witchman Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Mam pytanko, w kompie mam 3 kostki ramu (zwykly), 2xPC100 i 1xPC133... FSB aktualnie mam ustawione na 116 Mhz... czy przetaktowanie tych dwoch kostek z 100 mhz na 116 mhz nie jest jakos szkodliwe? tzn nie sfajczy mi sie to ? :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 jezeli za mocno nie podniosles napiecia (albo wogole) to pewnie bedzie ok i nie ma sie o co martwic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 ufff dzieki :] puki co napiecie nie jest ruszone, ale nie przewiduje podniesienia go o wiecej niz z 1.5 V na 1.625 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 mowilem o napieciu dla ramow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 nie liczac vmoda, mozna je jakos zmienic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 w biosie chyba nie dalo rady zmienic - ale 100 na 116 to jeszcze nic ;]]] zalezy tez jakie to ramy bo jak masz dobre to pojda wyzej - a tak OT czemu tak kiepsko krecisz ta celine??? czy to jest CM czy tualatin juz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 tualatin, ale nie mam WC... obecnie na procku siedzi radiator od P4 z miedzianym rdzeniem, procek przy 1.41ghz przy dzialajacym biega z temperatura 34 C... zastanawiam sie czy pojdzie na 1.5 ghz i czy ram wytrzyma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 tualatin, ale nie mam WC... obecnie na procku siedzi radiator od P4 z miedzianym rdzeniem, procek przy 1.41ghz przy dzialajacym biega z temperatura 34 C... zastanawiam sie czy pojdzie na 1.5 ghz i czy ram wytrzymaa co sie zastanawiac - wchodz do biosa i krec - ram przeciez sie nie spali najwyzej bedziesz musial biosa zresetowac w najgorszym wypadku powinienes z tego proca z 1.6GHz wycisnac spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 a co sie zastanawiac - wchodz do biosa i krec - ram przeciez sie nie spali najwyzej bedziesz musial biosa zresetowac w najgorszym wypadku powinienes z tego proca z 1.6GHz wycisnac spokojnie kuszące :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 bleee niestety, przy moim hybrydowym chlodzeniu (jakis radiator od P4 z miedzianym rdzeniem + wentyl od Celerona) procek nie kreci sie wiecej niz na 1.44 ghz : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 bleee niestety, przy moim hybrydowym chlodzeniu (jakis radiator od P4 z miedzianym rdzeniem + wentyl od Celerona) procek nie kreci sie wiecej niz na 1.44 ghz :jakie napiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 1.5 V, stanard :) w sumie to stabilnie mozna pracowac przy 1.43 Ghz + zwiekszenie napiecia :] przy 1.44 ghz wczoraj grajac w Q3 mialem zwieche wiec zmieinlem FSB ze 120 na 119 i jest gicior :) pozniej sie pobawie ze zmiana napiecia bo teraz lece na plaze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 dawaj moda i zapodaj 1.825V tyle max daja plyty na 815 pod tualatina ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 ja bym tak wolal ostrozniej ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...