej sie spisywala;) A swoja droga, duzo ludzi psioczy na twinmosy, a moja druga kosta nie jest zla, ok 230Mhz wyciaga na cl 2,5...to chyba nienajgorzej co?? I pytanko do RAPRY: Czym chlodzisz radka, bo ja na standardowym wyciagalem 430Mhz...wyzej nie krecilem bo temp skakal powyzej 65 stopni (mierzone aerogate2). Teraz mam silencera, ale jeszcze nie testowalem....gra warta swieczki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakumo0 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 ludzie gadają na twinmosy bo się teraz bardzo popsuły - nowe kostki to już nie to co choćby pół roku temu ! no nic trudno - życze powodzenia abyś dostał jakieś dobre ja zmieniłem twinki na HyperX i się cieszę ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kpt_Proton Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 MemTest (ten odpalany spod dosa - z dyskietki) przy ustawieniu na wszystkie testy (ALL) wykryl w tescie4 jakies bledy!;( - Może zwiększ napięcie dla pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...