Skocz do zawartości
BuBos18

Czy ten zasilacz jest wart zakupu ????????????????

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam aktualnie Codegena 300W i zaczyna rzucać napięciami :). Zobaczyłem na Allegro taki zasilacz: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28859742 . Czy warto go kupić i będzie lepszy od tego Codegena ?????????? Mam taką machine: Athlon XP 2000+, 512 DDR, Soltek 75DRV5, Hercules Radeon 8500 LE, SB Live!, Barracuda 80GB, Asus CD-RW 52x24x52, modem Thomsona (od Neo), stacja, mysz i takie tam mniej ważne urządzenia. Z góry dzięki za każdą odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

235W blahahahah wogole bym sie bal wlaczac cokolwiek na takim zasilaczu, dla Twojego kompa to 300w choćby markowy z nizszej polki :| HuntKeya polecam 300W lub Modecoma 300W...

235W motko boska swiety jezu strzez go przed takimi pomyslami ;)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28916045 - BEZPIECZNE minimum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość PL4Y3R-PL

przeciez cwt robi zasilki dla modecoma:) ale do twojego kompa to ona troche za slaba bedzie :) masz fsp po 70zl na allegro nowki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość PL4Y3R-PL

mam taka 235 cwt katowalem ja na p3 1ghz 512ram 2 napedy sb live ibm46gb sieciowka gf2mx karta tv i nie padla :) wiec nie jest tak zle:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wbrew pozorą za 24zł idzie kupić pozadną zasiłke... popatrz na moj podpis :) na allegro za 24zł aktualnie :) seasonic to bardzo dobra firma tylko nikt tych zasilaczy nie sprowadza do polski :) ma realnie te 300W aktywne PCF .. wogole jej nie slychać !! bardzo wysoka sprawność prądowa na poziomie 76%!!! przez co sie nie grzeje!! a i napiecia ma baardzo dobre :) a i to są nowki !! przynajmniej ja dostalem nowke :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28695099 a i z nie to zeby nie bylo ale w lapkach u siebie juz miałem 2X fortron 245-60GP , FSP 250GTA ,250GTV ,250ATV ,300-60BT(12V) ,300GTP ,CRS 300 active PCF , i wlasnie tego Seasonica i powiem tyle ze ze wszystkich najcichszy to wlaśnie ten Seasonic :) napięcia ma lepsze od wiekszosci fortronow ktore miałem poza 300GTP która niestrty musiałem odddac kumplowi :P BT mi padła po modach :lol: a reszta sie rozeszla po kumplach heh

tu masz mała troche o tym zasilaczu

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=78543

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko się cieszyć smiluś. Że trafieś tak dobrze. Ja w lapkach mialem seasonica też 300W ale bez PFC. Parametry prądowe na średnio-dobrym poziomie. Elektroniki tyle co w moim poprzednim FEELu, ale większe radiatory i żaden codegenopodobny. Kupiliśmy go na giedzie razem z nówką ATX za 20 pln. Teraz napędza 2000+ mojego kumpla i jesteśmy spokojni.

Ja też mialem szczęście. Bo ostatnio gadalem z Zenfistem i mowil że trudno trafić na fortrona FSP300-60BT(12V), w ktorym nic grzebane nie bylo za 92pln(trochu dużo ale ja mam wtedy pewność). Ja trafilem na tekiego co nawet nie mial kurzu w środku i rzadnych śladów odkręcania na śrubach. Jedyne co narazie w nim przerobilem to wstawilem drucianego grilla w miejsce tej powycinanej blachy.

A tak BTW jak ty Smiluś tego swojego fortrona zalatwileś :?: :roll:

Przecież wystarczy pokręcić potencjometrami i masz napięcie jakie sobie życzysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz configa baardzo podobnego do mojego :) tylko ze niekrecony

u mnie z zasilaczem nawet na v-core 1,8V nie ma problemow (mialem jedną schize z wylaczajacym sie hdd ale to juz przeszlo . chyba była wtyka obluzowana )

a co do zasiłki to brac,brac,brac za taką cene jeszcze.. powiem ci tak CICHY/WYDAJNY bo z moim kompem sobie gites radzi a v-core narazie probowalem 1,8 a napiecia trzymał zyleta i jest prawie zimny!!!

a fortrona zalatwilem bo chcialem wymienic ten jeden potencjometr do 3,3V bo mi nie działał ;( a moj radzio bardzo lubi to napiecie i takie 3,45-3,5V by mi sie przydalo :D nietesty po tej zmianie cos piklo aby i jesio wiecej sien ie podniusł :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi