ME45 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Witam Właśnie dzisiaj podkręciłem kartę i zastanawiające jet to że temperatura procesora spadła o 2 stopnie - czy podwyższając częstotliwosć rdzenia i ramu karty odciąza się procesor? A i jeszcze jedno z czego jest zrobiony boxowy radiator do P4 bo u mnie jest aluminiowy z rdzeniem miedzianym a u kumpla cały aluminiowy Za odpowiedź z gory dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 o tym "tricku" z podkrecaniem to pierwsze slysze :P a co do coolera, to ja tez przy swoim procku mialem calego aluminiowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Jedyna opcja jaka widze to taka ze po podkreceniu grafiki siadly Ci napiecia na procku ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rukh Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Miałem podobną sytuację podkręcając gf4tit4600 w tescie pod ut2003 po podkręceniu wartości odp. za kartę graficzną rosły natomiast wartości odp. za proca malały. Radiatory z rdzeniem midzianym intel daje do Prescottow, http://pclab.pl/art10936-12.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ME45 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 z tymi napieciami to możliwe a co do radiatorów to oba to northwoody z tym że jeden to 3G a drugi 2,8G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 A z radiatorem to chyba zalezy od predkosci procka. Wolniejszy mniej wydziela ciepla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba-123 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Radiatory z miedzianym rdzeniem są dodawane do Northwoodów od 3GHz i wyżej. Poniżej 3GHz są całe aluminiowe. No i oczywiście do wszystkich Prescotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...